Atman BT ve Shark serisi ısıtıcılar


pandaVSpandaÇevrim Dışı

Kayıt: 31/10/2008
İl: Aydin
Mesaj: 55
pandaVSpandaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2008 10:26
Halen kullanmakta olduğum SHARK ve ATMAN BT serisi ısıtıcıları iyi ve kötü özellikleriyle birlikte aşağıda paylaşmaya çalışacağım. Umarım bu bilgiler, ihtiyacı olan arkadaşların işine yarar. Lütfen sizler de bu konudaki tecrübelerinizi en ufak ayrıntılarına kadar paylaşın.

Lütfen bu konu altına; şu markadan şaşmayın, şu marka en iyisidir, şu marka ısıtıcılardan kullanmayan akvarist değildir gibi gereksiz şeyler yazmayın. Bu konunun açılmasındaki amaç bu değil.

SHARK 25 W ısıtıcı:

Fiyat: En son; bu ısıtıcı için en iyi fiyatı veren site hepsiburada.com'du ve ben 16 ytl'ye almıştım. Piyasada 20 ytl'ye de satan var, 25 ytl'ye kazık atanda. Kahkaha
Tavsiye: 25 litreye kadar olan küçük akvaryumlar.
Sıcaklık değişim aralığı: 0.6 derece
Ürünün göze çarpan özellikleri: 1) Isı ayar dereceleri üstteki ayar vidasında yelpaze şeklinde sıkalalandırılmış. Yani cam tüpün içinde değil. 2) Oldukça küçük boyutlu. (Benzer ürünlerden 1/4 oranında daha kısa) 3) Kullanılan malzemeler orta kalitede ve belirli bir standart tutturulmuş. 4) Tamamen suya batırılabiliyor ve üzerinde minimum olması gereken su seviyesini gösteren bir uyarı var. 5) Açılıp kapanma sesi rahatsız etmiyor, küçük bir çıt sesi zaman zaman duyabiliyorsunuz. 6) Kablo boyu yeterli. 7) 2 adet kaliteli vantuzu var. 8) Cam tüpün alt ucunu koruması için plastik aparatı yok.

ATMAN BT 50 W ısıtıcı:

Fiyat: 20 ytl civarı, fakat iyi araştırmazsanız 26ytl'ye de alabilirsiniz Tebessüm
Tavsiye: 15-50 litre arasında olan akvaryumlar
Sıcaklık değişim aralığı: 0.75-1.25 derece arasında (stabil değil)
Ürünün göze çarpan özellikleri: 1) Isı ayar dereceleri cam tüp içerisinde ve hangi derece görünüyorsa o dereceye(?) ayarlı. 2) Cam tüp 20 cm uzunluğunda ve en az plastiğe kadar olan kısmı su altında kalmak zorunda. Bu bakımdan küçük akvaryumlar için uygun olmayacaktır çünkü tamamen suya batırmanız gerekiyor. (buharlaşma hesaba katılarak) 3)Kullanılan malzemelerde bir standart yakalanmamış. Kötü ve orta kalite malzemeler birlikte kullanılmış. 4)Tamamen suya batırılabiliyor. 5) Tamamen suyun içindeyken neredeyse hiç açılma kapanma sesi gelmiyor. 6)Kablo boyu yeterli. 7) 2 adet kalitesiz vantuzu var. 8) Cam tüpün alt ucunu koruyucu plastik aparatı var. 9) Akvaryumunuzda bir sorun olurda su seviyesi tehlikeli bir biçimde düşerse kendini 5 dakika içinde kapatıyor. (Allah kimsenin başına böyle bir tecrübe vermesin)


SON DEĞERLENDİRME: SHARK daha stabil çalışıyor. Eğer kullanacağınız akvaryum 25 litreyi geçmiyorsa kesinlikle SHARK derim. Fakat 25-50 litre arası olan akvaryumunuzda eğer hassas türler besleyecekseniz aynı şekilde ATMAN BT 50 W'yi öneremiyorum. Ayrıca akvaryumunuzdaki termometreden sürekli olarak durumu takip etmenizi tavsiye ederim. Saygılarımla...
pandaVSpanda2008-11-29 18:27:01

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Çapan TURGUTÇevrim Dışı

Kayıt: 12/11/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 43
Çapan TURGUTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2008 08:07
sharkı ben önermeme cok dandik doru düzgün ısı sabitliyemiyorve 1 ay içnde bozuluor

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

selcukkckÇevrim Dışı

Kayıt: 15/08/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 342
selcukkckÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2008 08:14
Atman BT300'ü yeni aldım çalışmasından gayet memnununm 400/lt bitkili akvaryumumda 10 saat gibi bir sürede ısıyı istediğim değere getirdi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

C.Doruk AnıkÇevrim Dışı

Kayıt: 12/04/2008
İl: Izmir
Mesaj: 317
C.Doruk AnıkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2008 09:12
Bu hobiye ilk başladığım sene shark ısıtıcı almıştım 4 sene önce 30 lt. de çalıştı hep bu sene 60 lt. yavru tankına koydum 2 ay sonra bum...Allahtan önce fark ettim patladığını elimi akvaryumun içine sokmak üzereyken fark ettim. Yani shark ısıtıcıyı 4 sene gibi bir süre kullandım ben.
SAYGILAR.
C.Doruk Anık2008-11-29 09:13:55

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pandaVSpandaÇevrim Dışı

Kayıt: 31/10/2008
İl: Aydin
Mesaj: 55
pandaVSpandaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2008 18:38
Suyun içindeyken hiçbir ısıtıcının durup dururken patlayacağını zannetmiyorum. Sonuç olarak ürünü 4 sene kullanmışsınız ve bu sırada oluşan bir çatlak siz ürünü 50 litrenin üzerindeki bir akvaryumda kullanmaya başlayınca zorlanmış ve patlamış olabilir. Bu sadece bir tahmin fakat uygun ürünleri uygun akvaryumlar için kullanmak en iyisi. Elbette büyük geçmiş olsun diyorum ve lütfen akvaryumda yapacağımız müdahale ne olursa olsun tüm fişleri çekelim. Hiçbirşey insan yaşamından daha önemli değil! Ben zaten konuyu açarken de belirttiğim gibi bu ısıtıcıların çok kaliteli olduğu gibi bir iddiam yok. Sadece bütçesine göre satınalma yapacak arkadaşlara bir fikir vermesi için yazdım. Ürünlerin orta ve orta alt kalitede olduğunu bilelim ve dikkatli kullanıp gözümüzü termometreden ayırmayalım Tebessüm Bildiğim kadarıyla Atman serisi ısıtıcılar AT, BT, CT şeklinde ve ben bunların içinden BT'yi karşılaştırmaya ekledim. Bunu da tekrar hatırlatmak istedim. Herkese sağlıklı günler dilerim...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir