Aydınlatma/co2 Sistem/dekorasyon


U18KÇevrim Dışı

Kayıt: 12/12/2019
İl: Içel
Mesaj: 7
U18KÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2019 22:25
Herkese merhabalar, iyi forumlar.[:)]

Uzun yıllar sonra tekrar burada sizlerle beraber olmak heyecan verici bir duygu.
50x30x30 ebatındaki minik bir çalışma ile aranıza dönmek gibi bir fikrim var ama aklımda bir kaç soru işareti var, aranıp bakınsam da net bir cevap bulamadığım için bu konuyu açmak durumunda kaldım.

Şimdiden değerli zamanınızı ayırıp, okuyup, yorumlarınızla beni aydınlatmaya çalışacağınız için teşekkürü bir borç bilirim.[:)]

Öncelikle aklımdaki fikirleri açıklığa kavuşturmak isterim: 45 litre brüt hacimli bir tank var elimizde, içinde bulunabilecek türler: Rasbora, Kardinal yada Neon Tetra, Karides, Betta olarak sayabilirim. Kullanmayı düşündüğüm 50w’lık bir ısıtıcı, Sobo Wp 303h Şelale Filtre gibi ekipmanlar var. Monte Carlo gibi bir taban bitkisi kullanmak istiyorum, Parvula Mini üzerinde de durmama rağmen tercihim Monte Carlodur ki tam olarak burada CO2 sistem ve aydınlatma işin içine giriyor. Gnays kayaları her zaman kendisine hayran bırakmıştır beni aşırıya kaçmayarak kullanabilme imkanım varsa kullanmak isterim.

Minikten giriş yapalım, öncelikle konu aydınlatma: Çok fazla bir bitki tecrübem yok ne yazık ki, bir kaç varsayım üzerinden ilerlemek istiyorum. 50x30’luk bir alanımız var dekorasyon sonrasında kalan taban kısmını Monte Carlo ile kaplamak istiyorum. Yıllar önce aydınlatmalar genellikle T5-T8 floresanlar işe yapılıyordu ama sanırım artık Power Led kullanılıyor. Armatür + Aydınlatma kısmı kendi imkanlarımla el emeği göz nuru olsun istiyorum. Bunun için kaç adet Power Led kullanmalıyım? Kaç w’luk olmalı bu ledler? Bunun bir hesaplaması var mı acaba? Aklımdaki soruları tam olarak aktaramasam da yorumlar geldikçe düğümler çözülecek ve açıklığa kavuşacağına eminim.

CO2 sistem ile ilgili konuları, makaleleri okuyarak biraz daha bilgi sahibi olduktan sonra yada aklıma iyice oturduktan sonra o konuya da ayrıca değinmek isterim.

Dekorasyon konusu aslında biraz doğaçlama gibi geliyor bana ama bahsetmek istediğim şey kısa ve öz, Gnays kayaları su pH’ını, sertliğini ne derecede etkiler?

Çok uzun bir konu girişi oldu, umarım sıkılmadan okur, tecrübelerinizle beni aydınlatmaya çalışırsınız.

Sağlıklı hobiler!




Beğenenler: [T]189019,AtlasPoyraz[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir