Artemia Yapımında


ceylanb222Çevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2019
İl: Antalya
Mesaj: 80
ceylanb222Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2019 19:01
Bu gün evde artemia yapımına başladım artemia setini henüz edinemedim bu nedenle şişe yöntemini kullandım fakat hava motorun çok güçlü bir engel oluşturur mu arada kapatmalı mıyım? Ayrıca işleme akşam başladım ışıklandırma çok önemli mi ve artemianın yumurtasını besin olarak versem yavrularımda normal yemeden daha fazla bir etki gösterir mi? 1,5 aylık lepistes yavruları çok küçük kaldılar sanırım artemiada çok geciktim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cashercashÇevrim Dışı

Kayıt: 27/11/2011
İl: Ankara
Mesaj: 475
cashercashÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2019 08:10
Merhaba,

Artemi seti olmadan gerçekten zorlanırsınız artemia çıkartmakta ve uğraştığınıza değmez.
Ben MEÇ marka kullanıyorum yıllardır hiç sorun yaşamadım ve 20-30 TL gibi bir fiyatı var ürünün.
Yavru balıklarınız yanık kalmış anladığım kadarıyla yani hobide böyle söylenir.
Motorunuz çok güçlü ise dikkat edin artemialar hava motorundan gelen hava ile karışırken taşmasın başka bir sorun olmaz. Işık gerekli ancak ben özel bir ışık kullanmadan pencerenin önüne bırakıyorum sistemi 24-26 saat içinde çıkmaya başlıyor artemialar.
Artemia yumurtasını direk balıklara vermeyin çünkü yumurtalar balıklarınıza bir fayda sağlamayacağı gibi kabızlık, şişkinlik yapacaktır hele ki yavruların ölümüne sebep olması muhtemeldir.
Decapsulated artemia ya da kurutulmuş artemia yemleri kullanabilirsiniz bu yemler protein açısından çok kaliteli olacağı için diğer yemlerden daha besleyici olacaktır balıklarınız için.
Artemia çıkartma işi tamamlanınca eğer artemia çok attıysanız porsiyonlara bölüp 2-3 saat aralıklarla azar azar verin balıklarınıza şişkinlik yapmaması için.
Yavrularınız için geç değil kaliteli yemler, geniş bir akvaryum hacmi, düzenli ve dinlenmiş su değişimi ile toparlayacaklardır.

Beğenenler: [T]211984,ceylanb222[/T]
Teşekkür Edenler: [T]211984,ceylanb222[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir