[ARTEMİA-ÜRETİM] Doğal Gübre İle Başarılı !


klmwwwklmÇevrim Dışı

Kayıt: 06/03/2013
İl: Izmir
Mesaj: 40
klmwwwklmÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2013 09:14
Merhaba arkadaşlar artemia üretimi sanıldığı kadar zor bir şey değil hiçbir yerde paylaşılmıyordu adeta bir sır gibiydi . Ama bu sırrı bizzat ben bozdum.
Malzemeler:
-Bi paket aretmia yumurtası
-5 litrelik yarısından daha fazla kesilmiş çeyrek şişe altı (5 Adet)
-Dereceli silindir
-şırınga
-Akvaryum dip suyu
-Deniz tuzu(katkısız)

+1. ve 2. şişeleri akvaryumdan dip suyu çekip yarımşar litre ikisini de dip suyuyla dolduruyoruz.(akvaryum filtre süngerini de sıkabilirsiniz içine) Bu şişelere balıklarımıza verdiğimiz yemden  şişe başına, 3 gr kadar yemi toz haline getirerek ekliyoruz.(burada toz spirulina yem de olsa iyi olur ama normal yemde de aynı sonucu alacaksınız) Ve bu iki dip sulu yemli kapları evimizin çatısında en çok güneş alan yere koyuyoruz.

1 hafta bekledikten sonra su yeşil hale gelmişse artemia yemi hazır demektir.(bu suyun yeşerme süresi güneşlenmeye bağlı olarak bir aya kadar uzayabilir)

Sonrasın da,

+3. şişemize dereceli silindir vasıtasıyla 1 litre su ekliyoruz.Sonra o suya 1 çorba kaşığı deniz tuzu ekliyoruz ve yumurtaları bu hazırladığımız 3. şişeye döküyoruz. 40 saat sonra artemiaların birçoğu açılmış olacaktır.

+1 haftada yeşermiş  sudan şırınga ile dibinden yeşil sümüksü tabakayı enjektöre cekip 1 ml artemiaların bulunduğu kaba aktarıyoruz.

Daha sonra diğer iki kaba dinlendirilmiş çeşme suyu koyarak (1er litre) 1er çorba kaşığı da deniz tuzu ekliyoruz. Enjektör(şırınga) ile bu iki yedek kaba da artemiaları bölüyoruz bunlara da 1 ml yeşil 1. ve 2. kabın dibinde buluna sümüksü tabakadan enjektör ile aktarıyoruz .
İlk artemia döktüğümüz kaptan yeni yeni şişelere bölerseniz o kadar çok üretim haznesi elde edersiniz ve yumurta döktüğünüz kap kalabalık da olmaz.(Böylece oksijen veya takviye bir şeye gerek kalmaz)

+Evinizin güneş gören balkonuna da kapları koymalısınız hem yeni yumurtalara ışık kaynağı olur hem de daha çok alg üremesine sebebiyet verirsiniz.


Sonuçlar 1 haftada elinizde teşekkürü çok görmeyin...
Benden resimler:








BeZGiN2013-03-15 22:15:21

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ömer_Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/02/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 886
ömer_Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2013 09:55
Ben artemialar açıldıktan sonra ufak bir pet şişede bir çay kaşığı toz spirulinayı karıştırıp veriyorum.Ama ölçüyü kaçırmamak lazım fazla verince ölüyorlar :(  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir