BarışcıL bir akvaryum ortamı için?


Erdal HocaÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,3,10749[/C]
Kayıt: 01/05/2006
İl: Mugla
Mesaj: 5215
Erdal HocaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2008 08:40
Sayın Lost,
Öncelikle profilinizden imza kısmına  isim bilgilerinizi girin. Çünkü bu bir forum kuralıdır.
Çok merak ettim klavyenizde bir bozukluk mu var da tüm mesajlarınızda " l " yerine " L " kullanıyorsunuz.Sözcükleri kısaltarak ( tşk vb.) yazıyorsunuz. Forum kurallarının 5. maddesine de göz atmanızı tavsiye ederim.

Bölüm  başlığı " Akvaryum ve Tür Tavsiyesi " Siz akvaryumunuzda olan ya da daha sonra koymayı düşündüğünüz balıklar hakkında yorumları almak için ( sanırım ) bu konuyu açtınız. Üye arkadaşlarımız da yazdıklarınızdan hareketle görüşlerini bildiriyorlar. Ancak yapılan her yoruma karşı çıkar bir haliniz var.
Akvaryuma aldığınız ya da almayı düşündüğünüz türler gerçekten uyumsuz. Bunu da birçok arkadaş belirtmiş zaten.

Discus da bir balık elbette su kaplumbağası değil. Ancak aynı gölün balıkları arasında bile zaman zaman büyük kavgalar çıkarken sizin çok farklı ortamlarda yaşayan canlıları aynı akvaryuma tıkıştırmanız durumunda bazı balıklar büyük zarar  görecektir.

Karar vermeden lütfen aklınıza takılan her konuda  Forumu%20AraArama yapın. Göreceksiniz ki birçok şeyin cevabı zaten bu forumda var.

Saygılar,
acemi412008-03-14 08:56:57

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

M.CANANÇevrim Dışı

Kayıt: 11/04/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 277
M.CANANÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2008 09:36
   Erdal  Bey  güzel  bir  açıklama  yapmış  ama  bir  kaç cümle  ekleyim.Yaptığınız  davranış  balık  alma  çok  balık  olsun  bir  heves  ve  doyumsunluk  yani  sadece  kendinizi  düşünüyorsunuz  güzelim  balıkları  değil.Ama  bilmelisiniz ki  bu  hobi  sabır  isteyen  bir  olay.
    Güzelim  balıkları  (su  değeri ; kavga v.b.)  gibi  nedenlerden  kaybedeceğinize  (buda  masraftır) .Gidin  güzelbir  yetişkin koloni  alın  s.p  yada  Iceman ; yunus  gibi.Akvaryumunuz  boş  görünmez.
     Saygılar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2008 10:03

Sayın Arkadaşım balıklarınızın yerine kendinizi koyun.

Bir evde yaşayacaksınız bütün hayatınız boyunca. Ve anlaşamayacağınız insanları o eve tıkacaksınız. zaten bir ev, birde onlarca insan. Hemde anlaşamayacağınız türden insanlar..!!
Balıklarda aynı şekilde stres diz boyu. birbirleriyle didişmeler. Sonuç tam bir facia.
Umarım anlatabilmişimdir.
 
(Ama eğer fazla çeşidim olsun diyorsanız canlı doğuran besleyin. en az 1e 2d olacak sekilde Lepistes, kılıç kuyruk, moli, plati vs.)
 
 
AKINCI2008-03-14 10:04:25

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GreenlifeÇevrim Dışı

Kayıt: 12/12/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 208
GreenlifeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2008 11:34
Sayın lost,adınızı bilmiyoruz.
Diskus tamamen yumuşak ve oturmuş,mümkünse  ro su ister.Cichlıd ise tamamen sert su ister akvaryumu görünmez bir duvar ile bölmeyimi düşünüyorsunuz.Ben o akvaryuma öldürmek için (bu şartlarda yaşaması kesinlikle imkansız) 50-60 ytl verip diskus alacağınızı düşünmüyorum. Cichlıdlar için yorum yapamayacağım çünki ben cichlıd cahili bir insanım ama yorum yapan arkadaşlar birşeyler bildiği için yazıyorlar,kulak vermekte fayda var.Gariban guramiye gelince bir süre sonra canlı yem olacaktır, çıkarın o zavallıları oradan.Akvaristlik ben yaptım oldu değildir.Benim size tavsiyem ya düşüncelerinizi yada konuda bulunan başlığı değiştirin.
yılmaz sağ2008-03-14 11:37:12

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Lost54Çevrim Dışı

Kayıt: 31/10/2007
İl: Sakarya
Mesaj: 10
Lost54Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2008 13:00
Değerli acemi41, değerli öğretmenim,

Türk dili ve edebiyatı öğretmeni olduğunuzdan dolayı imlâ kuralları konusunda
son derece dikkatli davranmanızı anlayışla karşılıyorum.Aslında olması gerekende
budur.Fakat tıpkı büyük yaptığım L harflerinde yaptığım gibi net ortamlarında
imlâ kuralları konusunda sanırım biraz duyarsızım.. Karşımada bir Türk dili
ve Edebiyat öğretmeni çıkınca iyi bir ders oldu aslında Smile
Forumda gereken imlâ kurallarına uyacağımın sözünü veriyorum.Fakat "L" harfi
olayına gelir isek tamamen bir alışkanlıktır.Yazı yazarken sol serçe parmağım "L" harfini yazacağım zaman "Shift" tuşuna bilinçsizce gidiyor ve istemdışı olarak "L" harfleri büyük çıkıyor.Diyeceksinizki "istesen ufakta yapabiliyormussun" Tabiki yapabiliyorum fakat bu şekilde daha yavaş yazıyorum çünkü senelerdir süren bir alışkanlık.Ama ben bu konudada dikkatli olacagımın sözünü veriyorum..

Tankımdaki türlerin çoğu maalesef akvaryumu ilk aldığım zamanlar, henüz çok acemiyken alınmış türlerdir.
Bu yüzden belirttiğim gibi elden çıkarmaya kıyamadım.Bende balıklarımı en az sizler kadar
önemsiyorum.Onların rahatları için yaptıklarımı görseniz bana hak verirsiniz..
Fakat guramüler önceki mesajLarımdada belirttiğim gibi hallerinden son derece memnun görünüyorlar.Hiçbir balıklada alıp veremedikleri yok.Öyle olduğunu görsem zaten derhal müdahale ederim...
Bundan başka sanırım uyumsuz bir tür bulunmamakta tankımda.Bulunuyor isede, birbirlerine alışmış olabilirler çünkü herhangi bir kavga vb. durum bulunmamakta..

Discus ve su kaplumbağa olayına gelicek olursam tamamen bir espri babında söylenmistir Smile Fakat konudaki 3. mesajımdan itibaren genel yorumlardaki tavsiyelerin farkına varmış ve "Balık Azaltımına" gideceğimi belirtmişim.Israrla halâ aynı tip şeyleri söylemeniz biraz acımasız yargılamak oluyor bana göre...

Amacım tabiki bilgi alışverişinde bulunmak.Herhangi bir huzursuzluk çıkarmak değildir.Dolayısıyla acemiliğinde vermiş olduğu bazı istemdışı hatalarım olabilir.Bu konuda affınıza sığınıyorum.Sevgiler,saygılar...

NOT: Diğer 2 arkadaşımada cevap verdim.Vaktim olmadığından dolayı 1 mesajda hepsini toparlama gereği duydum.Umarım anlayışla karşılarsınız..
Lost542008-03-14 18:34:47

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MilesDavisÇevrim Dışı

Kayıt: 17/10/2007
İl: Ankara
Mesaj: 806
MilesDavisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2008 16:25
Emrah bey öncelikle şunu anlamanızı istiyorum. Balık sayınızı azaltacağınızı söylüyorsunuz ısrarla ancak durum şu ki; biz size uyumsuz tür seçiminden bahsediyoruz siz eleştirilerin bu kısmını anlayamadınız sanırım. Eleştrimin sert olduğu acımasız olduğu konusunda kusura bakmayın ifadesini kullanarak cümlelerimi kurdum ve size kesinlikle bu işi yapmayın gibi bir itafda da bulunmadım sadece sizin harcadığınız emek ve para yüzünden bu hobiden kısa sürede soğumamanız adına eleştirilerimiz. Burası bir paylaşım ve bilgilendirme forumu olarak siz sormuşsunuz ve arkadaşlarla birlikte bende düşüncelerimi sizin için söyledik tavsiyelerde bulunduk. Balık sayınızı azaltsanız dahi uyumsuz türleri bir araya koymayın lütfen. Hem sizin emeğinize hemde balıklarınıza yazık olur.

Saygılar.
MilesDavis2008-03-14 16:26:28

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Lost54Çevrim Dışı

Kayıt: 31/10/2007
İl: Sakarya
Mesaj: 10
Lost54Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2008 19:30
[QUOTE=MilesDavis] Emrah bey öncelikle şunu anlamanızı istiyorum. Balık sayınızı azaltacağınızı söylüyorsunuz ısrarla ancak durum şu ki; biz size uyumsuz tür seçiminden bahsediyoruz siz eleştirilerin bu kısmını anlayamadınız sanırım. Eleştrimin sert olduğu acımasız olduğu konusunda kusura bakmayın ifadesini kullanarak cümlelerimi kurdum ve size kesinlikle bu işi yapmayın gibi bir itafda da bulunmadım sadece sizin harcadığınız emek ve para yüzünden bu hobiden kısa sürede soğumamanız adına eleştirilerimiz. Burası bir paylaşım ve bilgilendirme forumu olarak siz sormuşsunuz ve arkadaşlarla birlikte bende düşüncelerimi sizin için söyledik tavsiyelerde bulunduk. Balık sayınızı azaltsanız dahi uyumsuz türleri bir araya koymayın lütfen. Hem sizin emeğinize hemde balıklarınıza yazık olur.

Saygılar.
[/QUOTE]

Ali bey öncelikle herbirinizin benim ve balıklarımın iyiliği için yorum yaptığınızın farkındayım.Bu yüzden her mesajımda olduğu gibi sizlere teşekkürlerimi sunuyorum..
Uyumsuz olarak sadece guramülerimi belirttiniz.Peki her ne kadar onların uyumlu, hallerinden memnun olduğunu düşünsemde sizlerin tavsiyesine uyup guramülerimi elden çıkarmaya karar verdim..
Peki uyumsuz türleri aynı tanka koymayı elbette bende istemem.Sizlerin görüşleri ve kendi araştırmalarım sonucunda şu türleri düşünüyorum.Bu konuda fikirlerinizi alabilirmiyim?

Kadango,Iceman,Ahli ve Snow Prenses (bunda emin değilim çünkü kimileriçok agresif olduklarını belirtiyorlar)

Bunlar eklemek istediğim türler..Tabi birde elimde olanları sayayım tekrardan:

1 büyük,2 ufak sarı prenses | 2 ufak yunus | 2 Yetişkin Guramü | 2 orta boy
Ters Yüzen Çöpçü | 1 Orta Boy Vatos | 2 Orta Boy Frenatus | 3 ortaboy ALbino Zebra | 2 tanede ortaboy cinsini biLmediğim chicLid (fakat gayet barışcıl türLer)

Bunlardan zebralarımın sayısını azaLtıp, guramülerimide çıkarmayı düşünüyorum.Sizce başka uyumsuz cins varmı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MilesDavisÇevrim Dışı

Kayıt: 17/10/2007
İl: Ankara
Mesaj: 806
MilesDavisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2008 16:18
Emrah bey akvaryum hacminize göre balıklarınızın sayısını ayarlarsanız ve bahsettiğiniz balıkları yavrudan yetiştirirseniz pek sorun olacağını zannetmiyorum kolay gelsin.

Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir