Artemia çıkartmak


istanbul61Çevrim Dışı

Kayıt: 27/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 261
istanbul61Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2007 05:02
Sera nın artemiasını, pet şişenin içine döküp üstüne yarım litre akvaryumdan su koyuyor ve hava hortumunu verip akvaryumun kenarında 3 gün bıraktıktan sonra, akvaryum ışığın yanında 5dk bekliyor ve  ince hortumla dibinden çekip balıklara veriyorum ve balıklarım da onlara saldırıyorlar, tahminim çok seviyorlar.
Fakat, forumda yaptığım araştırmam sonucunda, sıcaklık ve ışık önemliymiş yada fazla çıkması için önemliymiş.
Şimdi benim derdim bu artemiaların çıkıp çıkmadığı yada ölümü dirimi olduğu
Akvaryumun olduğu oda da herhangi bir soba yada kalorifer olmadığı için, oda bu gunlerde bayağı soğuk ve ben ışık da vermiyorum, acaba bu anlattığım yöntemle çıkardığım artemialarım canlımı yoksa ölümü yada çıkıyormu veya benmi çıktı zannediyorum bunu nasıl anlayacağım .
Not:Artemianın olduğu petin içine 3. gün ışığın yanında baktığım zaman, üstte siyah bir tortu ve alttada incecik ip gibi küçük birşeyler yüzüyor gibi yada suyun sallantısından öyle gözüküyor.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

acarliÇevrim Dışı

Kayıt: 26/05/2007
İl: Ankara
Mesaj: 123
acarliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2007 09:55
Canlı artemialara dikkati baktığınızda hareket ettiklerini göreceksiniz. Bir de canlı artemialar süzüldükten sonra turuncu renkte olurlar. Siz bence artemia çıkarma işini akvaryumun içinde yapın, sıcaklık önemli. Ve en önemlisi dibinden çektiğinizde açılmamış yumurtaları çekersiniz orta kısımdan çekeceksiniz.
acarli2007-12-22 09:56:10

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2007 12:38

selamun aleykum abii  artemiyı soguk yerde cıkaramazsın oran söyliyim sana  bir cay kasıgına artemiyaya bir yemek kasıgı tuz ve 1 litre su sen bunu oranlıyarak istedigin zaman cıkarıyısın 2, sonunda tamamen cıkmıs olur 3. 4. gunu bekleme ölür vekokusurlar ayrıca cıktıgın 2. gun sonu bırak altta tup turuncu bir sey olucak bunla artemia ustundeki siyahlar kabul bunları atıcaksın saygılar


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir