Aydınlatma ve bitki seçimi.


bozkurt681Çevrim Dışı

Kayıt: 06/12/2012
İl: Ankara
Mesaj: 598
bozkurt681Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2013 17:49
Esenlikler arkadaşlar. Benim daha öncede bitkili akvaryum deneyimim olmuştu fakat bu kez o zaman yaptığım hataları yapmayacağım. Mesela bitkileri akvaryumcudan almamak gibi. Hobici kardeşlerimizden alacağım. Gelelim asıl konuya; benim elimde 2 adet 18W philips günışığı soğuk beyaz floresan var. Düzeneği de hazır. Daha önceki bitkilimde bunu kullanmıştım. Şimdi yine bunu kullansam sakıncası olur mu? Akvaryum Ölçüleri 65.33.45h. Bitki konusundada tavsiyelerinizi bekliyorum. Tabanda 6 cm kadar hagen siyah kum var. Sıvı gübre de alabilirim. Aydınlatmada söylediğim gibi ama onada takviye yapabilirim. Hayırlı akşamlar. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Tulga CanÇevrim Dışı

Kayıt: 10/11/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 338
Tulga CanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2013 19:18
Merhaba, Aslında kaynaklar bakıcağınız bitkilere göre değişir. Kimi bitkiler çok fazla kaynak istemez. Eğer yeni başladıysanız kolay bitkilerden başlayıp deneyim edinin, sonra deneyimlendiğinizde kaynakları arttırıp bakımı daha zor bitkilere geçebilirsiniz. Yani bitki seçimi size kalmış. Ama şöyle bir şey var bütün bitkiler iyi bir ışıklandırma ister. Bu yüzden normal beyaz floresan yanında pembe graloux lamba edinmeniz gereklidir. Hagen altında fondo vivo öneririm. Çok yararlıdır, bu sayede misket gübre kullanmanıza gerek kalmaz. Ama isterseniz sıvı gübre kullanabilirsiniz. Kaliteli markaların bakacağınız bitkilerin ihtiyacına göre sıvı gübre alabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

M.HalitÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/10/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 269
M.HalitÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2013 20:30
Bitki secimi tamamen size baglı o ölcülerdiki bir akvaryum için 2*18 bence gayet yeterli ki bende aynı sistemi kullanıyorum. Yalnız benim florasanlarımın ikiside sylvania grolux. 
Bitki olarak arka planda : cabomba, gül ve rotala dikili. Ön planda: glosso ve parvula dikili.

Size önerim youtube dan aquascape, iwugami seklinde aramalar yapıp ilgili videoları izlemeniz. Orda bitkileri daha net görebilir ve daha hızlı ögrenerek karar verebilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir