Balıklar karides yer mi?


stdraqonÇevrim Dışı

Kayıt: 08/09/2010
İl: Zonguldak
Mesaj: 373
stdraqonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2011 13:28
Akvaryumum 140-150 litre civarında, içinde neon tetra, rasbora, kırmızı zebra, lepises, plati, molly, bronz çöpçü, leopar vatos, cüve vatos, kuhli, mide, alma salyangozu, minare salyangozu, blue ramshorn salyangoz ve yeterince fazla bitki ve moss var.
İçinde 20 civarında karides bulunan akvaryumumda çok az karides görüyorum, acaba saklanıyorlar mıdır yoksa ölmüşler midir?Bu balıklar karideslere veya karides yavrularına zarar verirler mi?Karidesleri üretmek için ayrı bir akvaryum kurmam gerekir mi?
Şimdiden teşekkür ediyorum.


Bir de üretimi hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olmasını istiyorum, kaç aylıkken yavru vermeye başlar, kaç yavru verir?
Denizde yaşayan küçük tür karidesler tatlı suda yaşıyor, bunu çok küçükken bir akkadaşım denemişti, hayalet karidese benzeyen onlarca karides yakalamıştık, ben geri bırakmıştım yaşama diye, arkadaşım denedi ve başarılı oldu, şimdi o karideslerden tekrar bulurmuyum bilmem ama olta yemi larak satılan küçük tür karidesler var, hayvanlar uzun süre dışarıda kaldıklarından biraz hırpalanıyor ama 20-30 tane kadar alsam belki 5-10 tane yaşar.Bu konuda da yorumlarınızı bekliyorum, sizce sağlıklı olur mu?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kursatufukcoskunÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 31/05/2004
İl: Istanbul
Mesaj: 1255
kursatufukcoskunÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2011 13:54
Neon,lepistes,vatoz ve çöpçü olan tankıma yaklaşık 30 kiraz karides bırakmıştım şimdi 50-60 civarındalar. Belki daha fazla. Bazen saklanıyorlar bazen hepsi birden ortaya çıkıyor. Hergün aynı saatte oluyor bu ortaya çıkma. Karides yavrularının tadına bakar diğer balıklar ama...

Kaç aylıkken üremeye başlıyorlar bilmiyorum ancak oldukça hızlı oluyor sanırım. Hızlı büyüyorlar.
ufukcoskun2011-06-17 14:02:39

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir