bakteri kültürü


merabamerabaÇevrim Dışı

Kayıt: 18/09/2010
İl: Ankara
Mesaj: 2
merabamerabaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Eylül 2011 18:55
Arkadaşlar akvaryumu kuralı 5gün oldu hergün 5mı microbacter 7 aşılıyorum kayalarım seramik kaya ışıklarımda 12 saat yanıyo acaba ne zaman canlanır akvaryum bide ışıkların yanması gereklimi teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Faruk EfeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 531
Faruk EfeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Eylül 2011 19:01
Bakteri oluşum sürecinde de sanki akvaryumda balık varmış gibi düşünmeniz daha sağlıklı olur.

Hürmetler.
Faruk Efe2011-09-20 19:11:42

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

InFlamesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 310
InFlamesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Eylül 2011 23:09
Alıntı bir bilgidir fakat faydalı olacağını umuyorum. Şimdiden başarılar diler,sağlıklı canlılar yetiştirmenizi dilerim.

Bakteri oluşumu safhasında ışıkların açık olmasını öneren bir makale veya bakteri oluşumuna şu florasan veya şu kelvin değerindeki şu renk lamba katkı sağlar şeklinde bir önerme okumadım hiç.

Döngü adımı : Sıra akvaryumda doğal bir döngü yaratmaya geldi. Bu döngü bakteriler tarafından oluşturulur ve deniz akvaryumlarında biyolojik filtrasyon için gereklidir. Bakteriler tarafından yapılan iki olay vardır biri daha çok aerobik bakteriler tarafından yapılan “nitrifikasyon”, diğeri ise daha çok anaerobik bakteriler tarafından yapılan “denitrifikasyon”. Kısaca anlatmak gerekirse çürüyen organik artıklar amonyağa dönüşür ve bu deniz canlıları için çok zehirlidir. Aerobik bakteriler nitrifikasyon yaparak amonyağı nitrite, nitriti de nitrata çevirirler. Nitrat, amonyak ve nitrit kadar olmasa da çok fazla olduğunda deniz canlıları için zehirlidir. Anaerobik bakteriler de denitrifikasyon yaparak nitratı nitrojen gazına çevirirler ve bu şekilde su nitrattan arındırılır.

Bakteriler her işi yapıyor gibi gözükse de özellikle yeni başlayan çoğu kişinin nitrat sorunu olur. Bunun nedeni anaerobik bakterileri aerobik bakteriler kadar kolay çoğalacak ortam bulamamasıdır. Aerobik bakteriler canlı kayaların üzerinde, kum taneciklerinin yüzeyinde, akıntı motorlarının üzerinde, mercan yüzeylerinde hatta cam üzerinde bile yaşayabilirken anaerobik bakterilerin denitrifikasyon yapması için oksijenden yoksun alanlar gerekmektedir. Bu yüzden anaerobik bakteriler ancak kumun ya da canlı kayaların gözeneklerinin derinliklerinde bulunabilirler.

Akvaryuma ilk kumu koymalıyız. Akvaryumda toz şeker inceliğinde aragonit ya da deniz kumu kullanmanızı öneririm. Aslında aragonit kullanmanız çok daha iyi olur çünkü bu kum pH’ı dengeler. İlerde pH’ı yükseltmeye çalışmak yerine aragonit almanızı daha ekonomik olacaktır. Kumu yıkadıktan sonra akvaryuma ekleyin. Çok kalın bir tabaka kullanmanıza gerek yok. 1-2cm kalınlıkta kullansanız yeterli olur.

Kumun üzerine canlı kayaları ekleyin. Canlı kayaların miktarı çok önemli değil, nasıl dizayn etmek istediğinize bağlı. Elbette çok az ya da çok fazla olmasın. Kayaları birbirine çok yapışık koymayın, aralarında boşluk olmazsa akıntı daha zor girer aralara ve pislikler burada birikir.

Kayaları koyduktan sonraki süreç döngünün oluşmaya başladığı süreçtir. Ortalama 3 hafta sürer ve bu sürede canlı kayalarla gelen aerobik bakteriler çoğalıp akvaryuma yayılır böylece çok zehirli olan amonyak ve nitrit hemen nitrata dönüştürülür.

Döngüyü hızlandırmak için akvaryuma bir parça donmuş karides atabilirsiniz. Bittiğini ise amonyak ve nitrit testleri yaparak anlayabilirsiniz. Amonyak ve nitrit testte sıfır çıktığında (ya da ölçülemeyecek kadar az) döngü tamamlanmıştır.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

okyanusaşkınaÇevrim Dışı

Kayıt: 05/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 32
okyanusaşkınaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2011 02:49
 Şefik bey bencede en doğal şekilde döngünün tamamlanmasını bekleyin kimyasalları bende yanlış buluyorum kesme şeker kullanabilirsiniz aynı zamanda yem parçası, karides vs. döngünün hızlanmasını sağlayacaktır kolaylıklar diliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

herakliaÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]3956,1[/B] [B]4284,2[/B]
Kayıt: 20/09/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 2208
herakliaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2011 20:24
Öncelikle tuzlu suya hoş geldiniz Şefik Bey, kurulumunuz şimdiden hayırlı olsun. Arkadaşlar gereken bilgiyi vermişler zaten ama ben yinede aydınlatmaya şu dönemde gerek olmadığını belirteyim. Bu dönemde açık olan aydınlatma, hem de 12 saat gibi uzun bir süre size yosun sorunu kazandırırken lamba ömrünün de boşa harcanmasına sebep olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir