Ankara'da Karides ve Akvaryum Bitkileri


OgulcanHancanÇevrim Dışı

Kayıt: 29/12/2014
İl: Ankara
Mesaj: 42
OgulcanHancanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2015 16:27
Öncelikle herkese merhabalar , elimdeki 500 lt lik challenger tankında challengerlar 25 cm boyuna ulaştıktan sonra pek bir uğraşları kalmadı bende küçük bir karides akvaryumu yapmaya karar verdim. 50x40x40h yani 80 lt. bir karides akvaryumu siparişi verdim. 2 gün sonra elimde olacak. Bu akvaryum icin 220 lt/h debili bir pipo filtre , 100 w ısıtıcı , 2,5 JBL kg aquabasic plus ve 10 kg JBL Sansibar kum edindim. Filtre ve ısıtıcıyı 20 lt lik bir tankta calıstırmaya basladım , akvaryum gelince bu suyu yeni akvaryuma Sera aquatan ve Sera nitrivecle birlikte aşılama yapacağım.Sizlerden öğrenmek istediğim bir kaç şey var. Öncelikle daha önce hiç bitkili tank kurmadıgım icin ilk deneyimim olacak ve bitki önerisi bekliyorum. Ayrıca yorucu olmaması ve kolay yavrulaması sebebi ile kiraz karides beslemeyi dusunuyorum yaklaşık 15 20 adet satın alacağım.Daha önce alışverişlerimi Musa akvaryumdan yapıyordum ve cok memnundum fakat kendileri sektör değişikliği sebebi ile kapattılar. Ankarada değişik ve bol bitki bulabileceğim ayrıca karides de edinebileceğim ve diğer akvaryum alışverişlerimide yapabileğim akvaryumculara ihtiyacım var. Okuyan ve yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MicceÇevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 67
MicceÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2015 02:06
Abi karides dedinmi aklima bitki olarak direk Java Moss geliyo. Uğraştımaz çok delikanlı bitkidir. Kökü olmadığı için taşa kayaya iple tutturulup dekoratif işler yapılabilir. Hızlı büyür diyebilirim. Bardak ile ölçüp satarlar bardağı 6-7-8 tl arasında değişmektedir. Allah kolaylık versin geçmiş kandiliniz mübarek olsun.


Dip not; Java Moss ve karides baktim akvaryumda 1 seneligine ilgilenemedim döndüğümde akvaryumdaki bütün java mossla 2 adet astronot ve yem alarak tür degisikligi yaptım. 1 bardak ta aldığım şeyi 2 adet 2,5 litrelik kola şişesinde çıkardım evden.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KoNsEpT06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/01/2011
İl: Ankara
Mesaj: 491
KoNsEpT06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2015 11:26
Kiraz ile başlamayın, neocaridina türlerini bir araştırın, bu türler kiraz ile aynı bakım şartlarına sahiptirler. Rengi hoşunuza giden bir türü edinebilirsiniz. Ankara'da Pet Aura var. Hem bitki çeşitleri hem de güzel kalitede sakura bulabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir