Axolotl


OrkannÇevrim Dışı

Kayıt: 17/11/2019
İl: Izmir
Mesaj: 3
OrkannÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2020 01:33
Bir hafta önce erkek bir axolotl sahiplendim. Ancak çok fazla hareketli. Bildiğim kadarıyla bu onun için normal değil. Uzuvsuz olarak sahiplendim sürekli yüzüyor cama kafasını vuruyor. Tecrübesi veya bilgisi olan varsa iletişime geçerse sevinirim.(Akvaryum 70lt dekor yok karanlık bir bölüm bulunmakta. Pipo filitre ile filitrasyon sağlanmakta.)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

H.e.kÇevrim Dışı

Kayıt: 17/08/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 383
H.e.kÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2020 14:51
Merhaba öncelikle akvaryumunuz evin neresinde? Güneş görüyo mu? Akvaryumda ısıtîcı var mı? Akvaryumun sıcaklığı kaç derce? Dekor yok dediniz ama axolotl saklanmayı sever akvaryumun içinde ona saklanabileceği bir yer koymalısınız belki saklanacak yeri olmadığında strese girip fazla hareket ediyo olabilir. Doğal yaşam alanını taklit etmek için bitkiler koyabilirsiniz,kaya koyabilirsiniz ve saklanabileceği bir alanda koyabilirsiniz. Mangrow kökü koymamızı öneririm. Uzuvsuz diyorsunuz axolotl kendini yenileyebilen bir canlıdır büyük ihtimal o uzuvuda elbet çıkar acaba hangi uzuvu yok? İnternete bir sürü örnek akvaryum var onlardan bakarak dekor konusunda bir düşünce elde edebilirsiniz umarım yardımcı olabilmişimdir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OxygenÇevrim Dışı

Kayıt: 16/09/2019
İl: Samsun
Mesaj: 33
OxygenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2020 15:59
Bakmamış olmakla beraber bildiğim kadarı ile strese girdiklerinde, yerini yadırgadıklarında bu problem ortaya çıkıyor. Akvaryumunda kendini güvenli hissedeceği alanlar şarttır. Birde yeni aldıysanız yine almayı düşündüğüm zamanlar araştırdığım kadarı ile akvaryuma alışma sürecinde de bu şekilde davranabiliyormuş[:iyi:]

Beğenenler: [T]217049,H.e.k[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir