Ankarada balık alan akvaryumcular?


kazımmÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/02/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1383
kazımmÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2008 18:45

Açıkça söylemek gerekirse bende ekrem arkadaşımıza katılıyorum.Bütün akvaryumcular aynı değil bencede.Uzun zamandır alış veriş yaptığım bi akvaryumcu var ve bu arkadaş bana her konuda yardımcı olabilyo hastalıklar,malzemeler,balıklar her konuda yani anlayacağınız. Üstelik bu arkadaşın dükkanı ulusta kimsenin tavsiye etmediği bi yer olan ulus yani.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JaveLiNÇevrim Dışı

[B]3274,1[/B]
Kayıt: 03/04/2008
İl: Ankara
Mesaj: 165
JaveLiNÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2008 18:46
[QUOTE=eray2608]

Bu ülkede kuyumcular bile 100 ytl yıllık vergi veriyor.. Ayrıca o kadar balık aldım ve hiç fiş veren bir akvaryumcu görmedim..

Size bir anımı anlatmak istiyorum.. Bundan bir hafta önce balıklarımı satmak için üç akvaryumcuya gittim. Birincisi balıkları görmek istedi ben yanımda iki tane numume götürmüştüm.Bana dediki iki balıkla olmaz  hepsini görmem lazım çünkü bazıları küçük kalıyo dedi(burada hak verdim adama) bana tezini ispatlamak için akvaryumların altındaki yemlerin üstünde duran 1.5 kiloluk yoğurt kabını aldı.Kapağını açtı gözlerime inanamadım. Yoğurt kabının içinde 50 kadar yavru ısıtıcı olmadan hava motoru ile yaşamaya çalışıyodu. Ordan direkt çıktım.Kızılayda bir akvaryumcuya gittim. Oda bana 1 ytl fiyat biçti. Balıklar küçük diye söylendi. Sonra bi baktım sattığı balıklara benim balığımla aynı boyda ve hatta daha küçük spyi 4 ytlye satıyor. Ordanda dirakt çıktım. Sonra başka bir akvaryumcuya gittim. Balıkları beğendi. 20 tanesine 25 ytl veririm dedi. Sonra balıkları götürdüm. Başkasıda balık getirdi 20 ytl verim dedi.Parasından değil sözünün eri olmadığından balıkları vermedim. Sonra bu üç olaydan bir sonuç çıkardım...

BALIKLARIMI GEREKİRSE BEDEVA DAĞITIRIM AMA AKVARYUMCULARA VERMEM....

 

Saygılar  

[/QUOTE]
 

BALIKLARIMI GEREKİRSE BEDEVA DAĞITIRIM AMA AKVARYUMCULARA VERMEM....

Bende bu düşüncenize helal olsun diyorum arkadaşım.Clap


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

canan numanÇevrim Dışı

Kayıt: 27/03/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 733
canan numanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2008 17:06

    Aslında alırken sormak lazım akvaryumcuya

Bu balığa 100 lira veririm, peki yavrusu kaç cm. olunca sen kaça alacaksın diye?
 
 
Yaramaz yavrusu satılmıyor diyorsa almam.
Getir.1cm. olsun şu fiyata alırım derse bende ondan damızlığı alırım.
 
Eğer akvaryumcu 1cm lik balığa örn. 2 lira veriyorsa
             aynı boy balığı benden neden.1.5 liraya almasın?
 
Bence ticaret yapan kişi mal iyi ise herzaman aldığından uygun fiyata kaçırmaz alır.
 
Sizce kaçırıyor ise neden kaçırır. Akvaryumcu kar etmek istemezmi?
Neden aynı kalitede malı daha uygun fiyata almaz?
 
 
Ayrıca Piyasası olan balık herzaman satılır bence.Yunus-S.Prenses gibi.
 
Saygılar
 
 
Örneğin ben çiklitleri büyütüp, akvaryumcuya geri götürdüm yerine dış motor almıştım.(ehem in)
 
Muhabbet yavrularından akvaryumcuya sattım. (Yavru Muhabbet her akvaryumcuda para eder.) Tabiki onların müşteriye sattığı fiyata satamazsınız onlar da ekmek yiyecek. ama 25 liralık muhabbeti 15 e 20 ye rahat satarsınız özellikle mavi ise sabah verin akvaryumcuya bir gün sonra yavrunuz satılmıştır. )
 
Örneğin. Kanaryalar gibi Pahalı aldığım bir kanaryanın yavrusu para etmemişti demekki aldığım kanaryalar verdiğim değerde değildi. (Kırma Tepeli-Parizyen kırması.
 
Balıklarda onun gibidir diye düşünüyorum. Saf İmparator ile kırık imparatorun renkleri aynı mı? Red rubin yavruları olsa sağlıklı ve doğal evde üretilmiş neden akvaryumcu almasın.
 
Ayrıca para olarak alırsanız farklı alınır elinizdeki canlı,
değişim olarak alırsanız farklı alınır. Doğal olarak.
 
Tabikii karşılıklı itimatta gerekli bence.
Karşınızdaki insan ticaret ahlakından yoksunsa siz de orası ile muhatap olmayın.

Bizler neyseki İstanbuldayız burada çok akvaryumcu var ve insanlar dürüst esnaftan alışveriş yapma imkanı daha çok. Tekel yok. Yani anlatmak istediğim, öz olarak benim alışveriş yaptığım ve güvendiğim. 3-4 yer var.
 
Birinden green teror aldım. Ötekinden de yeni green teror gördüm aldım dayanamadım dedim. Hayırlı olsun dedi. yemini ilacımı da oradan aldım.
 
Aslında Amerikan almayacaktım dayanamadım çok temiz balıktı diye konuştum. Sağolsun bana uygun almışın bile dedi. Meslektaşını kötülese
ne olurdu. A niye aldın malavilerle olurmu, fuzuli almışın dese der ama ne olur kendi meslektaşına söylense Kendi mesleğine iş koluna da söylenmiş ve  kötülemiş olurdu. Yani çok şükür, hizmet anlayışı ile yaklaşıyor benim tanıdığım akvaryumcular.
 
Karşılıklı insanların dürüst davranması, daha iyi netice doğurur kanısındayım.
Keşke sizi kazıklayan birisi olursa karşısına çıkıp gözünün içine bakıp ne oldu beni 3 kuruş için bu hobiden soğutunca ne oldu kazandığın o üç kuruş sana kaç yıl yetecek. Eğer sen beni kazansaydın ben kaç yıl boyunca sana danışır alışveriş etmezmiydim. diye sormak utandırmak lazım belkide..
 
İnsanların yalan söylemesine dayanamıyorum. Hele canlı konusunda yalan söylenmesi çok adice geliyor, para yalan ile kazanılmaz dürüst davranılırsa kazanılır.
 
Yıllarca Turistler kazıklandı kazıklandı ne oldu şimdi o dükkanlarda kepenk var.
Biraz ders almak lazım.
 
İnşallah Ticari ahlaka sahip akvaryumcu edinirsiniz çünkü bu hobinin temel taşı güvenilir akvaryumcuları tanımaktan ve güvenden geçiyor.
 
Saygılar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
canan numan2008-04-08 17:26:05

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ECZ79Çevrim Dışı

Kayıt: 24/02/2008
İl: Karaman
Mesaj: 301
ECZ79Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2008 21:49
Akvaryumcuların hepsinin bir olmadığı ve bu işi yapanların büyük bir kısmının yan geliri olduğu veya yan gelir amacı elde etmek amacı ile bu işi yaptığı hepimizce biliniyor.Miran Bey bu arada eczanelerde satılan ilaçların fiyatını devlet belirler ve bu fiyat üzerinde pazarlık olmaz bunu belirteyim.Herkezin öyle yada böyle sağlık güvencesi olduğu bunun dışında çok az kişi kaldığı için çoğu ilaç bedellerinizde zaten devlet öder kişiler değil.Sağlık hizmeti verilen yerlerde hastaların seçimi eczaneden sadece ilacı almak değil sağlığı ile ilgili problemlerini danışmak fikir almak ve hatta derdini dökmektir.Akvaryumcular için bu durum değişken ve pahalı satmalarıda değil bence problem.Akvaryumcuya gittiğimizde onun bilgisinin sizinkinden daha az olduğu ve sizi tatmin etmediği zamanlarda güven sarsılıyor.Meselede bu bence.Sadece ticari amaçla bu işi yapanlar her ne olursa olsun sizden 1 e alıp 10 a satmaya çalışacaktır.Vergi meselesine gelince akvaryumcular basit usul çalışıyorlar ve yıllık vergileri satışa görede değil.Zaten alışlarıda faturalı olmuyor.Faturalı alış yapsalar zaten faturalı olarak satmak zorundalar ve sertifikaya gerek kalmaz herkes bilir balıklarının menşeini.Sonuçta bu bir hobi olsada herkesin bu işin sürekliliği için kaliteyi yükseltmeye çalışması ve her önüne gelenin akvaryumcuyum diye bu işi yapmasının engellenmesi bununda alışveriş yapacak olan bizlerin tepkisiyle mümkün olduğunu düşünüyorum.Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hacilarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1608
hacilarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2008 23:46
Balıklarınızı akvaryumcuya neden satmaya çalışıyorsunuz?
Forumdan ilan verin,uygun fiyata hobicilere verin,bu bir hobi,bu işten para kazanmak düşüncesi ile balık beslemek ne kadar mantıklı?
Balık alırken üreteyim,yavrusunu büyütüp satıp para kazanayım düşüncesi ile alırsanız sonuç büyük ihtimal hayal kırıklığı olur.
Para kazanamazsınız,yaptıınız masrafları bile çıkartamazsınız,bunu yapabilen forumda bir elin parmakları kadardır,beslediğiniz türden sıkıldığınızda toplu olarak ilan verin takas yoluna gidin,en az zararla takas edersiniz...
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Just-breathÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2008
İl: Ankara
Mesaj: 217
Just-breathÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2008 23:55
[QUOTE=ECZ79]Akvaryumcuların hepsinin bir olmadığı ve bu işi yapanların büyük bir kısmının yan geliri olduğu veya yan gelir amacı elde etmek amacı ile bu işi yaptığı hepimizce biliniyor.Miran Bey bu arada eczanelerde satılan ilaçların fiyatını devlet belirler ve bu fiyat üzerinde pazarlık olmaz bunu belirteyim.Herkezin öyle yada böyle sağlık güvencesi olduğu bunun dışında çok az kişi kaldığı için çoğu ilaç bedellerinizde zaten devlet öder kişiler değil.Sağlık hizmeti verilen yerlerde hastaların seçimi eczaneden sadece ilacı almak değil sağlığı ile ilgili problemlerini danışmak fikir almak ve hatta derdini dökmektir.Akvaryumcular için bu durum değişken ve pahalı satmalarıda değil bence problem.Akvaryumcuya gittiğimizde onun bilgisinin sizinkinden daha az olduğu ve sizi tatmin etmediği zamanlarda güven sarsılıyor.Meselede bu bence.Sadece ticari amaçla bu işi yapanlar her ne olursa olsun sizden 1 e alıp 10 a satmaya çalışacaktır.Vergi meselesine gelince akvaryumcular basit usul çalışıyorlar ve yıllık vergileri satışa görede değil.Zaten alışlarıda faturalı olmuyor.Faturalı alış yapsalar zaten faturalı olarak satmak zorundalar ve sertifikaya gerek kalmaz herkes bilir balıklarının menşeini.Sonuçta bu bir hobi olsada herkesin bu işin sürekliliği için kaliteyi yükseltmeye çalışması ve her önüne gelenin akvaryumcuyum diye bu işi yapmasının engellenmesi bununda alışveriş yapacak olan bizlerin tepkisiyle mümkün olduğunu düşünüyorum.Saygılar.[/QUOTE]

Hocam bizde eczacıyız.Vermek istediğim örnekte demek istediğim fiyat değildi.Ama sizde bilirsinizki karşılıklı güven sayesinde fiyatı heryerde olan ilacı hasta dibindeki eczaneden değilde gelip sizden alır.Akvaryumcularda da bu şekilde güvenebilceğimiz akvaryumcu arıyoruz demek istemiştim.

Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

korayfbÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/03/2008
İl: Ankara
Mesaj: 263
korayfbÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2008 12:24

Miran arkadaşımıza bende katılıyorum.Her hobicinin danışabileceği  bir akvaryumcusu olmalı.Zaten bahsi geçen akvaryumcunun yardımlarından dolayı fiyatlarının fazlalığını kabul etmiş bulunmaktayız.Akvaryumcu, bilgisinin yanında her türlü hobicinin,müşterisinin yanında olmalıdır diye düşünmekteyim.

korayfb2008-04-09 16:06:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2008 21:57
Hocam sen bu işten kar elde etmeyi düşünüyorsan kusura bakma  edemezsin. Yapabileceğin en iyi şey forumdaki alım ilanlarını takip etmen olucak yeni doğan yavruları alan arkadaşlara satabilirsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir