Arkadaşlar bilgilerinize ihtiyacım var


claytronÇevrim Dışı

Kayıt: 21/08/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 12
claytronÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2009 09:19
Arkadaşlar herkeze merhaba istanbuldan ali ben bu sabah birşey araştırırken rastgele siteye rastladım sizlere sormak istedigim bazı şeyler var umarım yardımcı olursunuz.

Dün akşam atmanın bir dış filtresini aldım bir tanıdıgımdan ilk defa dış filtrekullaıcagım için içinin düzeni nasıl olmalı bunu bilmiyorum mesela içinden kurşunlar çıktı çok kirli oldukları için attım normal balıkçılardan bu kurşundan bulabilirmiyim + içindeki ceramik deniyor sanırım yuvarlak halkalar çıktı bunların yenisini almama gerek varmı yoksa temizliyip kullanıyımmı ve son olarak süngeri elyafı içine dizerken hangi bölmeye hangisini koymalıyım arka planından bitkisine çok emek verdim bu akvaryuma ve şuan son aşamaya geldim yardımınıza ihtiyacım var daha bir kaç şey daha var sormak istedigim ama sabah sabah bu kadar soru yeterli sanırım :D

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

makrakantaÇevrim Dışı

Kayıt: 21/11/2008
İl: Izmir
Mesaj: 265
makrakantaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2009 09:41
Merhaba;
 
Kurşun dediğiniz şey farklı bişey olsa gerek, Filtre içinde kurşun ilk defa duydum acaba karbondanmı bahsediyorsunuz? siyah ince parçalarmı var bir file içinde.
 
Diğer yuvardak olan seramikleri yıkayıp yeniden kullanabilirsiniz ömrü kolay kolay bitmez.
 
Genelde atma F3 olduğunu var sayarsak 2 adet bölme olması gerekir. Alt bölmede iri delikli sünger bulunur, üst bölmede de elyaf bulunur. Elyafıda güzelce yıkayıp yada yenisi ile değiştirip kullanabilirsiniz. Seramiklerde yine bu iri delikli sert süngerin altında kalırsa iyi olur.
 
Saygılar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir