Alt Ve Orta Seviyede Yüzen Molly


muhammetkalyoncuÇevrim Dışı

Kayıt: 26/01/2022
İl: Istanbul
Mesaj: 8
muhammetkalyoncuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2022 09:28
Merhaba, sizlere molly balıklarım hakkında bir sorum olacak forum ansiklopedi kısmında molly ler için orta ve üst seviyelerinde yüzer yazıyor ama benim balıklar akvaryumun alt ve orta kısımlarda gayet canlı bir şekilde yüzüp kum karıştırmakla uğraşıyorlar. Başta aç mı kalıyor yem mi yetersiz deyip arttırdım balıkların arkasında dışkıları gezmeye başladı sonrasında tekrar yemeklerini azalttım. Sizce davranış bozukluğumu, aldığım yerdeki alışkanlıklarından mı yada bir hastalık belirtisi midir? (144 litrelik bitkili akvaryum nette 120 litre civarıdır. 2 erkek 5 dişi molly var. Yem düzeni aşağıdaki gibidir)
1.Gün sabah kabuksuz artemia, akşam tetra pro algea
2.Gün sabah Tetra pro energy, akşam tetra pro algea
[EDIT]muhammetdoner,2022-03-08 09:32:05[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ErdemTulÇevrim Dışı

Kayıt: 21/12/2018
İl: Yurtdisi
Mesaj: 121
ErdemTulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2022 10:33
Merhaba,

Molly akvaryumun her tarafini dolasir endiselenecek bir durum yok, hareketli baliklardir. Diski olayini dikkate almak ve iyi takip etmek gerekir.
Yemleme konusunda baliklarin sayisina gore ve yemi bitirme hizina gore miktari ayarlamak gerekir ancak ornegin iki haftada bir gun yem vermediginiz durumda bir problem yasamazlar.
Akvaryumun bitkili olmasi buyuk avantaj, hacim olarak balik sayisina gore buyuk bir tankiniz var bu cok guzel, ileride ureme baslayinca sayi kendiliginden artacaktir zaten.

Saygilar
Erdem

+1: [T]233804,muhammetdoner[/T][T]137418,MertSoyumert[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertSoyumertÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 2769
MertSoyumertÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2022 12:53
Merhabalar, moli balıkları doğada bütün gün alg kazıyıp otlar. Bu yüzden eğer imkanınız var ise günde 3-4 sefer çok az miktarda beslemeniz daha iyi olacaktır. Günde 4 öğünün 3'ü vejetaryen, 1'i et içerikli olabilir. Eğer iş/okul gibi nedenlerden dolayı bu mümkün değilse işe gitmeden zor bitirebilecekleri bir sebze bırakabilirsiniz akvaryuma, gün içinde onunla uğraşırlar. Ben bunun için kapya biber veya kabak dilimleri kullanıyorum. Eğer kabağı fazla haşlayıp fazla yumuşatırsanız hemen bitireceklerdir. Azıcık yumuşaması yeterlidir. Ispanak çok önersem de yarım saatte bitireceklerdir. Eğer kalırsa akşam kalan sebzeleri almayı unutmayın.

Farklı bir yöntem daha var, şeffaf bir kap/kavanoz içine akvaryum suyu ve suya salınım yapmayacak taş gibi geniş yüzeyli bir şeyler koyup bu taşları güneşte yosunlandırabilirsiniz. Bu kaba bitki gübresi eklemeniz gerekebilir, çünkü tankınız bitkili olduğu için besinlerin çoğu kullanılmış olabilir. Eğer üstü yosunlu bir taşınız varsa kültür olması işleri hızlandıracak.

Balıklarınız alg kazımaya veya sebze yemeye alışık olmayabilir. Alıştırmak için sebzeyi önce ince ince dilimleyin, yiyebilecekleri kadar küçük olsun. Bir parça tam sebze de kalsın elinizde. Küçük parçalar hep yedikleri pul yeme benzeyeceği için yiyecekler, tadını aldıkları zaman elinizdeki tam parçayı da verin ve sebzenin yiyecek olduğunu algılasınlar. Bunun için birden fazla deneme yapmak gerekebilir.

Aşağıdaki videonun 6 dakika 30. saniyesinde şeffaf plastikte yetiştirilen algi yiyen lepistesler var:

[VID]https://youtu.be/VyjeDFyoDb8[/VID][/VID]

Önemli olan alıştırabilmek. Belki direkt olarak yerler, ancak yemezlerse algi kazıyıp yem gibi verip alıştırabilirsiniz.

Başka bir fikir olarak jel yem alıp onları taşa sürebilirsiniz. Bunun için Tropical Gel Formula Herbivore ürününü kullanabilirsiniz. Jel yemi talimatlarına uygun hazırlayıp taşlara sürüp onu buzdolabında katı hale getirin, daha sonra haftalık kullanacağınız miktarı buzdolabına, gerisini dondurucuya koymalısınız.

[VID]https://youtu.be/ohdsvL9VQX4[/VID][EDIT]MertSoyumert,2022-03-08 13:02:03[/EDIT]

Beğenenler: [T]228700,Barsans[/T][T]232419,Inteleon[/T][T]225224,AbdullahYagciogl[/T]
+1: [T]232419,Inteleon[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir