APHANIUS EGGS


xDJxÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 05/01/2007
İl: Afyon
Mesaj: 65
xDJxÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2007 11:43
Hay Allah razı olsun arkadaşlar, boşuna demiyorlar bir dil bir insan diye işte lisanı adam gibi öğrenmenin faydaları ve zararları tekrar takrar çok teşekkür ederim ilgileriniz için...
sagılarımla...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HititÇevrim Dışı

Kayıt: 01/06/2006
İl: Samsun
Mesaj: 747
HititÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2007 02:09
[QUOTE=T_T_T]

Hi All

I looking for some eggs from Aphanius.
 
 
Best regards
T_T
[/QUOTE]

No Aphanius! Go home!

Please look this:

http://www.ogm.gov.tr/yukle/ramsar.doc

[quote]Madde 11 - Bu Yönetmelik kapsamına giren alanlarda Bakanlığın uygun görüşü alınmadan; nadir, endemik, nesli tehlikede veya tehlikeye düşebilecek doğal bitki türleri kesilemez ve sökülemez, yabani hayvanlar, yumurtaları ve yavruları toplanamaz, yuvaları bozulamaz.
Yabancıların yapacağı her türlü inceleme ve araştırmalar Bakanlığın iznine tabidir. Yerli araştırmacılar Bakanlığa bilgi vermek kaydıyla araştırma yapabilirler.[/quote]

This is not legal!

* * *

İşin Türkçesi;

Sulak alanlardan herkesin kafasına göre yumurta ve canlı toplaması, bunu ticaret için yapması kanunen yasak. Ben de bunu geçtiğimiz aylarda öğrendim.

Ben de doğadan birkaç balık almıştım. Ama RAMSAR'dan haberim yoktu. RAMSAR'ı bulup okuduktan sonra doğadan herhangi bir canlı almadım. (RAMSAR'dan haberim olmadan önce aldıklarım da zaten ticaret için değildi, sadece kendime birkaç örnek almıştım)

Bir başka başlıkta doğada bulduğum lepisteslerin tam adresini defalarca soranlar (hatta adres vermediğim için bana kızanlar) neden adres vermediğim umarım anlaşılmıştır.

Hepimize sorumluluk düşüyor.

Piranha beslenmemesi için kural koyan değerli akvaryum.com yönetiminin, ülkemizin doğal hayatı ile ilgili bu konuda da duyarlı olmasını isterim.

Bu arada, başlığı açan arkadaş (hatırladığım kadarıyla Polonyalı bir koleksiyoncu bu) beni bir başka forumda (yabancı bir forum) bu balıklarla ilgili olarak sıkıştırıyor, yumurta istiyor. Yani çok dikkat edilmesi gereken biri.

Saygılar,
Hitit2007-10-01 01:54:46

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir