Ana tank içinde yavru tankı


recep_erginerÇevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2009
İl: Bursa
Mesaj: 140
recep_erginerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2011 00:47
  Herkese merhabalar, bu yavruluğu yada yavru tankını yapmamdaki amaç. 1- doğan yavruların ilk günlerde ve ilerki bir kaç ay içinde tanktan tanka taşıma zahmeti ve yavruların kuluçka dönemi ve sonrasında kusturulma dönemindeki suyun aynı olması2- Akvaryumcularda satılan tül yavrulukların görüntüsünün kötü olması aynı zamanda anaç balıkların tülün dışından yavrulara zarar vermesi.3-bu büyüklükte hazır akrilik yavruluk bulamadığımdan.

     MALZEMELER
     1-2-3mm akrilik malzeme (flexi)
     2-silikon yada kaliteji hızlı yapıştırıcı  (ben hızlı yapıştırıcı kullandım)
     3-2mm matkap ucu ve matkap
     4-gönye ve çizecek 
     

     ÖLÇÜLER: Tankın ölçülerine göre değişir. Ben 70x15x15 yaptım. 

recep_erginer2011-11-12 00:50:16

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

murathanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/03/2007
İl: Erzincan
Mesaj: 301
murathanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2011 01:35
  Recep Bey, çok güzel bir çalışma olmuş, tebrikler. Bu konularda becerili olduğunuz, işciliğinizden görülüyor. Belli ki zanaatkar bir arkadaşımızsınız. İzniniz olursa birkaç husus hakkında düşüncelerimi belirtmek istiyorum.
  Resimlerde yavruluğu akvaryumunuza uzunlamasına yerleştirdiğinizi görülüyor. Şayet akvaryumunuzun sağ veya sol tarafına enlemesine yerleştirecek şekilde tasarlasaydınız daha güzel olurdu diye düşünüyorum. Sebeplerini açıklayayım.
1. Görsellik fazlaca bozulmazdı, karsıdan bakıldığında sağdan yada soldan 15 cm lik alan yavruluğa ayrılmış olurdu.
2. Akvaryumun balıklar tarafından kullanım alanı fazlaca engellenmiş olmazdı.
3. Yavrulukdaki susyun sirkilasyonu ve dolayısıyla filtrasyonu daha fazla olurdu. Söyle ki; filtre sisteminden çıkan temiz su filtrenizin konumuna göre, sağdan sola veya soldan sağa doğru bir sirkilasyon yapıyordur. Enlemesine koyduğunuz zaman, suyun akış yönüne göre yavrulukdaki sirkilasyon alanını daha fazla genişletmiş oluruz diye düşünüyorum.
4. Kullanın kolaylığı sağlardı, yemleme ve yavruluğa müdahale daha kolay olurdu. Buhar sürgü camını çektiğinizde yavruluk hemen erişebileceğiniz yerde olurdu.

 Nazizhane düşüncelerimdir. Eskiden sizinkine benzer bir uygulamam olmuştu, kullanım kolaylığı, görsellik ve filtrasyon avantajı olduğundan enlemesine çevirmiştim. Teşekkürler.
murathan2011-11-12 01:38:52

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

_tekila_Çevrim Dışı

Kayıt: 26/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 74
_tekila_Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2011 01:58

Recep Bey, elinize sağlık güzel bir çalışma olmuş. Bende Malavi türleri beslerken benzer bir yavruluk kullanmıştım çok pratik oluyor geçekten. Yapıştırma için hızlı yapıştırıcı kullanmanız iyi olmuş, zira silikon flexi'den bir süre sonra salıyor kendini. Aslında flexi için yapıştırıcı olarak kloroform kullanılıyor ama japon bezeri hızlı bir yapıştırıcı da güzel iş görüyor bence.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

recep_erginerÇevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2009
İl: Bursa
Mesaj: 140
recep_erginerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2011 02:52
      Fikirleriniz için teşekkür ederim Murat bey, yavruluğu uzunlamasına yapma sebebim yavru balıklar için daha fazla alan kazandırmak içindir.Sirkilasyon soldan sağa doğru yavruluğun enine gelicek şekilde ana tankta iç filitre var uygun sirkilasyon mevcut. Ana tantaki kapladığı alanda şimdilik önemli değil mevcut tank boyu 110cm. önümüzdeki haftalarda 150cm.e çıkaracağım.
     Yine uzunlamasına kullanıcam çünkü tanka önden baktığım zaman yavruları daha iyi gözlemliyorum fotolarda belli olmuyor olabilir yavru tankın sağ ,sol,arka ve alt plakaları delik, ön plaka düz tam net görüş elde ediyorum, aynı zamanda iç ve dış filitre akıntıları soldan sağa doğru , tankın solunada duvar denk geliyor sol yan camdanda balıklara bakması zor.
     İşçilik aslında aceleye geldi üst askıları 1-2 günlüğüne ahşap çıtayla tutturuverdim onlarıda flexi ile değiştiricem ve yan kayıtlara askılıcam böylelikle yavruluğu öne  arkaya doğru hareket ettirebilirim ana tankın camlarını içerden silerken.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Azraile_DavetÇevrim Dışı

Kayıt: 21/10/2010
İl: Ankara
Mesaj: 189
Azraile_DavetÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2012 11:44
Delikler için uzun uğraş gerektirir ama çalıma güzel 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir