Balığım halsiz ve arkadaki 2 yüzgeci siyah


tarik53Çevrim Dışı

Kayıt: 24/08/2010
Mesaj: 64
tarik53Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2010 21:53
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: 4-5 gündür halsizlik 1 gündür yemeğe karşı iştahsızlık ve arka 2 yüzgecinin uçları belirgin bir şekilde siyah

Akvaryum Kapasitesi (litre):

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:toplam 3 japon 1 vatoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): sıcaklık 26 derece

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: metilen mavizi (ayrı bir kabda 1 damladan daha az)

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
yeni bir akvaryum alcaktım bu ama ablamlarda akvaryum vardı kaliteliydi.Değişim yaptım balıklarım normal ama bir balığım var eski akvaryumumun basıncından kaynaklandığını düşündüm ama yeni akvayumdan öncede sonrada halsizdi ne yapmalıyım ? yardım edin dibde oturmuş duruyo :S ve kendini bırakıyo suyun akış yönüne bırakıyo kendine aynı süzülen bir uçak gibi :S hiç direnç göstermiyor ama ölmemiş (acı çekiyorsa ölsün daha iyi) nefes alıp veriyor arada kıbırdıyor sırtındaki kemik kırılmış gibi bi hisse kapılıyorum ama bilmiyorum lütfen 2 aydır kayıp vermedim vermek istemiyorum.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yigitapÇevrim Dışı

Kayıt: 13/09/2010
İl: Ankara
Mesaj: 72
yigitapÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2010 22:01
İlk başta balıkları yeni akvaryuma taşırken yeni akvaryum iyice dezenfekte edildi mi iyice durulandı mı ? Önceki ve şimdiki akvarumun litresi boyutarı ne ? Hangi çeşit yem veriyorsun ? Hasta olan balığının yüzgeçlerinde parçalanma - çok küçük beyaz benekler - beyaz noktalar - parazite benzer şeyler var mı ? Bunlar hakkında bilgi vermen gerekir.Eğer bir hastalıksa akvaryumun hacimine göre ilaçla tedaviye başlaman gerekir.En basitinden suya kaya tuzunu bir kaptaki suda eritip akvaryuma atabilirsin.50 lt akvaryum için 1 yemek kaşığı kaya (turşu) tuzu hani şu kalın olan tuzlardan atılır.30-40 lt için yarım yemek kaşığından az daha fazla atabilirsin.Ayrıca balık strese girmiş olabilir birden fazla sebebi olabilir bunun.Fazla zaman kaybetme hemen tedaviye başla.Ayrıca bir akvaryumcuya başvur balığının hastalığına göre ilaç al tabi olabiliyorsa işini iyi bilen birisi olsun.Çok gevşek davranıyorsunuz bu konularda balık beslemek o kadar kolay iş değil.Fazla zaman kaybetme ayrıca yukarıda istediğim bilgileri de bir an önce yaz.

Ayrıca 1 damla metilen mavisi ayrı bir kapta derken ne demek istiyorsun anlamadım akvaryumun hacmine göre ilaç vermen gerekir fanusta mı besliyorsun balıkları 1 damladan daha az metilen mavisi ne demek ? İlacın prospektüsünde veya kutusunun üstünde yazan ölçüye göre kullanman gerekir.1 damla bana çok az geldi.Normalde 10 lt ye 3-4 damla filan düşer.Yine de emin ol.İlaç kullanımı balık iyice iyileşene kadar devam ettirilir.Akvaryumun hacmine göre her gün ilaçlandıktan sonra %20 - 30 su değişimi yapılır tabi ilaç atıldıktan hemen sonra değil sabah ilaç atılır akşam su değişimi yapılır.Bu süre zarfı içerisinde karbon filtre varsa çıkarılır hani şu filtredeki siyah sünger.En son gün % 50 su değişimi yapılır.Filtre takılır.Bir akvaryumcuya git öğren bunları ilacına göre bilgi alman gerekir.Ayrıca kuyruk erimesi - mantar tedavisinde metilen mavisi işe yaramaz diye biliyorum yeşil bir ilacı var onun mikofish diye başka markalar da olabilir zaman kaybetmeden araştır tedaviye başla.
yigitap2010-09-16 22:09:11

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tarik53Çevrim Dışı

Kayıt: 24/08/2010
Mesaj: 64
tarik53Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2010 22:09
Akvaryumu dezenfekte ettim ayrıca kumuda temizledim kumu temizlerken siyah tortu daha doğrusu kahverengi tortu tabakası oluştu su kahve rengi aldı ama ben o kumu akvaryuma temizliyerek koymuştum ve baya temizlemiştim yani hiç tortu tabakası yoktu şimdi tekrar temizledim pisliklerden fala narından diye nedense tortu tabakası oluştu.Balıkda hafif parçalanma gibi şeyler var ama öyle gözle görünür bile değil hiç dikkat çekmiyor minicik diğer balıklarımdada var ama hiç rahatsız olmuyolar gözlemlerime göre bazen 1 2 saat oturuyorum akvaryumun karşısında rahatlatıyor beni herneyse beyaz benek dış parazitte görmedim.Ama balık halsiz :S akvaryum 50 60 litre falandır herhalde en fazla 60-75.Renkli yem veriyoum japonlar için kapağındada japon balıklarının resmi var zaten pul şeklinde yemler.Dezenfekte derken akvaryum boşkan içine ekstra metilen mavisi dökdüm herşeyi öldürdüler oda 1-2 damladır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yigitapÇevrim Dışı

Kayıt: 13/09/2010
İl: Ankara
Mesaj: 72
yigitapÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2010 22:23
Hocam benim balığımda da var aynı şekilde yüzgeçlerinin uçları az bir şey kahverengimsi ? Benimkinde de bir sorun yok yem yiyor yüzüyor filan ama hafife alınmaz bu işler hocam haftada 1-2 kez haşlanmış ıspnanak veriyor musunuz veya haşlanmış bezelye vb. Balıkların gelişimi açısından iyi olur ben haftada 1 kez aynı verdiğim yem miktarında haşlanmış ıspanak veriyorum haftada 1 kez de ezilmiş sarımsak suyunda ıslanmış yem veriyorum.Sarımsağı ezerken az bir şey su katıyorum yemleri öyle ıslatıp veriyorum.İç parazitlere karşı koruyor balıkları.Balığınızın üzerinde kırmızı kırmızı noktalar parçalanmış görüntüsü yüzgeçlerin üzerinde iplikimsi oluşumlar var mıdır ? Yüzgeç erimesine işaret eder bunlar yoksa ben de anlamadım olabiliyorsa işinden iyi anlayan bir akvaryumcuya git derim ama tarif ettiğim şekilde yemleyebilirsin balıkları fazlaya kaçmamak kaidesiyle.Hastalık daha da ilerlerse tedaviye başla derim malahit yeşili oluyor sanırsam kuyruk erimesi için onun da ilacı mikofish adıyla geçiyor.Ama iyice araştır derim.Ayrıca kaya tuzunu şimdi uygulayabilirsin ben de atıyorum kendi akvaryumuma hem mineral oluyormuş balıklara hem de zararlı bakterileri öldürüyor.
yigitap2010-09-16 22:26:36

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tarik53Çevrim Dışı

Kayıt: 24/08/2010
Mesaj: 64
tarik53Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2010 22:42
Benimkinde siyahlık aşırı derecede belli oluyor yüzgecin yarısı siyah yani halsizlik dışında soun yok ama ıspanak 1 kere verdim oda rahat 1 ay oldu ama geçen her balık bağına 1 cm uzunluğunda 1 cm genişliğinde hafif ısıtılmış tavuk eti verdim herbirine 1 tane ve yediler hepsi sapasağlamdı ama 1 tanesi yaşlı gibi davranıyo ama renkleri gayet iyi yaşlı olsa renkleride soluk olurdu diye biliyorum :S

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir