Atman F3 (3337) 2. sepette malzeme değişikliği


BURAKBASKANÇevrim Dışı

Kayıt: 05/04/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 738
BURAKBASKANÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2013 07:51
Dün akşam atman f3 (3337) filtremi temizledim. Değişiklik yaptım. Bu filtre 2 sepetli. Yeni filtreydi bu ilk temizliği 2. ayında yapayım dedim. İlk 2 ay 1.sepette elyaf seramik elyaf olarak, 2. sepette sünger aktif karbon elyaf olarak kullanıyordum.
Şimdi ise 1. sepet yine elyaf seramik elyaf .
Değişikliği 2. sepette yaptım. sünger üstüne biobol ve zeolit, onların  üstüne elyaf koydum. Bunu yapmamdaki sebep aktif karbonun  belirli bir süre sonra görevini yapamadığını okumuştum. Sizlerin yorumları benim için önemlidir.
Zeolit hakkında kullananlar bilgi verirse sevinirim. 2 ayda bir temizleyip değişmesi gereken elyafı değiştirmeyi düşünüyorum. Hatta zeoliti her temizlikte yenilemek istiyorum.
Zeoliti kullanılmadan önce filesi ile güzelce yıkadım. 1 gün kaya tuzunda iyice temizlenmesi için beklettim.
--------   ------------ -------------- ----------- ---------- -------------
Aktif karbon: Suda bulunan ağır metalleri ve kloru bağlayıcı özelliği vardır. Kristal berraklığında su arayanların kullanabileceği, bunun yanında ömrü kısa olan ve periyodik değişmesi gereken bir filtrasyon malzemesidir. Aktif karbonun sudaki ağır metalleri ve kloramini bağladıktan sonra doyum noktasına ulaştığı ve bu maddeleri akvaryuma geri saldığını savunan bir grup insan vardır. Fakat bunun böyle olmadığını iddia edenler de mevcuttur. En iyisi işi riske almayıp düzenli değiştirmektir. Kendi tecrübelerimle 3-4 ay kullandığım karbonun su değerlerime bir etkisinin olmadığını söyleyebilirim. Sonra değiştirdim işi riske atmamak için. İdeal değiştirme aralığı 30 gün olarak belirtiliyor.

Zeolit: Aktif karbonun uzun ömürlüsü ve ekstra olarak amonyak tutucu özelliği olduğu bilinir. 6 ay gibi bir süre kullanılabileceği sonra tuz ile ters yıkama yapıp bir 6 ay daha kullanılabileceği belirtilir. Çok güçlü bir amonyak emicidir. Özellikle amonyak patlaması sinyalleri veren akvaryumlarda su değişimi yapmadan amonyaktan kurtulmanın en pratik yoludur.
Dış filtrede Zeolit ve/ya aktif karbon kullanılacaksa dördüncü katman olarak kullanılmalıdır. Bunlar da, yine, işlerini hakkıyla yerine getirmesi için tıkanmaması gereken maddeler arasındadırlar. Zeolit ve aktif karbon file içinde kullanılırsa motora kaçmasına engel olunur. Diğer türlü yine ince tabaka elyaf işi çözecektir. Aktif karbon ve zeolit beraber kullanılacaksa önce zeolit sonra aktif karbon sırası takip edilmelidir.
BURAKBASKAN2013-06-27 08:13:24

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sbryldzÇevrim Dışı

Kayıt: 12/05/2013
İl: Bursa
Mesaj: 128
sbryldzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2013 18:20
Iyi gunler, uygun ebatta sunger vs malzemeleri nereden temin ediyorsunuz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir