Bakteri Yuvası


nefretÇevrim Dışı

Kayıt: 28/02/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 61
nefretÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2013 22:42
Bu ismi taktım umarım tutar :) Ben bir sene önce hazır akvaryum aldım kendıme 100 x 45 x 75 ölçülerinde.



Kendi motorunu kullanmadım çok yetersiz kalacağını düşündüm. Bir tane eheim 2226 dış filitre aldım. Ama dış filitremin temiz su geilişini akvaryumun üstündeki hazneye verdim ve orayada elyaf, seramik ve substrat döşedim böylelikle bir biyolojik filitrasyondan daha geçirmek istedim suyu. bir nevi başarılı oldu.



Yanlız bu sistemde eksik gördüğüm bir iki şey vardı kendimce. su çok fazla malzemelerin arasında gezinmiyordu, içindeki malzemeler birbirine çok karışıyordu ve elyafı deiğiştirmek istediğimde mecburen kalan malzemelere dokunmak zorunda kalıyordum.

Ve ve yenisini yapmaya karar verdim besmelesinide çektim. Sizdende fikirlerinizi rica ediyorum. Arkadaşım reklamcı olduğu için bana söktüğü bir reklam tablosunu verdi.



Onu kestim biçtim alt tarafına aliminyum köşebent koydum esnemeyi alması ve içine malzeme koyduğumda ağırlığı tutsun diye. alt kısmını ve uzun kenarları silikonladım ikinci iş olarak.



şimdi kuruması için bıraktım çünkü temel bu parçalar olcağı için fazla kurcalamak istemedim kurumadan.

bu arada ölçüleri 90 uzunluk 7 yükseklik 10 da en.  90 x 7 x 10 . bunu bir nevi sump sistemi şeklinde yapmak istiyorum. bir ucundan dış filitreden gelen su girecek dolanıp öteki ucundan akvaryuma dökülcek şekilde. akvaryuma dökülceği kısmıda şelale filitrelerdeki gibi yapmayı düşünüyorum.

sizden ricam içine başka hangi malzemeleri koyabilirim elyaf seramik substrat ve biyolojik sünger haricinde. birde içini ne şekilde dizayn edeyim.

burda yapım aşamalarının fotolarını devamlı paylaşacam. saygılar herkese.
nefret2013-01-28 22:44:35

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nefretÇevrim Dışı

Kayıt: 28/02/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 61
nefretÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2013 11:29
Bu projemi şu anlık iptal ettim. Eğerki yine besmele çekersem paylaşırım burdan.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir