Balığım Ani Şekilde Öldü


Kedili88Çevrim Dışı

Kayıt: 27/05/2023
İl: Ankara
Mesaj: 1
Kedili88Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2023 11:14
Daha dün bütün balıklarım gayet sağlıklı gözüküyorlardı, bu sabah uyandığımda japon balığımın birinin öldüğünü gördüm. Yıllardır japon balığı bakıyorum fakat ilk defa böyle bir şey yaşadım. Ölen balığımın rengi beyazlamış, gözleri buğulanmış ve karnının içi siyahlaşmış ve yumuşamıştı. Sanki karnının içi çürümüş gibi. Bunun nedeni ne olabilir, diğer balıklarıma da bulaşıcı bi hastalık mı vardır yardımcı olabilir misiniz.
Akvaryum bilgilerim de şu şekilde
100 lt akvaryum, iç filtre var, 8 japon, 9 zebra, 2 çöpçü balığı var. Suyun sıcaklığı 23°. En son 2 hafta önce su değişimi yaptım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HOPPALAÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/08/2022
İl: Antalya
Mesaj: 474
HOPPALAÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2023 14:19
Yetersiz hacimde her ne kadar su koşulları benzer olsada uyumsuz balıklar ve yetersiz filtrasyon mevcut. Balık sayınız göz önünde tutulduğunda mekanik, biyolojik & kimyasal filtrasyonu iyi sağlayabilecek bir dış filtre temin etmeniz gerekli. Su değişimlerinizde hatalı. Balık sayısı çok fazla, hacim tam tersi olduğu için haftada en az 2-3 kez %25 kadar rutin su değişimlerini yapmanız gerekli. Dolayısı ile hem hacim/filtrasyondan kaynaklı hem de uyumsuz türlerden dolayı stres ve stres kaynaklı gelişen hastalıkların, akabinde enfeksiyonların oluşması muhtemeldir. Benim düşüncem, Japon balığı kendi türü ile bakılmalıdır ve en önemli koşul büyük hacim + iyi filtrasyondur. Bu balıklar yüzmek, iyi gelişmek ve boylanabilmek için yeterli hacim isterler. Bunlar ne kadar iyi ve stabil tutulur ise balık sağlıklı ve mutlu bir şekilde yaşamını sürdürür. Yetersiz hacimlerde iç organlarıda olması gerektiği gibi gelişmeyecektir. Bunun neticesinde balık hem küçük kalır hem de yaşam süresi düşük olacaktır.

Beğenenler: [T]220207,ShowaSanshoku[/T]
+1: [T]235567,Ahmetkngr[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir