Bakteri Kültürü-beyaz Benek-balık Ölümleri


karabelaÇevrim Dışı

Kayıt: 12/12/2019
İl: Ankara
Mesaj: 4
karabelaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2019 10:28
Arkadaşlar selamlar benim japonlarım beyaz benek oldu ve bir hata yapıp ana tankıma metilen mavisi döktüm bir hafta sonrasında akvaryuma eklediğim midyeninde ölmesinin etkisi var mı bilmiyorum ama bir küçük orando ve akvaryumun en hareketli büyük, sağlıklı olan teleskopumu kaybettim akvaryumdaki bakteri kültürünü kaybettiğimi ve suda sıkıntı olduğunu düşünüp suyun %60-70 civarını yenileyip seranın bakteri kültüründen ekledim 2 gün sonrasında beyaz benekleri tekrar gördüm ve tüm balıklarımı başka yere alıp oksijen, ısıtıcı ile beraber metilen mavisi tedavisine başladım başta hatalarım oldu yanlış yönlendirmelerden kaynaklı..sonrasında yaptıklarımı değerlendirip birde şuan ana tankım boş ve dış filtrem çalışıyor eğer oluşmuşsa ana tankımdaki bakteriler balık olmayacağı bu sürede (10gün) oluşmaya ve yaşamaya devam eder mi ?

Bir de ana tankta balıkları aldığım gün böyle bir şey gördüm tankımda soyulmuş ince bir deri gibi ve içinde beyaz küçük beneklerle dolu elime aldığımda sümüksü bir yapıda dışkıları mı yada bakteri kültürü için kullandığım sera bio nitrivec ile alakalı ve aklıma getirmek istemediğim iç parazit yada başka bir rahatsızlık mı anlayamadım fotoğrafta kısmen belli oluyor bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/219533/121220191033431.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Aqua DiscoveryÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/03/2019
İl: Bursa
Mesaj: 2178
Aqua DiscoveryÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2019 22:49
Bence yeni temiz bir su hazırlayın bı kaç gün bekledikten sonra baliklariniz o su da tedaviye başlayın ve şimdiki tankinizi da komple bosaltip varsa kaya tuzu yapıp dış filtre yi de iyice dezenfekte Ediniz ve tuzlu suda onunda bir müddet çalıştırın borularında dahi parazit kalmayacak şekilde tuzlu su heryer e ulaşsın yalnız tuz oranı yoğun olsun sonra komple bosaltip iyice yıkayıp tekrar kurulum yapmanızı tavsiye ederim yoksa kısa süreli müdahalelerle bu parazitler geçici olarak gidip sonra yeniden başa bela oluyor geçmiş olsun..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BabySoulÇevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 4186
BabySoulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2019 02:22
Önce o beyaz deri parçası gibi olan şeyler genelde yeni kurulum sonrası ya da gün ışığı alıyorsa olabilen şeylerdir. Önce bunları bir gözden geçirmelisin. Ayrıca gün ışığı alan bir yerde ise bir vatoz balığı ile bunlardan kurtulabilirsin.

Beyaz benek için piyasada çok fazla merdiven altı ürün satılıyor. Bir şişe döksen bile yetmeyecek şekilde az miktar metilen tozu ile yapıldıklarından. Bazı ichytolar ise inatçıdır, metilene çok geç cevap verebilirler. Eğer tedavi süresince azalma yoksa balığın solungaçlarına yerleşir ve balığın ölümüyle sonuçlanır. Ben her ne kadar yurtdışından ilaç getirsemde, genelde permasol ya da daha inatçı beyaz beneklerde bakır sülfat(göz taşı) kullanırım. Tabi bu ikiside minimum ölçülerde kullanılmalıdır, yarım permasol 10 litrede, mercimek tanesi kadar bakır sülfat tozu da 10 litrede kesin sonuç verir. Banyo süresi permasolde max 40 50 saniye bakır sülfatta ise 15 saniyeyi kesinlikle geçmemelidir aksi durumda balık ölür. [EDIT]BabySoul,2019-12-13 02:22:49[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

karabelaÇevrim Dışı

Kayıt: 12/12/2019
İl: Ankara
Mesaj: 4
karabelaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2019 08:48
Dediğim gibi tüm balıkları metilen mavisi ekleyerek 15 litrelik ayrı bir yere aldım ancak dün teleskopun (zaten tüm sorun bu balığı akvaryumuma ekledikden 4-5 gün sonrasında başlamıştı) kuyruğunda fazlaca beyaz farkettim hatta kuyruğu tel tel olmuştu parça parçada döküntüler gördüm kuyruk erimesi yada parazit olabileceği için pul yeme sarımsak suyu ekleyip hepsine verdim sabah kalktığımda vücüdü metalik renk almış ve maalesef ölmüştü içersinde de döküntüler fazlacaydı diğer balıklarda sorun görmedim ama onlara da bulaşan bir sey midir ne yapmalıyım bilemedim bir haftada 3. kaybım oldu bu..Cidden soğdum hayvan sever olarak ölümlerine neden oluyorum sanki ki haftalık dip çekim eklemeler dereceleri her şeye dikkat ederken hemde, akvaryumu ve araçları letgoya ekleyecem sonunda..[EDIT]karabela,2019-12-14 12:42:39[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir