Araştırmam için yardımınızı bekliyorum...


onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2006 21:10
Emre Bey aslında bu konular benim pek ilgi alanıma girmiyor. İleride sanayide çalışacağımı da pek zannetmiyorum. Aslında şimdiden ilerideki yolumu çizdim ve sanayide Ar-Ge elemanı olmak hedeflerim arasında değil. Yine de tavsiyeniz için çok teşekkürler. (Tabii ki bu sözüm sanayideki arkadaşların ne kadar muhteşem araştırmalar yaptığını, son yıllardaki teknolojik gelişmeleri gölgelemesin.)

Emre Bey; bu konuda çok hassas ölçüm yapmak gerekmeyecektir. Sonuçta elde ettiğimiz verilerde 175W ile 200W arasında bir fark olmayacaktır çünkü 175W değerini elde ediyorsak 200W ısıtıcı almamız gerekiyor demektir. Tabii benim kendi akvaryumumda yapmak istediğim hesap biraz ileriki zamanlarda olacak ve bu daha hassas işlem gerektirecek ama tabii bu şu anda konu dışı kalıyor.

Refet Bey; öneriniz çok güzel. Sanırım bu sayfayı asp ile yaptınız. Bence kaynak kodunu kapamak amacı ile .net'ten faydalanmak daha iyi olacaktır. Sonuçta kaynak kodunu saklama fırsatımız olacak ve başka siteler veya şahıslar tarafından emek harcayarak yapılacak bu çalışmanın araklanması engellenebilecektir. Hadi bizlerin yaptığını belirterek kullanılması bir yana bu verileri ben buldum diye sitesinde kullanacak kişileri engellemek lazım diye düşünüyorum. Sonuçta bunu yapmaya hazır halde bekleyen bir çok fırsatçı da vardır. Ülkemizde fikir hırsızlığının ne kadar çok yapıldığı konusu da aşikardır. Benim de en çok sinir olduğum olaydır. Bizzat benim 45-50 sayfalık yazım gösterdiğim bir kişi tarafından resmen çalnıp kendi fikirleri diye yayınlanmıştı.(Acı ama gerçek, arkası sağlam olduğu için hiç birşey de yapamadım.)

Hesaplamalarda konvansiyonel transferi bir yana bırakırsak bir de dipteki kum konusu var. Biliyorsunuz dipteki kumda akıntı çok azdır. Bu da kumun dibindeki su soğusa bile bunun akvaryum genelindeki etkisinin düşük olacağını belirtmektedir. Aynen köpük kullanılarak yapılan izolasyon gibi.

Refet Bey; diğer bir konu da ortaya çıkacak denklemin sadece 2-3 değişkeninin olmaması. Sadece bir parabol ile sonuç almak zor sanırım. Mesela akvaryumun eni, boyu, derinliği farklı etkiler yapacaktır. 100*40*40(h) ile 40*40*100(h) akvaryumda çok önemli farklar olacaktır. Tabii pek çok etken daha. Hele bir hesaplamaları yapalım ondan sonra bunun nasıl insanlar ile paylaşılacağı, nasıl bir yol izleneceği sonra tartışılabilir. En azından ben C# ile ufak bir sunucu taraflı program yazıp işi halledebilirim. Hatta bunu yaparken siteye lazım olursa farklı işler de yapabilirim. Bir katkımız dokunmuş olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir