Amonyak veya Nitrat Zehirlenmesi


tgrttgrtÇevrim Dışı

Kayıt: 20/09/2011
İl: Eskisehir
Mesaj: 376
tgrttgrtÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2011 00:02
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Toplu şekilde suyun yüzeyine çıkarak nefes almaya çalışmak Elimi suyun yüzeyine yaklaştırınca aşağıya kaçmak bir tanesi elimle dokununca bile tepki vermiyor (öldü). yem yemeyi bıraktılar ve yemler dipte birikmeye başladı.

Akvaryum Kapasitesi (litre):200 litre (100*40*50h)

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 1 adet elma salyangozu 4 adet midye

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):  üç gün önceki ölçümler
Ph:7,9
Gh:22
Kh: Bilinmiyor değeri yükseltmek için su değişimlerinde 50 litre suya 5 çay kaşığı sodyum bikarbonat ekleniyor
Sıcaklik:28 derece civarı
amonyak ve nitrit ölçülmüyor iki gün içerisinde su idrar rengini aldı büyük bir ihtimalle yüksek.

Filitrasyon:
1 adet lifetech 1200 L/saat olduğunu iddia eden dış filtre(seramik, karbon, elyaf ve sünger)
1 adet iç filtre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: İlaç kullanılmadı

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Haftalık 50 litre su değişimi dip çekimi  yapılarak. Su değişimlerinde 50 litre suya 5 çay kaşığı sodyum bikarbonat (son su değişimde sodyum karbonat atıldı) 5 çay kaşığı iyotsuz deniz tuzu her su değişiminde olmuyor düzensiz olarak  5 çay kaşığı magnesyum sülfat katılıyor (son su değişiminde eklendi)
Akvaryum içerisindeki canlı sayısı 13 sp bir tanesi yumurta tuttuğu için ayrılmıştır (ortalama boy 5- 8 cm) 5 yunus (ortalama boy 5-8 cm) 6 mavi prenses (Ortalama boy 5-8 cm) 3 adet leopar vatoz (ortalama boy 12-15 cm) 1 elma salyangozu 4 midye bitki yok
 
Zemin silis kum+siyah quartz kum karışımı, dekor : petrified wood (taşlaşmış fosil ağaç) lav taşı, yeşil iki kaya akvaryumcu malavi gölünden diye sattı, kalkerimsi suya kalsiyum salınımı yapan bir taş (lime stone değil daha sarımsı bir taş)
 
Yemleme Şekli: Sabahları açık 5 farklı yem karışımında 5 parmağımı kullanarak gelen bir tutam kadar yem. 3-4 civarı dondurulup temizlenmiş ve çözüldükten sonra balıklara verilen bir karides yada hamsi
son hafta yavru yemlerinden çok az miktarlarda bu akvaryuma atıldı. ayrıca  kendi hazırladığım artemialar toptan musluk suyunda yıkayıp süzdüm 10 ml bir şırınganın içine doldurarak içini akvaryum suyuyla doldurdum bu şırıngadaki ölmüş artemialarıda verdim.
 
 
 
YAPILAN MÜDAHALE: her su değişimde bir sonraki su deakvaryumğişimi için hazırladığım 50 litre su ile su değişimi yaptım. hemen musluk suyu ile bir 50 litre su daha hazırladım içine klor giderici attım, 5 çay kaşığı iyotsuz tuz ekledim. su doldururken hortum tabancası ile sisleme yaparak kaba su doldurdum, kloru daha çabuk gitsin ve daha fazla oksijen içersin diye. 1 saat içinde balıklar su yüzeyine tekrar dönüp bir tanesi ölünce bu su ile değişim yaptım. iç ve dış filtre içeriğini akvaryumdan alınan su ile temizledim. Balıklar 1-1,5 saattir su yüzeyine çıkmadı 2 gün yemlemeyi keseceğim. (yani acil müdahale olarak 200 litrelik akvaryumda 100 litre su değişimi yapıldı ve yemleme kesildi  bir balık kaybı dışında ortam şu an normale dönmüş gözüküyor?
 
Başka yapmam gereken bir şey var mı acaba

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sedat05Çevrim Dışı

Kayıt: 15/09/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 248
sedat05Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2011 17:10

Suda bir anormallik olmuş sanki su deyişimlerinde dip çekimini iyi yapıyorsan ve bahsettiğin sıklıkta deyiştiriyorsan suda problem olmaması gerek  yemedikleri yemi ısrarla akvaryuma atma sakın balıklar açlıktan ölmezler  suda bekleyen  yem suyu çok çabuk bozar ve deyiştirdiğin suya gereksiz ıvır zıvır ilaç  vs katma "en iyi su düzenleyici akvaryumdaki eski su"dur


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir