Balığımın kafasındaki yara büyüyor..


hakkipekoksuzÇevrim Dışı

Kayıt: 11/06/2007
İl: Konya
Mesaj: 88
hakkipekoksuzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2008 11:52

Arkadaşlar bir hafta önce 2 dişi GT min bulunduğu akvaryumuma yetişkin bir erkek GT getirdim. Erkek dişinin biriyle anlaştı ve diğer dişiyi kovalamaya başladı. Ve erkeğim o dişinin saklandığı kayalıklara kendini kaptırarak biraz vurmuş ki tam alnında boncuk kadar bir delik şeklinde yara oldu. O rahatsız olduğu dişiyi çıkardım işin farkına varınca fakat erkeğimdeki yara günden güne büyüyor ve bilye büyüklüğü geçti. Fotoğraf çekecek bir aletim olmadığı için fotoğrafını koyamadım ama delik büyüyor gün geçtikçe. Nedir bu ve nasıl tedavi edeceğim.

Bilgisi olan veya daha önce böyle birşey başına gelen arkadaşlar bir an önce tavsiyede bulunurlarsa çok sevinirim değilse böyle giderse bu hafta sonuna kadar balığım ölecek gibi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ShannaraÇevrim Dışı

Kayıt: 31/05/2007
İl: Izmir
Mesaj: 239
ShannaraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2008 12:45
Hakkı bey fotoğraf olsa çok iyi olurdu. Görmeden bişey demek çok zor. Balığınızın yarasına acil müdale etmeniz gerekiyor.  Öncelikle yarayı dezenfekte etmeniz lazım yani dezenfekten kullanın ilaçlarla aram çok iyi olmadığından önere bileceğim bir ilaç yok ama hastalıklar ve ilaçlar bölümünde arkadaşların önerdiği ilaçlarla başlaya bilirsiniz. Geçmiş olsun ...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir