Arı karides - kristal karides farkı


ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2011 18:14
Malum şu aralar bir karides furyası başladı. Kristal - arı karidesler de güzellikleriyle en popüler karidesler arasında. Kristal ve arı karides aynı karidese verilen iki isim mi, yoksa farklı iki tür karides mi diye araştırma yaptım ve şu sonuçlara vardım. 

Kırmızı kristal karides(CRS), caridina cinsi tatlı su kabuklusudur. Aynı türden olan arı karides(bee shrimp) ile tek farkı rengidir. İlk olarak Japonya'da başlanmış ama tüm dünyaya yayılmıştır. 1991 yılında Hisayasu Suzuki, siyah çizgili bantlı arı karides ıslahına başladı. O binlerce karides içinde tek bir kırmızı arı karides fark etti ve hayran oldu. Bu ilk kırmızı arı karides öldü ama bundan üç kuşak sonra üç kırmızı arı karides daha farketti. Kırmızı yavrularla seçici birçok üreme döngüsünden sonra nihayet gerçek kırmızı arı karides elde edildi. 1996 yılında Hisayasu Suzuki, ona Kristal Kırmızı adını verdi ve arı karides kırmızı resesif mutasyon için patent verildi. O zamandan beri Kristal Kırmızı Karides kurucusu ve diğer yetiştiriciler tarafından daha büyük beyaz lekeli örnekler üretmek için çalışmalar yapılmaktadır. Aslında tüm dünyanın beslediği Kırmızı Kristal Karides üç kırmızı arı karidesin soyundan gelmiştir.

Yabancı bir siteden -güvenilir mi değil mi bilmiyorum- yaptığım naçizane çeviri bu şekilde. Buradan çıkardığım sonuç, arı karidesin kırmızı olan versiyonlarına kırmızı kristal karides deniyor. Ama asıl arı karides siyah bant çizgili ve Siyah Kristal Karides diye birşey yok. Sizin de bilgi ve düşüncelerinizi merakla bekliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir