balon molim yavrulayacak


molimÇevrim Dışı

Kayıt: 28/06/2006
İl: Ankara
Mesaj: 24
molimÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2006 16:42

Arkadaşlar ben balon moli aldım hamile ama ne yapacağımı bilmiyorum yavruluk daha almadım.Kaç günlük olduğunuda bilmiyorum hem yavruları da nasıl besliycem yardımcı olursanız çok sevinirim birde taşların arsına saklanıyor, yavrulayacak mı acaba yoksa hastamı anlayamıyorum daha çok yeniyim 4 gün oldu aldığım bide platy hamile olduğu nasıl anlaşılıyor ben hiç farkedemiyorum bu balıkları.

İmla kurallarına dikkat ederek yazınız ve ad-soyad bilgilerinizi imzanıza ekleyiniz.

egemix2006-6-28 16:47:4

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gulayÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/12/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 1445
gulayÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2006 17:03

Balon moliyi yavruluğa ayırmanıza gerek yok, bunlar genelde yavrularını yemiyor lepistesler gibi. Başka balıklar varsa tabii o başka. Bitkili akvaryum değilse ayırabilir, çok az miktarlarda toz yemle günde 4-5 kez besleyebilirsiniz. Taşların arasına saklanırken normale göre hareketlerinde bir yavaşlık, dengesizlik varsa su şartlarını gözden geçirin. Isıyı sadece 1-2 derece arttırabilirsiniz bağışıklığını arttırmak için. Haftada bir %25lik dipten çekerek yapacağınız su değişimlerini de aksatmayın.

Platide ise karın bölgesinde şişlik olur. Ayırdetme işi gözlemle ve zamanla gelişiyor hiç merak etmeyin. Sağlıklı balıklar,


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir