Arowana


voltranÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/07/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 450
voltranÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2011 00:42
 
 
Arowana;
 
 
Asya Arowana orta büyüklükte maksimum 60-90cm. Yaşam alnı geniş nehirler, bataklıklar ve güneydoğu Asya gölleridir. Doğal yaşam aralığı Kamboçya, Laos, Malezya, Filipinler, Vietnam, Endonezya (Kalimantan ve Sumatra). Vahşi arowanalar kırmızı, yeşil, altın ve gümüş doğal renklerini sergiler.
 
  

Yüksek değer ve yüksek talebi olan bir balık türü. Büyük sayılarda ihraç edilmezler. Bu nedenle ortalama bir akvaryum hobicisinin edineceği bir tür değildir. Yıllarca ucuz balık olarak marketlerde görüldüler ve akvaryum için alım satımı ender olarak yapıldı. Asya’daki hadiseden dolayı birden popüler oldu. Bir Çin batıl inancı, bu balığın sahiplerinin şanslı ve başarılı, refah içinde olacağını öngörür. Asya arowanası için kötü enerjiyi uzaklaştırdığına, sağlık, mutluluk ve aileyi bir araya getirdiğine inanılır. Çin mitolojisindeki ejderhanın, enkarne hali olarak kabul görür. Şans eseri belirli bir niteliği olan arowanaların, açık kırmızı ve derin altın renkli bazı arowanaların Çinli ve Japonlar tarafından iyi şans getirdiği düşünülür. Birden bire, özellikle iş adamları bu iyi şans cazibesine kapıldılar ve Arowana sahibi olmak için inanılmaz paralar ödediler. Batıda (Çin, Japonya v.s.) güney doğu Asya Arowanası ve güney Amerikan türleri az popülerdirler. Satış da arada sırada görünürler.

 

Uzun yaşam ömürlüdür, esarete uyum gösterebilir ve genelde tank da münzevi yaşatılır. Arowana 1975 den beri, korunan türler arasına alınmıştır. Batı Kalimantan kapuas bölgesinde, Endonezya da başarıyla Arowana üretilen geniş çiftlikler kurulmuştur. Türü tehlikede olan balık-arowanalar çiftliklerde üretiliyorsa satış için izin talebinde bulunulabilir. Başvuru yapılır ve satışlar kontrol edilir. Singapur aynı zamanda bu türlerin kontrollü satışlarında lider konumundadır ve balıklarda mikroçip kullanılır. Hala kanun dışı satış yapılmaktadır. Kırmızı ve altın renkli olanlar diğerlerine göre beş, on misli daha pahalı olabilirler. Farklı renklere de değer verilir. Son 10 yılda çok büyük gelişme olmuş, muhtemelen önümüzdeki on yıl içinde artık tüm Arowana ihtiyacı çiftliklerden karşılanabilecek. Bu sebepten vahşi doğadaki türler sarsılmayacak. Belki gen popülâsyonu için çiftliklerde değerlendirilecekler.

 
Çili kırmızısı Arowana, yeşil tabanlı kırmızı Arowana, portakal rengi tabanlı turuncu Arowana.
 
 
 
Malesya bonytongue altın arowana, a kılas çaprazsırtlı altın arowana.
 
 

 
 
Aşağıdaki linkdeki yazıda belirtildiği gibi, satılan 300.000$ lık arowanalar da var.
İşte size 80.000$ lık pilatin arowana;
 
 
 
İki metrelik akvaryumu olanlar. bir daha düşünsünler derim.Tebessüm
voltrun2011-01-14 17:49:37

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir