Asma Kökü Kullanımı


fenerbahçeysf16Çevrim Dışı

Kayıt: 29/05/2011
İl: Bursa
Mesaj: 354
fenerbahçeysf16Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2012 20:05
Arkadaşlar Elimde bir çok asma kökü var . 50 litrelik bir bitkili canlı doğuran akvaryumu kumayı planlıyorum . Bana kimse mango veya yati kökü önermesin .8 dakika boyunca tüm  kökleri kaynattım . Ardından suya koydum . Toplam 24 saattir suda duruyor .

Kaç gün daha suda bekletmeliyim ?
Suda beyaz sümükümsü bir salgı yapıyormuş doğru mu ?
Bu salgı ile nasıl başa çıkabilirim ? 

Asma mükkemmel bir görüntü veriyor. Bu yüzden mango köklerine para vermeden hemde güzel bir görüntüye sahip olmak istiyorum . Asmaların beklediği kovanın içindeki suyu daha yeni tazeledim sap sarı bir su aktı şimdi temiz su doldurdum . kaç gün daha suda bekleteyim ? Akvaryuma koyarken kurutup sonra mı koyayım yoksa bu şekilde ıslak iken koysam mahsuru olur mu ?
Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum . Şimiden Teşekkürler . . .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

volkanserezliÇevrim Dışı

Kayıt: 08/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 523
volkanserezliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2012 22:35
Genelde çok güneşli bir günde güneş altında bırakın diyorlar ama tam olarak emin diğilim
ben olsam en az bir hafta suda bekletirdim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YargıcıÇevrim Dışı

Kayıt: 31/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 271
YargıcıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2012 22:47
Mikrodalga fırında hafif kızartınız..yeterli..!

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kebodiscusÇevrim Dışı

[B]5756,3[/B]
Kayıt: 19/04/2010
İl: Izmir
Mesaj: 630
kebodiscusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2012 02:11
Merhaba kökler balıklarınızın altında istirahat ettikleri ve saklanmaları için uygun alanları oluşturmaktadır. Kök suda yüzüyorsa veya mantarlaşma oluşuyorsa veya hümin salınımların artması isteniyorsa prensip olarak osmoz basıncını yükseltme kullanabilirsiniz. Kökleri yüksek tuz oranında suya koyarsınız. 10 litreye 500 gram iyotsuz tuz bu suda 3 gün bekletirsiniz.Ardından iyice temiz suda yıkayıp akvaryuma koyabilirsiniz. Suya salınım noktasında şahsen benim ulaşabildiğim bilimsel araştırma yok hala...
Muhabbetle kalınız...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fenerbahçeysf16Çevrim Dışı

Kayıt: 29/05/2011
İl: Bursa
Mesaj: 354
fenerbahçeysf16Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2012 15:35
[QUOTE=Yargıcı]Mikrodalga fırında hafif kızartınız..yeterli..![/QUOTE]
mikro dalga fırınım yok ama 1 gün tuzlu suda beklettikten sonra 1 günde saf suda bekletip fırında pişiricem :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kalkan42Çevrim Dışı

Kayıt: 05/02/2012
İl: Konya
Mesaj: 125
kalkan42Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2012 15:59
Bu tarzda bi başlık açmıştım daha önce.Eğer işini garantiye alacaksan o dalı 2-3 haftalık bi sürece sokmalısın.Benim araştırmalarım bu yönde.Baya uğraştım asma ve kara dut dallarıyla:)ilk aldığın dalı bi buçuk hafta kadar tuzlu suda bekletmelisin.heri iki üç günde bir su değişimi yapmalısın.Sonrasında aldığın dalı tuzlu suda kaynat,15.20dk kadar normal güneş gören biyere koy,bi hafta kadarda orda dursun.ama sakın kalorifer yanına falan koyma çatlamalar olur.20-30dk düşük derece fırına at.Eğer gerek görürsen yani kabuğunu yakarsan falan güzelce zımparala:)Son aşamadada tekrar kaynatıp bi iki gün suda bekleterek kullanıma tam hazır hale getirebilirsin:) Sana bi kaç örnek gösteriyim: <--bu resim o nanonun içindeki mesela.salınım yapmasını iyice engellemek için tekrar kanattım. ve fırınlama işini bunda denedim.hafif uçlarından kestim içinde yanık falan varsa diye.Kabuklarında hafif yanıklar var mesela.zımpara yardımıyla halletcem onlarıda..ve siyah hagen kumla birlikte java mosslarla güzel bi karides akvaryumu çıkcak inşallah ortaya:)

Ha o kadar bekleyemem dersen suda kaynat 3-4gün tuzlu suda beklet(hergün suyunu değiştir:)fırına at ve koy akvaryuma.Ama salınım yapma riski fazla.
kalkan422012-03-27 19:20:10

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fenerbahçeysf16Çevrim Dışı

Kayıt: 29/05/2011
İl: Bursa
Mesaj: 354
fenerbahçeysf16Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2012 20:00
Teşekkür Ederim dediklerinizi uygulamaya çalışacağım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir