Balıklarım Sağlıklımı ve merak ettiğim bir kaç soru....


gtopalÇevrim Dışı

Kayıt: 12/10/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 6
gtopalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2011 22:30
Herkeze merhaba

Öncelikle akvaryum hobim yeni yeni başladı ve kendimce bir sistem kurdum...Sürekli araştırma yaparak bazı şeylere hakim olduğumu düşünüyorum ama daha öğrenmem ve sormam gereken çok şey var.

Sistem Şöyle
230 Lt Akvaryum
Boyu Dış Filitre
İç Filitre
Isıtıcı 100 watt
Beyaz Kum

Cichlid türü beslemeye karar verdim ve karma olarak Cichlid türü aldım. Yavru olarak aldım daha 1 aylık fln lar. Sarı Prenses,Mavi Prenses ve 2 tür daha var ama cinslerini bilmiyorum...

Yem olarak 
-Sera granured Protein yem
-Kurutulmuş kahve rengi yuvarlak bi yem de aldım yanında ismi yok.
-Kurutulmuş kurt
-Artemia (Canlı kurt) veriyorum balıklara çeşit fazla olursa daha iyimiş herhalde.

<<< Sorunum >>>
Yem konusunda şöyle bir sorum var yemleri attığım zaman sera yem fln yüzeyde kalıyor ve balıklar yüzeye çıkıp yem yemiyor. öbür yuvarlak kahverengi yemi atınca dipte onu ağızlarına denk gelirse yiyolar. Yavru oldukları içinmi yüzeye çıkmıyorlar yada iç filitreden korkup ondan  dolayımı çıkmıyolar 2 hafta oldu nerdeyse alışmışlardır diye düşünüyorum.Yemler hep pislik olarak kalıyo kısacası sürekli dip temizlik yapmam gerekiyor. 

Suya değişiminde kaya tuzu atıyorum. 4 günde bir yarım soda döküyorum. ve klor giderici fln döküyorum suya suyu düzenlemesi için bir yerde hatamı yapıyorum anlamadım...

Birde dış filitreden gelen tazikli suya doğru yüzmeye çalışyıolar sürekli... 

YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM ŞİMDİDEN YORUM YAPAN YAPMAYAN HERKEZE TEŞŞEKÜR EDERİM.

Bazı resimler sizce sağlıklılarmı ?




gtopal2011-10-13 22:38:11

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oscarusÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/07/2011
İl: Sivas
Mesaj: 3332
oscarusÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2011 22:33

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

theboyers54Çevrim Dışı

Kayıt: 20/06/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 424
theboyers54Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2011 22:41

Öncelikle artemia canlı  kurt değildi eğe bunu size akvaryumcunuz söylediyse yalan söylemiş. Canlı kurt sanıım resmde ortadaki topluluk. O kurtlar balıkta sindirim bozukluklarına neden olur, ayrıca akvaryumun içinde öldüklerinde suyun değerlerini önemli bir oranda etkilerler. Balıklarınızı ikide bir rahatsız ederseniz akvaryuma alışma süreçleri biraz uzar. Bu yüzden akvaryuma fazla müdahalet etmeyin. Balıklarınıza yiyebilecekleri kadar yem atın. Resimlerde gördüğüm kadarıyla yemde aşırıya kaçmışsınız. Yavrularınızın sağlığını etkiler. Yapay olan herşeyi akvaryumunuzdan çıkamanızı öneririm suya kimyasal madde salınımı yaparlar ve biz akvaryumlarımızda doğayı taklit etmeye çalışırız balıklarımızın rahatı için. Çömlek sizin zevkinize göre ister tutun ister atın fakat bitkiyi acilen çıkartmanız lazım. Taşlardan mağaralar yapın ve son olarakta biaz daha ayrıntılı resim koyup balıklarınızın türlerini yazarsanız daha ayrıntılı önerilerde bulunuruz saygılar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gtopalÇevrim Dışı

Kayıt: 12/10/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 6
gtopalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2011 22:46
Yorumunuz için öncelikle çok teşşekür ederim theboyers   balıkların türleri sarı prenses,mavi prenses 2 tür daha var teki turuncu tekide gri tonlarında cinslerini bilmiyorum şu dizayna bidaha el atim yapayları çıkartim yeni resimleri koyim sizde ona göre birşeyler söyleyin. Yem konusundada balıklar yüzeye çıkmadığı için fazla atmak zorunda kalıyorum dipte denk gelsinde yesinler diye ondan pislik oluşuyor..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir