Ayın Hobisti


icedearthÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/12/2006
İl: Bursa
Mesaj: 1081
icedearthÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2009 00:43
Arkadaşlar bu kadar üye arasından bu iş gerçekten çok zor yürür. Ayrıca dediğniz gibi kriterleri belirlemekte çok zor olur. Bence böyle bir yarışmaya gerek yok. Neden derseniz zaten en güzel akvaryum yarışması ve akvaryum canlısı yarışmasını kazanan arkadaşlar bana göre ayın hobistidir. Çünkü zaten ona emek vererek bunu kanıtlamıştır.
Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MEBSÇevrim Dışı

Kayıt: 20/10/2008
İl: Aksaray
Mesaj: 121
MEBSÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2009 15:30
    Arkadaşlar "Ayın Hobisti"  ne demek? Hobi için yapılan bir işte neden "Ayın ...." seçilmek istensin ki?  Mağazalarda, çarşı pazarda yani işletmelerde  gezdiğinizde ayın elemanının isimlerini ve fotoğraflarını görürsünüz, hatta bu kavram amacından o kadar çok saptı ki bazı kamu kurumlarında da bu ilginç uygulama görülmeye başlandı.
   Toplam Kalite Yönetimi amaçlarından biri olarak çalışanı işe motive etme (çok çalışanla çalışmayanı ayırt etme) ve özendirme amacını güden bir sistemi akvaryum hobisine gönül vermiş 25.000 kişiye uygulamanın yanlış olduğu düşüncesindeyim.



Herkese sağlıklı balıklar!

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OrdiBukoÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]8845,1[/B]
Kayıt: 09/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 7741
OrdiBukoÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2009 17:08
Burda düşünülen şey her ay dikkat çeken üyeler belirlensin oylama yapılsın şeklinde olmuş. Bu güzel bir fikir ancak bu kadar üye içinde bence de uygulanması mantıklı değil çünki 10 tane aday belirlersiniz ve birisi gözünüzden kaçar bu onu siteden soğutabilir o yüzden bende bu uygulamaya gerek olmadığını düşünüyorum. 100kişide 10 aday belirleyip 1ini seçmek başka 24.000kişinin bir ay ki durumunu inceleyip aday göstermek başka ki oylamaların da adilliği ileride problem yaratabilir siz ne kadar iyi niyetli olursanız olun birisi çıkıp şu şöyle yaptı diyebilir. Daha güzel uygulamalar bulmamız gerektiğini düşünüyorum, bu yapılması zor, klasik ve çok da mantıklı olmayan bir sistem.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yildiraykabakÇevrim Dışı

Kayıt: 04/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 266
yildiraykabakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2009 02:54
Ayın hobisti uygulaması gerçekten zor bir uygulama ama dönemsel olarak (mesela mevsim, yıl bazlı) yapılabilir ve siteye eğlence katar. Burada amaç bir yarışmadan çok insanları motive etmektir. Ayrıca bu tip interaktif uygulamar siteye olan ilgiyi daha çok artırır. "Sitenin zaten 25000 üyesi var daha ne artacak" demek yanlış olur. Çünkü Internet'teki sitelerde (ki benim çalışma alanımın bir parçasıdır) sıradanlık ya da tek düzelik bir siteye olan ilgiyi yavaş yavaş azaltabilir. Zamanının devleri olan Yahoo ve Altavista bile Google'ın gerisine düştü. Son üç senedir bu siteyi takip ediyorum ve şimdiye kadar site kendini çok güzel yeniledi. Diğer sitelerden üstünlüğü üye sayısı değil içerik zenginliği ve sürekli kendini yenilemesi.

Nasıl yapılacağına gelince forumda halihazırda kategoriler mevcut, Amerikan'ından Malawi'sine, Tanganika'sından bitkilisine. Forum özel üyelerinden kendi ana kategorilerini belirlemeleri istenir. Daha sonra her bir forum özel üyesinden mevsim başlangıç aylarında kendi alanında bir hobist önermeleri istenir. Buradaki en önemli faktör tabi ki kişinin kendini önermemesidir :) Bu noktada farkedileceği üzere kriter belirlemeye gerek yok. Çünkü kimse hobist ödülüne aday olmuyor. Hobist ödülünü alacak kişi başkaları tarafından seçiliyor (İşin aslı bir ödüle aday olmak zaten yanlıştır. Kimse nobel ya da oscar ödülü için aday olmaz). Kriteri o an bir kişiyi önerecek forum özel üyesinin vicdanı belirleyecek. Bir forum özel üyesinin kararı vicdanlı olmayabilir ama inanın 50 forum özel üyesinin ortak kararı kesinlikle doğrudur (demokrasi :D). Daha sonra belli kategorilerde seçilen kişiler forum moderatörlerine iletilir. Forum moderatörleri mevsimin ikinci ayında bu kişilerden birini seçer ve duyurusu da üçüncü ayda yapılır. Ödül olarakta artık Akvaryum.com'un gönlünden ne koparsa :)

Bu söylediklerim tabi ki hemen yapılabilecek kolaylıkta işler değil. Forum moderatörlerinin zaten kendi işleri güçleri var artı kalan zamanlarında bu foruma gönüllü hizmet veriyorlar. Bu olayda onlara artı bir yük olacaktır. Bunun kabulü hiç söylemeye gerek yok modertörlerimizin elindedir ama inşallah kabul ederler Big%20smile

Saygılarımla,
yildiraykabak2009-03-15 09:57:08

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir