Ankarada kantalamba


seyyaHHÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/07/2008
İl: Ankara
Mesaj: 301
seyyaHHÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2011 18:54
          Arkadaşlar Ankarada güvenerek alabileceğim Tropheus Red Rainbow Kantalamba besleyen arkadaşlarımız varmı yardımcı olursanız sevinirim. Yavrudan başlamak istiyorum hem gelişimlerini an ve an görmek hemde malum maddiyat.
 
    Sağlıklı hobiler saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

COBRAÇevrim Dışı

Kayıt: 24/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1564
COBRAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2011 01:26
Şimdi burda aldanırsınız! Ben tanıtım konularında kantalamba diye tanıtılan balıkların kasanga yada kambwimba olduğunu görüyorum fakat altınada yazmıyorum ki kimse zor duruma düşmesin satanda besleyende zarar görmesin.Konu altına yazılanlara bakıyorum yazılanları okuyorum kimse olayın farkına varmıyor, balık kantalamba denmiş öylede devam ediyor.Şöyle kantalambalar böyle kantalambalar bir sürü övgü dolu sözler biri çıkıpta demiyorki aynı balık diğer başlıkta kambwimbaydı yada bir diğerinde kasangaydı çünkü bu türleri ayıracak kişi bu forumda çok az sayıda ve malesef bilgi yetersizliğinden bu durumlar artık kabul görür durumda.Ben bir çok türü birçok kez canlı görme fırsatını yakalayan birisi olarak size kantalambayı tarif edeyim kimin balığı kantalamba kiminki değil ona göre kendiniz karar verin.
 
Kantalambadaki ön önemli detay karındaki sarılık asla ve asla gövdenin yarısından yukarıya doğru taşmaş, balığın gövdesinde hayali bir çizgi vardır tıpkı  dünyamızı bölen ekvator çizgisi gibi.
 
Diğer bir özelliği ise Kantalambada sırt yüzgeçi ışık altında kesinlikle mor florasan verir ve kasanga ve kambwimbaya göre üst yüzgeçte çok az kırmızı renk pigmenti vardır.
 
Size örnek bir Kantalamba.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2011 11:44
Kardeş ben sana bi,r isim söylicem özelden o kişi ile görüş

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir