Atman Dış Filitrem Su Kaçırıyor Önliyemiyorum.


MeNdaKkaDukKaÇevrim Dışı

Kayıt: 13/03/2008
İl: Trabzon
Mesaj: 25
MeNdaKkaDukKaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2009 13:00
[QUOTE=mustafayıldırım]        Conta gibi gözüküyor,dört bir yanında bulunan kilitleme klipsleri sağlammı ,herhangi biri kırılmış olup tam kilitleme yapmıyorda olabilir .Bu işten anlayan Trabzon da olan üye arkadşlar bir yardım istesek çok iyi olacak sevabına.      [/QUOTE]

Filitreyi İstanbuldan almıştım kargoyla geldiğinde bi 4klipsinden biri kırıktı ama sorunun ondan kaynaklandığını düşünmüyorum filitrenin üstüne su kaçırma esnasında ağırlık yaptım su yine kesilmedi su yolunu haliyle bulup yine taşma gösteriyor.
Bugün filitreyi aldığım yerle görüştüm gönderin bakalım diyorlar süre olarak 1 haftada çözeriz sorunu dediler ama ben 1 haftada balıkları ne yapacağım karakara düşünür oldum.
2 tane küçük akvaryumum(45*30*35) var onlara balıkları bölmeyi düşünüyorum acaba balıklara bişey olurmu.
9tane yunus değişik boylarda en büyüğü 10-13cm 2tanede vatoz var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MeNdaKkaDukKaÇevrim Dışı

Kayıt: 13/03/2008
İl: Trabzon
Mesaj: 25
MeNdaKkaDukKaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2009 10:36
Herkese iyi günler.
Daha önceki yazılarımdan bana yardımcı olan saygıdeğer akvaryum.com üyelerine bir kez daha teşekkür etmek istiyorum buradan.

Sorunumu kısmende olsa çözmüş bulunmaktayım.
Dış filitre sorunumu yazılarımda anlatmıştım. Bunun akabinde filitreyi aldığım muhattap olarak kabul ettiğim Teleskopakvaryumla görüştüm kargo ile yolladım filitre gidip gelmesi 4 günü buldu balıklarım için endişe verici bir zamandı yavrularımın çoğunu kaybetmeme mal oldu bu süre...
Bana kovayı değişmemi sölediler ama ilk dışfilitrem olduğundan ben ilk geldiğinde kırık olan bu klepsi önemsememiştim başıma sorun açan kırık olan bu klepsti büyük ihtimal.
İdarelik yapıştırıp göndereceğim dedi geldiğinde iki klepsi kırıktı arayıp sorduğumda yalan söylediler bana (yapışkan döküldü dendi ama kırık olduğu belliydi ve hatta ikiside gelirgelmez atmıştı yapışan yerinden)
    Akabinde Otuz.com la görüştüm Selim bey var orada bana çok yardımcı oldu sanki tanışıyormuş gibi samimiydi baya filitre kovasını otuz.comdan aldım conta ve klepsi sağolsun bana eşantyon olarak gönderim yaptı. Baya iyi bir kutuda geldi kırılmasına imkan yoktu açıkçası.
    Kova geldi ve akşam filitreyi kurdum muntazam bir şekilde yerleştirdim ve çaıştırdım bi taşma bir sıkıntı yoktu açıkcası bir kaç defa fişten çektim filitreyi herhangi bir taşma olmadı çok memlun oldum bu durumdan.
    Filitreyi yerine yerleştirirken bir kovanın içine koymuştum herhangi bir taşmayı önlemek için sabah kalktığımda kontol ettim ve 2-3 cm lık bir su vardı kovada kenarlarını kontol ettim su sızıntısı yoktu vanalarından kaçırıyor bu sefer damla damla gerçi inanın buna razıyım ama önlemi almak için vazelin sürdüm bölgeye keser gibi oldu akşama bir daha kontol ediceğim.
    Alışveriş yaparken bir kez daha güvenilir yerden yapmanın ne kadar önemli olduğunu öğrenmiş bulunuyorum Otuz.com'u gerçekten tavsiye ediyorum yaklaşım ve hizmetlerinden ötürü.
    Umarım birdaha böle bir problemle karşılaşmam.
Bu konu hakkındaki görüşlerinizi yine duymak isterim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir