Aulonocranus Dewindi


LeptosomaÇevrim Dışı

Kayıt: 02/08/2007
İl: Izmir
Mesaj: 15
LeptosomaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2019 13:05
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/31042/251220191304101.jpg[/IMG]

Latince Adı: Aulonocranus dewindti

Coğrafik Kökeni: Tanganyika Gölü

Yaşam Alanı: Derin kumluk ve kayalık alanlar

Beslenme Biçimi: Hem etçil Hem otçul (Omnivor)

Davranış Biçimi: Orta derecede agresif

Kendi Türlerine Davranışı: Orta derecede agresif

Yüzme Seviyesi: Taban – Orta

Cinsiyet Ayrımı: Erkekler daha büyük ve renkli, dişiler renksiz ve küçük olur.

Üreme: Dişiler ağızda kuluçka yapar.

Sıcaklık: 24°C – 26°C

En Fazla Büyüdüğü Boy: 14 cm.

En Az Akvaryum Hacmi: 150 litre

Su Sertliği: 10 – 20 °dH

pH: 7.8 – 8.8

Zorluk Seviyesi: 3

Genel yorum:

Aulonocranus dewindti, orta uzunlukta uzun ve sıkıştırılmış bir vücut şekline sahiptir, vücudun uzunluğu kabaca yüksekliğinin üç katıdır. Ventral yüzgeçler, yetişkin erkeklerde anal yüzgeye ulaşan uzun lifli, ilk omurgaya sahiptir. Kuyruk yüzgeci bize hilal şeklinde.Baş bölgesinde bir duyusal gözenek sistemi vardır ve iki yanal çizgi vardır. Alt faringeal kemik üçgen şeklindedir ve çok ince subkonik dişlere sahiptir, ağız terminali hafifçe çıkıntı yapan alt çenedir. Çenelerdeki dişler çok küçük ve koniktir ve her çenede 2-3 sıra halinde düzenlenmiştir. Vücut gümüşi renktedir ve erkekler boyuna sarı çizgilerle işaretlenmiştir. Toplam uzunluk 12 santimetredir.

Aulonocranus dewindti, gölde yaygın olduğu ve göle akan Ruzizi ve Lukuga nehirlerinde de bulunduğu Tanganyika Gölü havzasına endemiktir,nadir bulunur.Burundi, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Tanzanya ve Zambiya'da görülür.

Aulonocranus dewindti bir ağız kırıcıdır, dişi yumurtaları düşünür ve ağzında 1.63 santimetreye kadar kızarır. Kumlu yüzeyler üzerinde planktonla beslenir ve büyük oluklarda ortaya çıkabilir.

Bu tür şu anda cinsinin bilinen tek üyesidir. Jenerik isim Yunanca αυλός (aulos) 'un "boru" anlamına gelen ve speciesρανος (kranos)' un bu türün kafasındaki genişlemiş duyusal kanallarla ilgili olarak "kask" anlamına gelen bileşik bir ismidir. Spesifik isim, yanlışlıkla Tanganyika Gölü'nde 22 yaşında boğulan Belçikalı jeolog Jean Charles Louis De Windt'i den almıştır.(1876-1898)

Orta düzeydeki akvaristler tarafından bakılması tavsiye edilir. Akvaryumda, yüzmeleri için açıklık yerlerin yanında saklanma alanlarıda oluşturulmalı. Rusizi ve Rukuga nehirlerinde nadir bulunur. Çiftleşme erkeğin açtığı çukurlarda gerçekleşir. Bir erkeğe birden fazla dişi düşmelidir (1-3 oranda) Doğada, sinek larvası, dipterans ve küçük kabuklularla beslenir. Proteine dayalı bir diyet uygulanmalı.

Yazı bir kaç forum dan alıntıdır;
Saygılar.

Beğenenler: [T]157881,BiotopeDogan[/T][T]13126,Cem Öcal[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir