Balıkların Ölüm Belirtileri Nedir ? Balıklar Neden Ölür ?


iyorÇevrim Dışı

Kayıt: 29/10/2017
İl: Ankara
Mesaj: 4
iyorÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2017 13:14
ARKADAŞLAR benim beta balığım var tam bir yıldır benimle. Ama yem yemiyor artık yan yüzüyor rengi gitti ve kuculdu gibi . alındığından beri bı yüzgeç sorunu var ama bu kadar bariz değildi. Az önce ölcek gibi duruyordu böyle dimdik sıcak su koydum suyuna biraz gene daha iyi oldu ama hala sabit kalıyor suda yapabileceğim bir şey var mı lütfen acil yazın lütfen ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JapoJupoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 2095
JapoJupoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2017 13:24
Betta için ideal ısı 25.5-26.5 derecedir. 22.5/30 derece arasında yaşar ama ideal ısı 25.5-26.5 arasındadır.Havalar soğudu geceleri ısı düşüyor, gündüz geri kısmen yükseliyor.Bu ısı dalgalanması balıkların bağışıklık sistemini zayıflatır ve hasatlıklara açık hale getirir.Tankınızda ıstıcı yoksa mutlaka eklemelisiniz.Akvaryuma su ısısı artsın diye sıcak su eklenmez.Hem balığı şoklarsınız hemde geri ısı düşeceği için daha büyük kötülük etmiş olursunuz.Faydadan çok zararı olan bir hareket yani.

Balığınızı hangi koşullarda beslediğinizi falan yazmadığınız için çok fazla yorum yapmak mümkün değil.Bu arada BETTA lar kısa ömürlü canlılardır.Ortalama ömürleri 2 yıldır.Bunuda dikkate almak lazım.Yani bir japon balığı gibi 8-10 yıl yaşamaz.

BETTA için hiç değilse 25-30 lt bir tank, mutlaka bir ısıtıcı, kolay büyüyen birkaç dal bitki, kaliteli yüksek proteinli yemler, zaman zaman dondurulmuş canlı yemler lazım.Bu şekilde ortalama ömrü kadar ve sağlıklı bir şekilde yaşar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir