ARTEMİA YI KABUKLARINDAN AYIRMAK DEĞİŞİK YÖNTEM


acemi1984Çevrim Dışı

Kayıt: 17/06/2012
Mesaj: 6
acemi1984Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2012 12:37
Selam,

Artemia yumurtlarınınçıkarma işleminden sonra yumurta kabuklarından ayırarak yavruların alınmasında süzme işlemi artemia yavrularının küçüklüğü yüzünden sorun olur. Bu yöntem hem çıkarmaya hem kabuklarından ayırmaya yarar. Süzgeç kullanmak gibi bazı farklı yöntenler gördük ve uygulanma şekilleri aşağı yukarı aynı. Bazı arkadaşların çıkaramadıklarından şikayet ettiğini biliyoruz. Sifonlama ile almak yine zor ve kabuklarda çoğunlukla beraber sifonlanır. Bu paylaşım çok farklı bir yöntemle artemia yavrularını ayırmayada yarıyor. Umarım farklı ve kolay bulursunuz.

Yöntem açıkacası enteresan ama işlevsel.



Fotoğrafta görüldüğü şekildeki gibi geniş ama derin olmayan boyutta bir kab kullanıyoruz. Yarısını kaplamayacak buyuttaki Bildiğimiz filtre süngerini kabın içine koyuyoruz. Kabımıza suyu koyuyoruz ve süngerin üzerine artemia yumurtalarını döküyoruz. Sünger tam seviyesinde suyun içinde olacak.



Yavaş yavaş artemia yavrularının çıkarak kabın diğer tarafına toplandığını fotoğraflardan görebilirsiniz. Süngerin iç kısımlarından yavrular ışığa ulaşmak için kendilerini dışarı atıyorlar. Yumurta kabukları süngerde kalıyor. Temiz bir işlemle işimizi bitiriyoruz.



Kolay gelsin umarım kolaydır ve işe yarardır.

Akvaryum Portalı - Akvaryum Portalı

Saygılar...

NOT : ALINTIDIR

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

herseyparamıÇevrim Dışı

Kayıt: 10/03/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 109
herseyparamıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2012 20:29
Çıkarmak için değilde süzmek için uygulandığında işe yarar yöntem.Açılım oranını %70 düşürüyor fotoğraflardaki süngerin üzerinde bulunan yumurtalar ile açılmış yumurtaların oranıda projenin pekte iştah açıcı olmadığını bizlere gösteriyor. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir