Akvaryumumda kaç tane neon besleyebilirim?


arda91Çevrim Dışı

Kayıt: 25/08/2007
İl: Ankara
Mesaj: 21
arda91Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2007 21:05

Merhaba arkadaşlar.45 litrelik akvaryumda kaç tane neon besleyebilirim?Bitki sayısı ne kadar olmalı?Ve neonla beraber tetra türlerini de besleyebilir miyim akvaryumumda?Şimdiden teşekkürler.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YDRKÇevrim Dışı

Kayıt: 27/08/2007
İl: Manisa
Mesaj: 681
YDRKÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2007 21:50
Tetra

Tetralar Carracidies familyasına ait,bünyesinde bir çok farklı cins ve tür barındıran bir balık olarak karşımıza çıkmaktadır.
Tetralar yapı itibariyle çıtkırıldım balıklardır.Özellikle neonlar bahsettiğim bu konuya dahildir.Eğer sık sık gittiğiniz bir akvaryumcu varsa ve uzun bir yoldan neon getirmişse,balıkların bir kısmının daha akvaryuma koymadan ölmüş olduğunu görürsünüz.
Öyle ki en ufak bir sertlik,PH ve sıcaklık değişimi bağışıklık sitemlerinin çökmesine ve çabucak hastalanıp strese girerek ölmesine neden olur.
Tetra akvaryumları için kabul edilen dizayn bol bitkili bir kurulumdur.Bol ve sık bitkiler ve geniş yüzme alanları,bu balıkları sürüler halinde dolaşırken izlemenizi sağlar.
Tetraların neden sürü halinde tutulduğu hep merak konusu olmuştur.Bazı akvaristler ise bunu gereksiz bulmaktadır.Tetralar sürü oluşturdukları takdirde en büyük sorunları olan yalnızlık ve stresi yenmiş olurlar.Bu da onları hastalıklardan korur.
Bir çok yerde tetraların üretilmesi çok zor olarak görülmüştür.Yalnız akvaristleri burada yanıldığı bir nokta vardır.Hep beraber mantık yürütelim.
Doğada yaşayan her canlı nüfusunu dengelemekle yükümlüdür.Tetralar 2-3 yıl yaşayan balıklardır ve bu kısa ömürlerinde mutlaka yumurtlamaları gerekmektedir.Aslında erişkin tetralar ölmeden önce gerekli koşullar sağlandığı sürece mutlaka en az bir defa yumurta dökerler.Ancak bu olaya şahit olamayan akvaristler genelde akvaryumu yumurtalar yendikten sonraki haliyle görür.
Tetralar genellikle sabaha karşı ya da akşam üzeri vakitlerinde yumurta dökerler.Yavruları yumurtadan çok küçük çıkar.Bu nedenle genellikle ilk bir hafta artemia yiyemezler.Seranın micron denilen çok ince yavru yemi bu açığı kapatmaya yetecektir.Ayrıca yine diğer balıklarda olduğu gibi,yavrularınızı eğer bitkili bir akvaryuma koyarsanız bitkilerin üstünde oluşan mikroorganizmaları yerler.Tetra yavrularını büyütürken eğer dediğim gibi bitkili bir akvaryuma koyarsanız su değişimini haftada bire kadar düşürmüş olursunuz.Ancak su değişimlerinde de çok dikkatli olunmalıdır.Aynı sıcaklıktaki ve dinlenmiş su konulmalıdır.
Tetralar küçükken bitkisel ve canlı yemlerle eşit oranlarda beslenmelidir.Büyüdükçe bitkisel yem azaltılmalı canlı yeme ağırlık verilmelidir. 
 
unotim123 nickli arkadaşımızın yazısından alıntıdır.Belki işinize yarar.
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak aybarsÇevrim Dışı

Kayıt: 24/06/2006
İl: Bursa
Mesaj: 533
Burak aybarsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2007 13:57
45 litrede 10-12 tane besleyebilirsin.Bol bitki gerekir.Neonlarla uyumlu pek çok tür var ama tek beslemeni tavsiye ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

karahantolgaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/01/2006
İl: Antalya
Mesaj: 359
karahantolgaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Eylül 2007 18:56
Bence 10-12 den daha fazla besleyebilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 24 Eylül 2007 19:21
Akvaryum küçüldükçe su değerlerini sabit tutmak ve su temizliğini korumak zorlaşır. Neonlar da bu konularda çok hassastır. O yüzden başka balık yoksa ve filtreleme iyiyse en fazla 10-14 tane, başka balık varsa o balıkların türü ve sayısına göre daha az neon beslemenizi tavsiye ederim.

Ufak akvaryumda neon beslemeyi kolaylaştıracak bir püf noktam da var. Mesela haftada 1 defa %30 su değişimi yapacaksınız diyelim. Bunun yerine 2 günde bir %10-15 civarı su değişimi yaparsanız hem suyunuzu her daim sağlıklı tutarsınız hem de su değerlerinde ani bir değişme olmaz. Hatta akvaryumunuz ufak olduğu için su dinlendirmek kolay olacaktır. Her gün 5 litre su değişimi yapsanız günlük yaklaşık %10 eder ki nitrat vb. maddelerden dolayı sıkıntı çekmezsiniz. Bu da neonların bakımını ciddi ölçüde kolaylaştırır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir