BALIKLARA SPOR YAPTIRIN


RüzgardegirmeniÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 12/04/2006
İl: Manisa
Mesaj: 5919
RüzgardegirmeniÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2008 14:12
Sizi anlıyorum Alper Bey,ancak dış filtre de yeterli anlamda mekanik temizlik yapabilir,hatta iç filtreden kat kat daha iyi temizler,hem sünger alanları daha geniştir hem de debisi genellikle iç filtrelerden daha fazladır.Bunları hesaba katarsak iç filtre bir hayli geriye düşmüş oluyor.
İç filtre bize sanki hızlıymış gibi geliyor ama aslında çok ufak bir alanda olduğundan böyle bir izlenim veriyor.İç filtrenin süngeri küçük olduğundan ve tam kapasiteyle mekanik temizlik anlamında işlev görmediğinden dolayı bir adım daha geride kalıyor.Dış filtreler ise yavaş gibi görünse de daha fazla iç kapasiteye sahip olduğundan suyu daha iyi süzer ve her iki anlamda da bizim daha çok işimize yarar.
 
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

schreiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/07/2007
İl: Bursa
Mesaj: 589
schreiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2008 19:12


[. [/QUOTE]

Şart demeyelim. Sonuçta cichlidlerin bir kısmıda göl balığıdır. Frontosanın olduğu akvaryuma akıntı verdiğinizi düşünün. Zaten balık hareket etmeden önce 6 sefer düşünüyor. Bir de akıntı olursa homurdana homurdana kayanın arasına saklanır.Big%20smile
[/QUOTE]


Akıntıdan kastım kapılabilecekleri bir akım değil.Hem frontozalar içinde az da olsa akıntı gerekli.Discus gibi değiller.Yanlış biliyorsam düzeltin ama balığı sağa sola atmayacak tatlı akıntılar bazı türler hariç her balık için gerekli diye biliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tanerermecÇevrim Dışı

Kayıt: 04/07/2008
İl: Malatya
Mesaj: 238
tanerermecÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2008 13:03
[QUOTE=WhiteEvil]Ben malawi beslediğim zamanlarda 50*50*50 akvaryumumda 750lt/h gücünde bir iç filtre ve 500lt/h bir askı filtreyi sürekli açık olarak kullanıyordum. Bir zararını görmedim aksine faydasını gördüm balıklar ince uzun kaslı bir yapıya sahip oldular ve ısı akvaryumun her köşesine eşit dağılırdı. Tabi bunun yanında akıntıdan kaçabilecekleri çok sayıda mağrada vardı. Eğer akıntının ulaşamayacağı bolca yer yapılırsa akvaryumlarda sürekli bir akıntı bulunmasından yanayım ve tavsiye ediyorum.
[/QUOTE]

Bende arkadaşın dediğini demeye çalıstım ama ......

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir