Barbus De Sumatra Yani Kaplan Barb Üretimi


OoksijenÇevrim Dışı

Kayıt: 01/03/2017
İl: Yurtdisi
Mesaj: 34
OoksijenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2020 22:41
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/194948/070620201806521.jpg[/IMG]

Kolay gelsin forum ustaları. Ben avrupada yaşıyorum bu yüzden bazı konularda uzaktan yardım lazım.
Canlı doğurandan kaplan barb. geçiş yaptım. Birçok araştırma yaptım ama üretimi konusunda tam bilgi sahibi olamadım. Olay üretip satmak falan değil insan yavru alıp büyütünce bu işin zevkine varıyor. Yumurta ile balık üretimi hakkında bilgim fazla yok. Bir arkadaş burda 1 d 1e ayırıp başka akvaryuma koymuş. Benim de illaki ayırmam mi gerekli.? Ve sonrası nasıl? Yumurtlamalarindan önce tipik bi özellik var mı?
Lütfen bilgilerinizi paylaşır mısınız.?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hermişÇevrim Dışı

Kayıt: 09/06/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 94
hermişÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2020 11:26

[URL]https://www.seriouslyfish.com/species/puntigrus-tetrazona/[/URL]
Yukarıdaki linkte biraz bilgi var.Türkçe çevirisini aşağıya ekliyorum:
üreme
Çoğu küçük siprinid gibi Puntigrus spp. hiçbir ebeveyn bakımı sergileyen yumurta saçılan ücretsiz spawners vardır.

İyi durumda olduklarında sık sık ortaya çıkarlar ve olgun bir akvaryumda az sayıda yavruların müdahale olmadan ortaya çıkmaya başlaması mümkündür. Ancak verimi en üst düzeye çıkarmak istiyorsanız, daha kontrollü bir yaklaşım gereklidir.

Yetişkin grup birlikte şartlandırılabilir, ancak ek bir akvaryum kurulmalı ve olgun suyla doldurulmalıdır. Bu loş bir şekilde aydınlatılmalı ve taban, yumurtaların düşebileceği, ancak yetişkinlerin onlara ulaşamayacağı kadar küçük bir tür ağ ile kaplanmalıdır. Yaygın olarak bulunan plastik 'çim' tipi paspas da kullanılabilir ve cam mermerler tabakası gibi iyi çalışır. Alternatif olarak, tankın çoğunun Taxiphyllum spp. Gibi ince yapraklı bir bitki ile doldurulması . veya yumurtlama bezleri de iyi sonuçlar verebilir.

Suyun kendisi, yukarıda önerilen aralığın üst ucuna doğru bir sıcaklıkla hafif asidik ila nötr pH değerine sahip olmalı ve oksijenasyon ve su hareketi sağlamak için hava ile çalışan bir sünger filtre veya hava taşı da dahil edilmelidir.

Dişiler gebe göründüğünde bir veya iki çift tanıtılabilir ve ertesi sabah yumurtlama yapılmalıdır. İkinci bir seçenek, daha büyük bir akvaryum gerekli olsa da, balığın her cinsiyetten yarım düzine örneğinin iyi bir sayı olduğu bir grupta üretilmesidir.

Her iki durumda da yetişkinler yumurtlama sonrası uzaklaştırılmalıdır. Yumurtalar 24 - 48 saat içinde yumurtadan çıkar ve yavrular 24 saat sonra serbestçe yüzerler. Mikrokuyu, Artemia nauplii veya benzerlerini kabul edecek kadar büyük olana kadar ilk birkaç gün infusoria dereceli bir yiyecekle beslenmelidirler .

notlar

Beğenenler: [T]238037,JaxTeller[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir