Balık Ve Karides Üzerinde Hava Kabarcıkları


Kartal998Çevrim Dışı

Kayıt: 07/01/2018
İl: Gaziantep
Mesaj: 48
Kartal998Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2018 12:57
Endler ve Karideslerimin üzerinde hava kabarcıkları oluştu. 5-6 tane endler kaybettim. Karidesleri ortalıkta göremiyorum. Bir kaç karides ortalıkta dolaşıyor onlarında üzerinde hava kabarcığı dolu.

İlk başta balıklarım da su üstünde sabit durma, yem yememe gibi belirtiler oluştu. Sonradan garip garip yüzmeler, saklanmalar ve son olarak ters yüzme başladı. Karidesler sabit duruyor.

Yaptığım tedavi yöntemleri: Mikofish ve Metilen mavisi banyosu yaptırdım, %25 su değişimi yaptım, son 36 saattir yem vermiyorum( verdiğim zaman yemiyorlar.)

Akvaryumum da son 48 saatte yaptığım değişiklikler: Önceden hava motoru ve pipo filtre sistemi vardı onun yerine Dophin sfp16 motorlu pipo filtre taktım. %40 Su değişimi yaptım. Sera Florena sıvı gübre ekledim.

Akvaryumum: 50 litre akvaryum. 2 erkek, 4 dişi ve 15 yavru endler. 10 tane karides , Adi salyangoz ve 1 cüce vatoz.

Bitki olarak: Su mercimeği, zeytin, elodea, moss

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertZerdeÇevrim Dışı

Kayıt: 18/05/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 359
MertZerdeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2018 14:21
Aşırı havalandırma kullanıyorsanız oksijen fazlalığında balıklar ve dekorlar üzerinde kabarcıklar olabiliyor ama sadece canlıların üzerindeyse bunlar beyaz benek hastalığı olabilir. Banyo yaptırmak yerine ana tankta bu tedaviyi uygularsanız daha kesin sonuç alabiliyorsunuz. Eğer teşhisler beyaz benek yönündeyse suyu 30 dereceye çıkartıp kaya tuzu (deniz tuzu, gibi doğal tuzlar) ekleyin ertesi gün sonuç alırsınız emin olun. Beyaz benek kolay ve kesin sonuçlar veriyor.

Teşekkür Edenler: [T]202794,Kartal998[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BerkanCerciÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/07/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1293
BerkanCerciÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2018 16:22
Karideslerde ilaç kullanmak aksine canlıyı öldürür. Anlatmak istediğiniz olay benimde başıma gelmişti . Hiç bir müdehale etmeden önce bu konuya bir bakınız.

bknz. [URL]http://www.akvaryum.com/Forum/karides_hastalik_k911943.asp[/URL][EDIT]BerkanCerci,2018-04-01 16:22:24[/EDIT]

Teşekkür Edenler: [T]202794,Kartal998[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kartal998Çevrim Dışı

Kayıt: 07/01/2018
İl: Gaziantep
Mesaj: 48
Kartal998Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2018 17:43
[QUOTE=MertZerde]Aşırı havalandırma kullanıyorsanız oksijen fazlalığında balıklar ve dekorlar üzerinde kabarcıklar olabiliyor ama sadece canlıların üzerindeyse bunlar beyaz benek hastalığı olabilir. Banyo yaptırmak yerine ana tankta bu tedaviyi uygularsanız daha kesin sonuç alabiliyorsunuz. Eğer teşhisler beyaz benek yönündeyse suyu 30 dereceye çıkartıp kaya tuzu (deniz tuzu, gibi doğal tuzlar) ekleyin ertesi gün sonuç alırsınız emin olun. Beyaz benek kolay ve kesin sonuçlar veriyor.[/QUOTE]

Tankımda karides ve cüce vatoz var, dolayısıyla tuz kullanamıyorum. Halen ölmeye devam ediyorlar 1 tane dişi kaldı. yavrular teker teker gidiyorlar. İlk önce kuyrukları büzülüyor, sonra yüzmelerinde bozukluk ve sonuç ölüm. Filtre olarak sadece pipo filtre var onuda çalıştırmaya cesaret edemiyorum. Yeniden kabarcık olur diye. Daha önce beyaz benek yaşadım bu kesinlikle beyaz benek değil. İnternet te gaz kabarcığı diye geçiyor. Halen çözüm bulamadım.

[QUOTE=BerkanCerci]Karideslerde ilaç kullanmak aksine canlıyı öldürür. Anlatmak istediğiniz olay benimde başıma gelmişti . Hiç bir müdehale etmeden önce bu konuya bir bakınız.

bknz. [URL]http://www.akvaryum.com/Forum/karides_hastalik_k911943.asp[/URL][/QUOTE]

Akvaryumum da hava taşı yok. Pipo filtreyi hem havalandırma hemde filtre olarak kullanıyorum. Pipo filtre Dophin Sfp16 Motorlu. Balık sayısı baya azaldı. Ben artık karides, Vatoz ve salyangozlarımı kurtarmaya çalışıyorum.

12 ye yakın karidesim var ama 2 tanesi meydanda acaba saklanıyorlar mı ? Sizce nasıl bir yol izlemeliyim ? Filteyi suyun üzerine akacak şekilde mi çalıştırsam ? Pipo filtrem de hava hortumu takacak yer var. Acaba onu takıp Filtreyi içine mi daldırsam ? ( İç filtre gibi çalışıyor hortum takıldığında)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir