Balıkların Düşüncesi


boreas06Çevrim Dışı

Kayıt: 16/10/2008
İl: Ankara
Mesaj: 444
boreas06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2010 20:42
Arkadaşlar çoğu zaman balıklar acaba ne düşünüyor diye karşılarındayken düşünüp durmuşumdur. Balıklar üreyeceğii zaman gözlemlerime göre dişiler kendileri razı olup erkekle üremektedir ,aynen insan oğlu gibi ayda bir yumurtlama olayları olmaktadır. Diğer zamanlar ise sadece yem yiyip uyumak yada gezmekle meşgullerdir. Acaba sıkıldıkları veya çok eğlendikleri an var mıdır bu nu nasıl anlayabiliriz köpekler gibi kuyruk sallamıyorlar sonçta :) ben tropheus besliyorum ama hemen hemen her balığım acaba ne hissediyor mut lu mudur diye hep kendimi düşünmekten alamıyorum ama bi sonuca varamıyorum :( Saygılar sevgiler..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Murat.AKSAMÇevrim Dışı

Kayıt: 18/10/2007
İl: Ankara
Mesaj: 845
Murat.AKSAMÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2010 21:07
Yeterli imkanlar ve yeterli sevgi balıklara sağlandıktan sonra hepsinin mutlu olacağını düşünüyorum. :) Örneğin 50 cm lik akvaryuma koyulan bir yunusun mutlu olmasını kimse bekleyemez.Yüzemeyen bir balık nasıl mutlu olabilir ki.Bir kere balığın doğasına aykırı bir durum :).Bir başka şekilde anlatmak gerekirse; köpekler sahiplerini gördükleri zaman havlama,kuyruk sallama gibi hareketlerde bulunarak sahibinin gelişinden gelen mutluluğunu ifade etmeye çalışıyorlar.Balıklarda akvaryumun önünden sahipleri geçti mi yukarıya doğru çıkarak mutluluklarını göstermeye çalışıyorlar.Bazıları diyebilir yem istedikleri için o şekilde davranıyorlar.Ama ben bizzat şahit oldum.Arkadaşımın akvaryumuna yaklaştığımda bütün balıklar bir köşeye saklanırken arkadaşım yaklaştığında hepsi yukarıya doğru çıkmaya başlıyorlar.Bununda bir nevi sahiplerine olan sevgilerinin göstergesi olduğunu düşünüyorum.Birde internette bir video izlemiştim.Adam elini akvaryumunun içine bırakıyor.Balıklarda elinin etrafında dönüyor.Hiç bir şekilde korkma türü belirtileri yoktu.Bu da bir sevgi göstergesi olsa gerek.
Sevinçlerini anladık diyelim peki üzüntülerini nasıl anlayacağız?
O da şu şekilde kendini belli edebilir.Örneğin 1 dişi 1 erkek beyaz prensesiniz var.Çiftleşme dönemlerinde olduklarını varsayalım.Erkek tek bir dişiyi kovalayacağı için dişi çok hırpalanacak ve akvaryumun bir köşesinde erkek balıktan saklanmaya çalışacaktır.Bu durumda ki bir balığın mutlu olduğu beklenemez herhalde.İnsanlar üzerinde belirtmek gerekirse dayak yiyen bir insanın mutlu olması beklenemez.Veya yorgun bir insanın yorgun olduğum için çok mutluyum demesi beklenemez.

En kısa şekilde özetlemek gerekirse sahipleri yanlarında oldukları zaman daha çok eğleniyorlardır.Tabi ona gerekli koşulları sağlayan sahipler için geçerli.

Şahsi görüşüm bu şekildedir.Duygularımı ve düşüncelerimi yeterince ifade edememiş olabilirim.Bu yüzden maruz görünüz.
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

boreas06Çevrim Dışı

Kayıt: 16/10/2008
İl: Ankara
Mesaj: 444
boreas06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2010 21:42
Murat bey konuya güzel giriş yapmışsınız ve bakış açınız için çok teşekkür ederim. Yalnız ben balıkların sevindiği nokta akvaryum da suyun üst tarafına çıkmalarını açlığa bağlıyorum devamlı yem verseniz de bitmek bilmeyen açlık duyguları var balık hafızlarından dolayı unutuyorlar. Tabi ki yaşadğı ortam koşullları onları mutlu veya mutsuz ediyordur daha doğrusu rahat ve rahatsız ediyordur. Ben onları gün gün an an acaba mutlular mı mutsuzlar mı onu keşfetmeyi isterdim veya hangi yemle mutlu oluyorlar 4-5 çeşit mesela otçul yem var ama hangisi hangisni seviyor gibi :) yada hangisi hangi taşı seviyor veya bitki severler mi bunlar tabiji çok gözlemlere dayanan sonuçlar.. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

birolkurnazÇevrim Dışı

Kayıt: 04/05/2009
İl: Ankara
Mesaj: 114
birolkurnazÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2010 12:51
Buğracım çok duygusal ve güzel bir bakış. Bende akvaryumun karşısına geçer onları izlerim. İzlerkende zaman zaman buna benzer düşüncelere kapılırım. Şu bir gerçek mutlu balık rengini iyi belli eden, oynaşan, üreyen ve de kendi sevdiğine  sevgisini verebilen balıktır. Kendi sevdiğinden kastım balıklara gözü gibi bakan biz akvaristler yani. Sen balıklarını seyrederken vede bakımını yaparken zevkle ve sevgiyle yapıyorsan eminim tüm canlılar gibi bunu hissediyorlardır
 vede mutlulardır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir