akvaryumum ve balıklarım :(


TonevergiveupÇevrim Dışı

Kayıt: 08/02/2013
İl: Ankara
Mesaj: 58
TonevergiveupÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2013 23:40
Arkadaşlar yeni üyeyim ve ufak bir göz gezdirme sonucu konuyu açabileceğim en uygun yerin burası olduğunu düşündüm. 
benim sorunum ölen balıklarım ve akvaryumumun düzeni. 
ben geçen hafta salı günü 80 cm lik (95 litre su alabilen) bir akvaryum aldım. Çarşamba günü 10 kilo mercan kırığı kum aldım ve temizleyip ekledim. Perşembe günüde 3 adet moscow blue bir erkek iki dişi,bir adet çatal kuyruk erkek, 4 adette normal lepistes aldım. Balıklarımı akşamına suya atmıştım ve yaklaşık 1 saat sonra dişi moscow larımdan biri öldü. Geçtiğimiz salı akşamı ikinci balığımın öldüğünü görmüştüm ve buda dişi idi. Çarşamba günü arkadaşım diğer dişi moscowumun hamile olduğunu söyleyince yavruluk aldık ve içine koyduk yavruluk ısıtıcaya yakındı ve yaklaşık bir günden fazla orada kaldı dün gece ise balığım normal değildi ve daha sonra tek bir yüzgecini oynatmaya başladı internette yaptığım araştırmalar doğrultusunda onunda ölecek olduğunu anlamıştım ki belirtiler hızlı nefes alma dibe batma ve yüzememe gibiydi. Şok tedavisini okudum ve işe yarayacağını düşünüp uyguladım balığım şok tedavisinin ardından düzeldi ve yüzmeye başladı ancak 6 dakika sonra ölmüştü. Bu gün öğle saatlerinde balıklarımı yemlerken çatal kuyruğun normal bir şekilde yüzdüğünü gördüm ancak yaklaşık bir saat sonra o balığımda suyun dibinde yan yatıyordu şuan akvaryumumda 4 adet balığım bulunmakta ancak erkek moscow sürekli filtrenin yanındaki boşlukta duruyor veya gidip onun yanına yada arkadasına geçiyor ve hareketsiz bir şekilde duruyor cama vurduğunuzda yada bir eylemde bulunduğunuzda hemen kendine gelip yüzüyor ancak sonra tekrar oraya gidiyor yem yemesi normal diğerleri gibi yiyor. 

akvaryumum da :
eco marka 300 watt ısıtıcı 
jeneca marka ıpf-5200l 3 filtreli motor (3 filtreli hali uzun geldiği için iki filtre kullanıyorum)
mercan kırığı kum ph değeri 6,9 - 7,5 arasında 
akvaryumum pazartesi günü ısıtıcıyı tam olarak çalıştırdığım halde ısıtamıyordum ve aldığım yere gidip gösterdim bana 5 derecelik bir farkın olduğunu ama bir şeyin olmayacağını söyledi tekrar kullanmaya başladım hafta sonu boyunca ısısı 24 ile 27 arasında olan akvaryumum çarşamba günü öğleden sonra 28 ile 30 arasında idi o gece 30 ertesi gün akşama kadarda aynı sıcaklıktaydı ancak balığım ölünce (yavruluktaki) ısıyı 28 e çektim ve ısı halen o ayarda 
bu arada yem olarak yaprak yem kullanıyorum yem uzun süre kapalı halde beklemişti bir sorun olacağını düşünmediğimiz için kullandık temizlik konusunda filtremi yaklaşık her 4 saate bir 15 dakika çalıştırdım. Ancak yavruluk geldiğinden beri bunun çok az süre yaptım pek bir fark olmadı.
yem ve markası : 

akvaryum fotoğrafları :

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NuriBerkÇevrim Dışı

Kayıt: 20/12/2010
İl: Burdur
Mesaj: 317
NuriBerkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2013 10:05
1-Yeminiz Japon balıkları için üretilmiş bir yem açıkcası sorun bunda oalbilir diye düşünmekteyim
2-Aynı olay benimde başıma gelmişti...Akvaryumuma hamam böceği düşmüştü... Sizdede belki buna benzer bir olay yaşanmış olabilir zaten bu 2 ihtimal dışındada pek bi ihtimal yok gibi...Geçmiş Olsun

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ufukbasarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/10/2012
İl: Içel
Mesaj: 504
ufukbasarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2013 10:35
Hamamböceği yüzünden akvaryumda balık kaybı mı yaşadınız?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

orcristÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]8507,1[/B] [B]6660,3[/B]
Kayıt: 16/02/2010
İl: Samsun
Mesaj: 582
orcristÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2013 10:48
Bana bir tür zehirlenme olabilir gibi geliyor, Akvaryum temizliğini nasıl yaptınız?
Tankınız yapılırken, akvaryum slikonu kullanılmadıysa zehirlenme olabilir.
Havalandırmayı iç filtre ile mi yapıyorsunuz? Ne kadar süre?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nehiryeliÇevrim Dışı

Kayıt: 12/04/2009
İl: Ankara
Mesaj: 212
nehiryeliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2013 10:55
Merhaba Sinan Bey, öncelikle geçmiş olsun.. Balıklarınıza göre kum seçiminizin yanlış olduğunu ve akvaryumu aldıktan hemen sonra biraz aceleci davranarak balıklarınızı akvaryuma koyduğunuzu düşünüyorum. Beslediğiniz balıklar tropikal balıklar, ancak kum seçiminiz ph ı yükselten genelce ciklet dediğimiz türlerde kullanılan bir kum. Ve en önemli etken akvaryumunuzda henüz biyolojik bir döngü oluşmadan balıkları almanız olmuş diye düşünüyorum. En az 2-3 gün hatta bazı akvaryumlarda 1-2 haftaya kadar akvaryumun döngüsünün ve suyunun oturması beklenmelidir. Kumunuzu ph ı fazla arttırmayacak bir kum ile değiştirip o zamana kadar kalan balıklarınızı akvaryumcuya emanet-hediye etmenizi ve akvaryumu baştan kurmanızı tavsiye ederim. Mangow kökü teymin ederseniz suyu yumuşatıcı etki yapar ve beslediğiniz tropikal türü balıklarınız için olumlu su değerleri elde edersiniz. Balıklarınızın hangi hastalığa yakalandığını bu aşamada söylemek zor.. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TonevergiveupÇevrim Dışı

Kayıt: 08/02/2013
İl: Ankara
Mesaj: 58
TonevergiveupÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2013 20:30

Nuriberk bey akvaryumuma benden bir başkasının veya yabancı bir cismin teması olmadı buna eminim zaten içinde bitki olmadığı için içindekilerin takibini çok rahat bir şekilde yapabiliyorum. Yorumunuz için teşekkür ederim yem konusunda uygun olduğunu söylemişlerdi ama japonlar için olduğunu söylemişsiniz bilginiz için teşekkür ediyorum yemimi en yakın zamanda değiştireceğim. Bana önereceğiniz bir yem var mı veya hangilerini tercih etmeliyim ?


hakan bey akvaryumun temizliğini iç filtre sistemiyle yapıyorum suyun dibinde oluşan veya kalan artık(pislikleri) bazende suda fazla kalmaması için kendim balıklarımın süzgeçi ile topluyorum balıklarım biraz zayıf filtremin ayarı kısık ancak yinede onları yoruyor bu yüzden ara sıra 15-20 dakikalık etaplar halinde çalıştırıyorum. Tankımı hazır aldım bildiğim kadarıyla akvaryum silikonu kullanılmış. Havalandırmasıda o sayede oluyor ve yaklaşık olarak 4 saatte bir çalışıyor

ahmet bey yorumunuz için size teşekkür derim ve şunu belirtmek isterim. Ben balık beslemeye yeni başlayacağım için lepistesten başlamamı önerdiler. Bende kararımı moscow bluedan yana yaptım ancak sipariş ettiğim yer eksik balık getirince balıklarımı böyle aldım. Bana lepistesler için ph değeri 7 civarı bir kum önerdiler bunun birazda nedeni lepistesle başlayıp ciklete geçecek olmamdı. Ph değeri yüksek olduğu için bu kumu tercih ettim ve araştırmam sonucunda zararlı olduğuna dair bir bilgiyede rastlamamıştım. 


birde arkadaşlar filtrem sizce çalışm saati olarak normal mi yoksa sürekli çalışmalı mı ve suyumu ne sürede bir değiştirmeliyim ısıtıcımın kafa kısmının etrafında ve filtremin hava borusunun etrafında pamuğa benzer maddeler bulunmakta bunlar ne olabilir sizce ?.

birde fotoğraflarda da görünmekte acaba moscow blue neden sürekli motorun o kısmına veya köşe yerlere gidip saklanıyor 

Tonevergiveup2013-02-09 20:32:12

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nehiryeliÇevrim Dışı

Kayıt: 12/04/2009
İl: Ankara
Mesaj: 212
nehiryeliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2013 22:16
Filtrenin ne kadar fazla çalışması (eğer balıkları olumsuz etkileyecek kadar dalgalanma yaratmıyorsa) o kadar iyidir Sinan Bey. Filtrenizi hiç temizlediniz mi?

Balıklar için bazı yerler hoşlarına gidiyor olabilir, genelde motorun yakınında dalgadan uzak ve su yüzeyine yakın duran balıklarda bir sıkıntı var gözüyle bakılabilir, vücudu dikkatle incelenip hastalık varsa teşhisi yapılmalıdır. Bunun yanı sıra herhangi bir hastalık olmadan gayet sağlıklı bir balıkta sırf sevdiği için o hareketi gösterebilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TonevergiveupÇevrim Dışı

Kayıt: 08/02/2013
İl: Ankara
Mesaj: 58
TonevergiveupÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2013 22:53
Filtremi hiç temizlemedim bir hafta oldu çalışmaya başlıyalı ilk koyacağım gün temizleyip takmıştım dalgalanma konusunda balıkları olumsuz etkiliyor gibi balıklarımıdan birisi şuan suyun yüzeyinde duruyor ve yaklaşık olarak bunu 20 dakikadır yapıyor tam olarak gözlemleme yapamadım ancak genel olarak orada diğer iki balığım şuan için gayet iyi davranıyorlar birisi yukarı aşağı olmak üzere akıntıya karşı duruyor ve orta seviyede yürüyor moscow ise sürekli motorun arkasında duruyor orada hareket edip bekliyor genellikle sabit kalıyor sizce ne yapmalıyım ve yem öneriniz ne olur birde akvaryumumun filtre ve ısıtıcı düzeni nasıl fotoğraflar üst tarafta sizce bir eksik veya yapılması gereken var mı ek olarak. 

ve dediğim gibi benim asıl düşünce ve isteğim tabikide ciklet beslemekti ama balıklar ile ilgili bir şey bilmeden veya bir adım atmadan ciklet almamın doğru olmayacağını söylediler düşünceniz ne  Tonevergiveup2013-02-09 23:01:06

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Altay84Çevrim Dışı

Kayıt: 10/09/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 5
Altay84Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2013 21:49
Sinan kardeşim Filtrenizi arka cama takın ozaman hem dalgalanmayı en aza indirirsiniz hemde balıklar biraz rahatlarlar.Balıkları akvaryuma koymakta biraz acele etmişsiniz en az 3-5 gün akvaryum boş halde filtre ısıtıcı ve hava motoru çalışır durumda beklemesi lazım.Akvaryuma koyacağınız su en az 3 gün bekletilmiş (ağzı açık halde) yada su hazırlayıcı kullanılmalıdır.Aynı hatayı bende yapmıştım akvaryumu aldığım gün balıklarıda aldım ve eve gelince hemen akvaryuma koydum sabah hepsi ölmüştü....


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir