Balıklar Hakkında İlginç Bilgiler


artan1986Çevrim Dışı

Kayıt: 29/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 215
artan1986Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2012 19:03
En küçük balık Trimmatom nanus, Hint Okyanusun'da yasayan bir kaya balığı'dır. Tam büyüklüğe ulaştığında boyu yaklaşık 2 milimetredir.
 
En büyük balık balina köpekbalığı'dır. Ağırlığı 14 tondan fazladır. Bu balık insanlar için zararsızdır, genelde yüzen planktonlarla beslenir.
 
Dört gözlü balıkların gözleri ikiye bölünmüştür. Balık yüzeyin altında yüzdüğünde gözün üstü suyun üstünü, gözün altı suyun altını görür.
 
Karayutan kendi büyüklüğünün iki katını yutabilir. Ağızlarında, çenelerini çok açabilmeye olanak veren menteşe yapıları bulunur.
 
Uçan balık uçabilen bir balık olarak bilinmesine rağmen aslında süzülür. Bu balık, yan yüzgeçlerini kullanarak suyun yüzeyinden 3 metre yükselebilir.
 
Yürüyen Yayın, oksijeni soluyabilen özel yapıları sayesinde suyun dışında 4 gün yaşayabilir ve yan yüzeylerindeki ayaksı yapılar sayesinde bir gölden başka bir göle sürünebilir.
 
Dünyada en çok bulunan balık, küçük tatlı su balığı olan ışıldakbalığıdır. Bilim adamları, ışıldakbalıklarının sayısının trilyonlara ulaştığını tahmin etmektedir...ayrıca tatlısu balığının birçok türüde vardır.
 
Resimlerde hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen paşlaşalım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ArifGozelelÇevrim Dışı

Kayıt: 07/12/2009
İl: Afyon
Mesaj: 230
ArifGozelelÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2012 19:29
Yürüyen yayın ilginçmiş:)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir