Artemia Büyütmek-Çıkarmak-Beslemek-Çoğaltmak


E.ÖzdemirÇevrim Dışı

Kayıt: 06/04/2011
İl: Izmir
Mesaj: 134
E.ÖzdemirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2011 03:08


Evet arkadaşlar herkese yeniden merhaba. Konumda artemialar hakkında ansiklopedik bilgiler yok. Artemia büyütmek isteyen bir çok arkadaşımız var bu konu hakkında sorular geliyor. Ancak bu konuda makaleler yeni yeni günyüzüne çıkıyor. Daha önceleri çok önemli birşeymiş gibi saklanıyordu. Tabi bu saklama işinin büyük bir kısmını akvaryumcular oluşturuyor. Hazır büyütmeyi ele almışken bildiklerimi döktüreyim dedim. Ben büyütmede başarılı oldum. Nazar etme ne olur çalış seninde olur diyerek başlıyorum .
Artemiaları Neden Büyütmek İstiyoruz?
Öncelikle bunu bilmemiz gerekiyor. Büyük balıklarımıza daha büyük canlı yem vererek beslenmelerini istiyor olabiliriz. Sürekli artemia yumurtasına para vermek istemeyip yavrularınıza yeni doğan artemiaları vermek isteyebiliriz. Artemia beslemek istiyor olabiliriz. Ya da büyütmek nisbeten zor bilindiğinden büyüdüğünde başardım diyerek egomuzu tatmin etmek istediğimizden olabilir . Benim başlama amacım canlı yem olarak kullanmaktı. Belkide yaptıktan sonra bu konu üzerinden hava atmaktı tam bilemiyorum . Akla hemen neden daha kolay olan su piresi vermediğim gelir. Ben tipini beğenmiyorum sizin farklı nedenleriniz olabilir . Tam belirli olmasada yetişkin artemia yetişkin su piresinden daha besleyicidir. Besleyicilik konusuna da ilerleyen konularda değineceğim.
Artemiaları Yumurtadan Çıkarmak Çatlatmak
Bu başlık altında bir çok konu var ve hepsi birbirinin kopyası. Bende aynı şeyleri anlatıp farklı bir kaç konuya daha değineceğim.

Düzeneğin Hazırlanması:


Kullanılan malzemeler:

1. 2 adet 2.5 Litre Meşrubat Şişesi (2, 1.5 veya 1 de olabilir. Ben 2.5 kullanıyorum)
3. Hava Hortumu
4. Hava vanası (Çıkan havanın şiddetini ayarlamak için, İsteğe Bağlı)
5. Çekvalf (Hava motoru durursa suyun motora geri dönmemesi için, İsteğe bağlı)
6. Vantuz (Hava hortumu veya ısıtıcı için olanlardan değil)

Resimde 1 adet şişe gözüküyor. 2 adet olacak.


Kullanılan Araçlar:

1. Makas
2. Jilet
3. Isı kaynağı (Çakmak, Ocak, Havya v.s)
4. Slikon veya salınım yapmayan yapıştırıcı



[VID]http://www.youtube.com/watch?v=7uNkHPuGaqo[/VID]

Benim düzeneğimin farkı az ama sağlamlığı çok 
Düzeneğin bitmiş hali

Öncelikle meşrubat şişemizi resimde görülen yerden kesiyoruz



Daha sonra kapağını çıkarıp ortasından hava hortumunun zorlanarak geçeceği büyüklükte bir delik deliyoruz. Havya ile veya bir tornavidayı, iğneyi ısıtarak delebiliriz.


Havya ile çok kolay oluyor ancak iğne için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Havyanız yoksa en iyisi tornavida


İsterseniz içindeki mavi contayı çıkarabilirsiniz bir yararı yok düzeneğe. Benim hoşuma gidiyor kalabilir zararı da yok 


Sıra geldi vantuz ile işimize...


Yine havya da olur iğne de küçük bir tornavida da.



Bende bir iğneyle nasıl oluyor diye bakıyım dedim. Çok zormuş. Tornavidayla devam ettim (Yanlışlıkla havyanın kablosunu erittiğimden havyayı kullanamadım )


Vantuzumuz hazır. Vantuzun baş kısmında hava hortumu girecek ancak öbür taraftan çıkmayacak büyüklükte delmemiz gerekiyor.




Daha sonra silikonluyoruz.


Oradaki silikon 1-2 saate kurur. Kuruduktan sonra kestiğimiz şişenin içerisine yerleştirme işlemine başlıyoruz. Vantuzu şişenin içerisine yerleştiriyoruz. Tabiki hortum yapışık vaziyetteyken. Daha sonra isterseniz kenarlarınızı silikonlayabilirsiniz. Benim vantuzum şişeye biraz küçük geldi ve silikonlamak zorunda kaldım. Düzgün otursa bile sağlam olması açısından silikonlardım.




Daha sonra buradaki silikon da kuruduktan sonra kapağı kapatıyoruz.


İsterseniz burayı da silikonlayabilirsiniz. Benim için sağlamlık önemli olduğundan silikonladım..


Bu hali ile bir vantuz bağlayıp akvaryumun içerisine koyabiliriz. Yaz ayları sıcak olduğundan ısıtıcıya gerek kalmadan akvaryumun dışında da kullanabiliriz. Dışında kullanmak için 2. meşrubat şişesini uygun yerden kesip üst kısmını atıyoruz


Altından bir delik deleceğiz hava hortumunun geçmesi için


İşlem tamam.


Çıkarma İşlemi:

Kullanılan Malzemeler:

1. 1 lt. Dinlendirilmiş su
2. Kaya Tuzu
3. Karbonat (İsteğe Bağlı, ben hiç kullanmadım)
4. Tabiki Artemia Yumurtası (Keşke bu da isteğe bağlı olsaydı )

1 lt su doldurmak zor geldi damacanayı koydum. Dinlendirilmiş çeşme suyu kullandım

Kullanılan Araçlar:

- Hava motoru

Şişeye 1 litre su doldurun. 1 yemek kaşığı kaya tuzunu suya dökün. Terciha bağlı olarak çay kaşığının çeyreği kadar karbonat ekleyin. Hava motorunu çalıştırın. Kaya tuzu ve karbonat tamamen eridikten sonra 1 silme çay kaşığı artemia yumurtasını dökün (Yavru sayınız 20-30 gibi küçük rakamlar ise çeyrek bile fazla gelecektir.) Su üstünde kalan yumurtaları suyu emmesini sağlayın. 24 saat sonra(Daha fazla açılım görmek için 36 saat bekleyebilirsiniz yine isteğe bağlı) yumurtalarınızın büyük bir kısmı açıldı. Havayı kapattınız. 10 dakika sonra açılmış yumurtalar yukarıya suyun yüzeyine çıktı. Açılmamışlar pet şişenin kenarında. Burası önemli. Eğer yüzen doğru düzgün artemia göremiyorsanız ve şişenin dibinde açık turuncu renginde tortu varsa artemialarınız açıldıktan sonra ölmüş demektir. Bu durumda suçlular sıcaklığın az olması ya da çok olması, ph'ın az olması ya da çok olması, sertliğin az olması yada çok olması,(karbonatı fazla kaçırmış olabilirsiniz) tuzluluğun az olması ya da çok olması olabilir. Açık turuncu renkte yüzen artemiaları çok miktarda görüyorsanız sorun yoktur. Bu artemiaları tuzlu sudan ayırmanız gerekir. Bunun için bir kaç yöntem vardır. En çok kullanılan 2 yöntemi anlatıyorum:

1. Şırınga Yöntemi
Artemialar algler ile beslenen canlılar olduğundan ışığa yönelirler. Çünkü nerde daha çok ışık orda o kadar çok alg ve besin. Şişenin bir kenarından ışık tutulur. Artemiların büyük bir kısmı ışığa toplaşır. Şırınga ile bu noktadan artemialar çekilir. Büyük 60'lık şırınga almanız işinizi kolaylaştırır.


Yöntemin Avantajları
:
- Nerdeyse hiç yumurta kabuğu çekmezsiniz
- Artemiaları canlı olarak balıklarınıza servis edersiniz
Yöntemin Dezavantajları:
- Uğraştırıcıdır biraz daha fazla zaman alır zira çek çek bitmiyor artemia.
- Bitkili tankınız varsa suya tuz karışacağından önerilmez.

2. Sifonlama Yöntemi
Bu yöntemde hava vermekte kullandığımız hava hortumu ile sifonlama yaparız. Sifonlamayı süzgeç gibi şeylerin üzerine yapmayın(Çok ince delikli olsa dahi). Çünkü artemialar süzülürken ölebilirler. Biz artemialarımızı canlı olarak vermek istiyoruz. İsminden de anlaşılacağı gibi canlı yemi öldürmenin bir mantığı yok. Bunun için bir kap bir pet şişe bir penye ve bir de süzgeç kullanacağız:

Herhangi bir penyeyi kesiyoruz ben bildiğimiz beyaz atlet kullandım



Süzgecimizin üzerine koyuyoruz



Kabımıza ve pet şişemize akvaryumdan çektiğimiz suyumuzu dolduruyoruz.(Direk çeşme suyu da doldurabilirsiniz ancak artemiaları bu su ile yıkayıp bu suyun içerisinde koyacağımızdan ölümler kaçınılmaz olur). Amacımız artemiaları büyütmek ise pet şişe kullanmayacağız. Kabımıza da tatlı su doldurmayacağız.

Sifonlamaya başlıyoruz



Gördüğünüz gibi penyenin üzerinde her zaman bir miktar su kalıyor ve artemialarımız ölmüyor. Penye altına 1 tek artemia bile geçirmez. Amacımız artemiaları büyütmekse boş olan kaba sifonlarken akan tuzlu suyu dolduruyoruz.(Resim) Direk canlı yem yapacaksak zaten akvaryumdan çektiğimiz suyu kabımıza doldurmuştuk. Sifonlamadan çıkan tuzlu suyu lavobaya akıtıyoruz.

Sifonlama bittiğinde, artemiaları hemen canlı yem yapacak isek:
Pet şişedeki su ile artemialarımıza tatlı su banyosu yaptırıyoruz. Su tamamen süzülmeden penyeyi kaldırıp tatlı su dolu olan daldırıyoruz. Amacımız büyütmek ise kabımızda tuzlu su vardı zaten. Penyeyi hiç banyo yaptırmadan direk bu kaba daldırıyoruz. Ben bi yandan fotoğraf çekeyim derken bir miktar artemiayı telef ettim.






Eğer amacımız yavrularımıza günlük olarak yüksek protein oranlı yem vermekse bu artemiaları direk olarak yem yapabilirsiniz.


Amacınız artemiaları büyütmekse sizi biraz daha misafir edeceğim

Artemia Büyütmek-Çoğaltmak-Beslemek

Artemia Kabı - Akvaryumu
Aslında su piresinden zor olmayan bir iş. 5 litrelik bir kap olabilir herhangi bir akvaryum olabilir farketmez. İçine kaç litre su(dinlenmiş) doldurmuşsak o kadar yemek kaşığı kaya tuzu atıyoruz. 3 Litre su doldurmuşsak 3 kaşık kaya tuzu. Burda dikkat edilecek nokta akvaryumunuz varsa hesaplamaya güvenmeyip litre hesabı su doldurmanız. Örneğin benim kullandığım akvaryum 10.5 litre su alıyor. Su seviyesini 3.5 cm boşluk olacak şekilde doldurdum 8 litre su aldı.
Artemiaları çıkartırken karbonat eklemişseniz aynı oranda karbonat ekleyin.(Ben eklemedim.)
Hava motorunu hava borusu yardımı ile bağlayın. Hava olmadan ben yaşatamadım. Buradaki önemli yer ise hava taşı kullanmayın. Hava taşlarından çıkan ince baloncuklar artemialara daha fazla zarar veriyor. Saniyede 2-5 kabarcık arası uygundur. Ben 2-3 kabarcık kullanıyorum en iyisi bu.
Artemiaları ekleyin.
Su seviyesini işağretleyin. Ben yapışkanlı kağıt yapıştırdım.



Artemiaya Verilebilecek Yemler


1. Yeşil Su

Bildiğimiz algli sudur. Bunun için akvaryumdan su çekin ağzı açık bir kaba koyun(Yaz günü ise plastik kapları tercih edin kış ise kavanoz gibi). İçine muz kabuğu koyun. İsteğe bağlı olarak kivi kabuğu kıvırcık yaprağı ve elma kabuğu da konulabilir. Bazı makalelerde güneşin altına koyun yazıyor öyle bir hataya düşmeyin. Gölgeye koyun. Ben günde 30 dakika güneşe koyuyorum 30 dakika sonra çekiyorum. Güneşe bir kere koydum ve yeşil su oluşmadı. Bu yaz günlerinde güneş suyu kaynatacak sıcaklıklara getirebilir. Alg de bir canlıdır bu yüksek sıcaklıklara dayanamaz. (Ben fanus ile yapıyorum. Ama yaz günlerindeyiz benim yaptığım yanlış plastik ile daha sağlıklı olacaktır) Resimde 4 tane muz var ama 1 tanesinin kabuklarını kullandım.


Bahçemizde yetiştirdiğimiz domateslerimizi çekemeden yapamadım. Bahçeden domatesi koparıp yiyebilme şansına ulaşanlar bilir, tadı ve kokusu bir başkadır 


Avantajları:
- Besleyici

Dezavantajları:
- Kültürün çökmesi kolay
- Saklama imkanı yok

3. Detritus


Tek hücreli canlılardır. Çürümüş atıkları tekrar doğaya kazandırırlar. Bunun için kuru Çınar, Dut ve Asma ağacı yaprakları ve temiz bir saman kullanılabilir. Bu yaprakları bir kapta suyun içine koyun. 2-3 gün içerisinde Detritus üremeye başlayacaktır. Su kokuşmaya başladığında yenisi hazırlanmalıdır.

Avantajları:

- Besleyici olduğu söyleniyor
Dezavantajalrı:
- Saklama imkanı yok

- Kuru yaprakmış samanmış oluşaçakmış ohhoo


3. Maya Çorbası

En sevdiğim ve benim sürekli olarak kullandığım besindir. Sebebi ise kolaydır uğraştırmaz. Bakteriymiş kokuymuş derdiniz olmaz.  Malzemelerimiz kuru maya ve şeker ve toz yem. 1 bardak sıcak suyun içine 1 paket kuru maya 1 tatlı kaşığı şeker ve yarım çay kaşığı kadar toz yem atın. Karıştırın. 1 saat bekleyin. Hazırladığımız karışım köpürüyorsa doğru hazırladık demektir. İlk gün 0.5 ml suya ekleyin. 2. gün eklemeyin. 3. gün 1 ml daha ekleyin. 4. gün eklemeyin. Bundan sonra uygun miktarları kendiniz bulursunuz. Suyu hafif bulandıracak kadar olmalı. Göz gözü görmeyecek kadar değil asla. Sadece hafif bulanacak.
Maya, kültürü çökertir deniyor. Bu çökertme karbondioksik yüzünden oluyor. Mayalı karışık karbondioksik ürettiğinden ortamdaki oksijen canlılara yetmiyor ve ölüm ile sonuçlanıyor. Yanlışlıkla fazla koyarsanız hava miktarını arttırın. Hiç bir şey olmaz. Fazlasını bir pet şişeye koyup buzdolabında saklayabilirsiniz. pet şişenin kapağını kapatmayın. Ya da kapağına bir delik delin. Kapağı tamamen kapatılırsa karışım karbondioksit ürettiğinden şişe patlayıp buzdolabınızı mahvedebilir. Bu patlama şiddetli değildir sadece ortalığı pisletir. Artemialara yem yapıyım derken eşiniz veya anneniz sizi timsahlara yem yapabilir. Aman dikkat
Kahve de içeceğimden suyu biraz fazla koydum 

Toz yem olarak Sera Micron kullandım.




Avantajları:
- Kolay yapılır
- Canlı değildir ölmez
- Kötü kokmaz
- Fazlası saklanabilir

Dezavantajları:
- Oksijen değil karbondioksik üretir.
- Besleyiciliği azdır. Fakat benim bulduğum özel besleyiciliğini yükseltme yöntemlerimde vardır.

Besleyiciliği Arttırma

1. Protein Tozu
Sporcuların spordan önce ve sonra aldıkları destek besinidir. Peynir altı suyundan yapılmıştır. Az miktarda protein tozunu suyla karıştırarak artemialara verebilirsiniz. Ancak bu oran çok az olmalı. Çay kaşığının çeyreğinin çeyreği kadar olabilir. Kültüre 2 ml'den fazla eklenmemelidir.



2. Toz Spirulina
Gerçekten çok besleyicidir. Sanılanın aksine artemialar sadece suyu süzmez. Organlarına sığacak büyüklükteki yemleride afiyetle götürürler. Toz spirulina biçilmiş kaftandır. Çay kaşığının çeyreği kadar kafi gelir. Tüketimlerine bakarak uygun miktarı bulabilirsiniz.

 

Genel
- Artemiaların ortalama yaşam süreleri 2yıl kadardır.
- Kırmızı renk almaları ölecekleri anlamına gelir. Yumurtaları yoksa kırmızı renkli olanları balıklarınıza verin. Yumurtaları varsa yumurta dökmeden ölmüyorlar garip
- 5-10 tane kırmızı renkli artemia varsa korkulacak birşey yok ancak kültürün yarısı böyle ise bir sorun var demektir. Sıcaklığa, ph'a, sertliğe, tuzluluğa, oksijen azlığına ve fazlalığına bağlı olabilir.
- Şartlar uygun olursa canlı doğururlar.

- Balıkları üremeye teşvik eder.
- Tatlı suda 5 saate kadar yaşabilirler.
- Adaptasyonu yavaş yavaş yaparsanız çok düşük tuzluluktaki sularda bile yaşamaya devam edebilirler.
- Ortalama 2 Haftalık iken ergen olup üremeye başlarlar.

Büyüttüğüm Artemialarım




Bu konu tarafımdan hazırlanmış olup izinsin kopyalanması yasaktır. 2 adet fotoğraf dışındaki fotoğraflar alıntı değildir. Sadece Protein tozu ve Toz spirulina fotoğrafları ve video alıntılanmıştır.

Egemen Özdemir

E.Özdemir2011-07-26 13:57:07

Beğenenler: [T]176549,Murat93[/T][T]23476,ulucaptain[/T][T]27027,MaviYesil[/T][T]191877,erkinerim[/T][T]191964,AnilKa[/T][T]194473,KadirCan[/T][T]189258,XOCOH38[/T][T]183917,EmreKircan[/T][T]208684,Mtndgn[/T][T]152888,gürkan78[/T][T]211006,fidesmakina[/T][T]199052,sonkomutan[/T][T]221771,pofdzm[/T][T]222028,akemal[/T][T]221149,Alexito[/T][T]212507,aquarium_life[/T][T]208679,Burakt122[/T][T]119483,Eldurmaz[/T][T]232419,Inteleon[/T][T]232533,Mustafa Okan[/T][T]232726,Gokhanagsar[/T][T]213653,Ramiz91[/T][T]127799,waterman2011[/T][T]236363,vatozcuAnk[/T]
Teşekkür Edenler: [T]23476,ulucaptain[/T][T]191877,erkinerim[/T][T]197606,best27[/T][T]194473,KadirCan[/T][T]192980,cmdonmezer[/T][T]208684,Mtndgn[/T][T]152888,gürkan78[/T][T]211006,fidesmakina[/T][T]199052,sonkomutan[/T][T]221771,pofdzm[/T][T]221149,Alexito[/T][T]225944,rsmblzz[/T][T]212507,aquarium_life[/T][T]232533,Mustafa Okan[/T][T]127799,waterman2011[/T][T]235308,Ramazan talha[/T]
+1: [T]194473,KadirCan[/T][T]11550,AhmetGÜVEN[/T][T]152888,gürkan78[/T][T]211006,fidesmakina[/T][T]221771,pofdzm[/T][T]221149,Alexito[/T][T]232533,Mustafa Okan[/T][T]213653,Ramiz91[/T][T]235308,Ramazan talha[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PentagramÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/04/2008
İl: Gaziantep
Mesaj: 679
PentagramÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2011 08:17
Egemen bey gerçekten güzel ve zorlu bir çalışma yapmışsınız.Tebrik ederim.Favorilerime bir yenisini daha ekledim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2011 08:44
Egemen tebrik ederim. Çok güzel bir paylaşım olmuş.
 
Sormak istediğim besleme konusunda bir oranın varmı?
''Toz spirulina biçilmiş kaftandır. Çay kaşığının çeyreği kadar kafi gelir''
Yani 8 litreye çay kaşığının çeyreğimi diyelim?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emustafaÇevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2011
İl: Izmir
Mesaj: 218
emustafaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2011 10:05
Çok faydalı bilgiler bunlar hazırladığınız için teşekkür ederim. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

E.ÖzdemirÇevrim Dışı

Kayıt: 06/04/2011
İl: Izmir
Mesaj: 134
E.ÖzdemirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2011 13:52
Güzel yorumlarınız için ben teşekkür ederim arkadaşlar. Gökhan Bey, bu yetişkin artemia sayınız ile alakalı. Benim belirli bir oranım yok göz kararı koyuyorum. Bir miktar koyun ve karıştırarak dibe çökmesini sağlayın su hafif yeşilimsi olacaktır. Artemialar sindirimi tam gerçekleştiremediğinden arada sırada tabanda birikmiş tortuyu kaldırarak tekrar yararlanmalarını sağlayabilirsiniz.
Ortalama çay kaşığının çeyreği kadar koyuyorum.

Beğenenler: [T]208684,Mtndgn[/T][T]211006,fidesmakina[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MalawiiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2005
İl: Ankara
Mesaj: 133
MalawiiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2011 17:46
İnanılmaz güzel bir yazı, harika olmuş Egemen bey. Sormak istediğim bazı sorular var, 1 litre pet şişeye ısıtıcı sokmadan vs. nasıl gerekli sıcaklığı sağlarım, bunu hem yaz için hem kış için önerilerinizle söyler misiniz ? Kışın akvaryumun içine sokmak istemiyorum bu pet şişeyi. Bir de yumurtaların açılması için ışığa mutlaka ihtiyaçları var mı? illa pet şişenin başına bir ışık dikmek zorunda mıyım artemialar yumurtadan çıkana kaar?

Teşekkürler,
Malawii2011-07-26 17:48:02

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

E.ÖzdemirÇevrim Dışı

Kayıt: 06/04/2011
İl: Izmir
Mesaj: 134
E.ÖzdemirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2011 21:15
Değilsiniz, ben de bir kaç deneme yaptım açılım oranını yükseltiyor deniyor fakat bir şey farketmedim. Kış aylarında kalorifer varsa onun yanına koyabilirsiniz. Ya da küçük duylu sarı ışık veren masa lambaları vardır. Baya ısı verir. Düzeneğin tepesinden lambayı koyarsanız odanız çok soğuk değilse gerekli sıcaklığı sağlarsınız. Yaz günlerinde gündüz güneş ışığı alan bir oda da tutun. Işığı direk olarak almayacak tabiki. Akşamları da odanın lambası yeterli olacaktır. Ben hiç denemesemde karbonatın açılımı kesin bir şekilde fazlalaştırdığı söyleniyor. E.Özdemir2011-07-26 23:50:41

+1: [T]11550,AhmetGÜVEN[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Bitkisel_HayatÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/04/2010
İl: Konya
Mesaj: 930
Bitkisel_HayatÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2011 14:13
Tam deneyeyim dedim evda kaya tuzu kalmamış. Ellerinize ve emeğinize sağlık. Çok güzel bir yazı olmuş. Umarım bende, arkadaşlarımda başarılı oluruz.


Bitklisel_Hayat2011-08-04 19:39:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Bitkisel_HayatÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/04/2010
İl: Konya
Mesaj: 930
Bitkisel_HayatÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2011 14:14
Bu arada bir kaç sorum olacak. 1 paket maya demişsiniz. Paket mayaların miktarları standart mı ? Değilse net miktar belirtebilir misiniz? (Veya hangi markanın, kaç gramlık paketi?) Birde şunu anlayamadım;  "İlk gün 0.5 ml suya ekleyin. 2. gün eklemeyin. 3. gün 1 ml daha ekleyin. 4. gün eklemeyin." Oruçtan mı anlayamadım bilmiyorum. :) Biraz açıklarsanız sevinirim.  Bitklisel_Hayat2011-08-05 14:14:50

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

shrimpÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 15/05/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 24
shrimpÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 08 Ağustos 2011 13:42
http://www.youtube.com/watch?v=pCKowvJTQkQ
Artemia ciftliğimizden ufak bir görüntü....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GÜVENÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]4250,1[/B] [C]2,2,23556[/C]
Kayıt: 06/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 2190
GÜVENÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2011 11:20
Güzel bir konu olduğu için güncelleme ihtiyacı hissettim.

+1: [T]11550,AhmetGÜVEN[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Serhat1234Çevrim Dışı

Kayıt: 04/10/2010
İl: Ankara
Mesaj: 28
Serhat1234Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2011 11:30
Biraz Sıkıntılı bi İş Ama Oldukca Faydalı Deyiyor..
http://www.sultanpapaganlari.comSerhat12342011-08-16 03:47:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

E.ÖzdemirÇevrim Dışı

Kayıt: 06/04/2011
İl: Izmir
Mesaj: 134
E.ÖzdemirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2011 22:33
[QUOTE=Bitklisel_Hayat] Bu arada bir kaç sorum olacak. 1 paket maya demişsiniz. Paket mayaların miktarları standart mı ? Değilse net miktar belirtebilir misiniz? (Veya hangi markanın, kaç gramlık paketi?) Birde şunu anlayamadım;  "İlk gün 0.5 ml suya ekleyin. 2. gün eklemeyin. 3. gün 1 ml daha ekleyin. 4. gün eklemeyin." Oruçtan mı anlayamadım bilmiyorum. :) Biraz açıklarsanız sevinirim.  [/QUOTE]
Biraz geç olacak fakat tatildeydim kusura bakmayın. "3. Maya Çorbası" adlı başlığın altındaki ilk resimde markası görünüyor. Hazırladığınız karışımdan ilk gün 0.5 ml artemiaların suyuna ekleyin. 2. gün eklemeyin. Bu süre içinde buzdolabında saklayabilirsiniz. 3. gün 1 ml daha ekleyin. Ml (mili litre) hesabını eczaneden aldığınız şırıngalar ile yapabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BerzahÇevrim Dışı

Kayıt: 01/05/2009
İl: Ankara
Mesaj: 79
BerzahÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2011 10:32
Verdiğiniz bilgiler cok faydalı ve etkileyici Egemen bey ama nedense benim gözüm domateslere takıldı :D tebrik ederim

sağlıklı balıklar ve sağlıklı artemialar :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir