Akvaryumu yeni aldım tavsiyelerinizi bekl


mathmanÇevrim Dışı

Kayıt: 07/09/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 34
mathmanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2008 23:16


Ebatları ve içindeki balık cinsleri imzada yazan akvaryumumun fotoğrafını görüyorsunuz.Bu akvaryumu içindeki deniz kumu ve iç filtresiyle birlikte 10 ytl ye aldım.Fakat malesef alt camı hafif çatlağı vardı yüzden altına bir cam daha kestirip camcıya yapıştırttım.10 ytl de o aldı.
Bazı sorularım olacak.Öncelikle akvaryumun üstüne boşluk kalmayacak şekilde cam kestirdim ve koydum.Buharlaşma olmuyor veya az oluyor.Koku ve filtre sesi gelmemesi için üst çıtalara cam süngeri yapıştırdım.Herhangi bir sakıncası varmıdır.En azından yosun veya balıların kokusumudur bilmiyorum ama çok fazla koku ve ses gelmiyor.
İkinci olarak üst alimunyum kapakta 11 wattlık tasarruflu ampul var.Herhalde aşağı yukarı 60 watta eşdeğer ışık üretiyor.Ama çok aydınlık değil.Balıklar için çok rahatsızlık vermiyor sanırım çünkü ışığı açınca pek kaçışan yok.Bunun herhangi bir sakıncası varmıdır.
Üçüncüsü akvaryumcu deniz kumu hastalık yapar dedi bana kırık deniz kabuklarından yapılan kumu sattı.Gerçekten sarı deniz kumu(kumsaldaki kumdan) hastalık yaparmı?
Dördüncüsü moly balıkları kendi cinsleriyle ancak çiftleşir dedi.Black moly ile silver molly çiftleşmez dedi.Doğrumudur.İki tane silver sattı. Halbuki ben bir siyah birde beyaz istiyordum. Birde yavru ağzı renkte bir molly cinsi vardı sanırım adı aklıma gelmedi.Üçlü karışık işstiyordum.Acaba bunlar kendi aralarında çiftleşemez mi?
Akvaryumun bitki veya diğer dizaynları hakkında tecrübeli arkadaşlardan tavsiyelerinizi bekliyorum. Başka sorum olursa yine yazarı.mathman2008-09-11 23:23:44

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

programmerÇevrim Dışı

Kayıt: 01/09/2008
İl: Içel
Mesaj: 992
programmerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2008 23:55
Her tür kum kullanılır, iyice kaynatıp dezenfektanlı suda beklettikten sonra hiçbirşey olmaz. Sattığı midye kırığı, midye kırığı daha iyi, en azından suyu erken bulanıklaştırmaz, ama suyu sertleştirir biraz.
Tasarruflu lamba yerine 15-20W lık floresan (alabilirsen Grolux) öneririm. 1/3 oranında elektrik harcayarak kaliteli ve yeterli ışık alırsın.
Üstü sıkı fıkı kapatmayı ben uygun bulmuyorum, hava sirkülasyonu olsun ki suyun oksijen oranı dengelensin ve gaz çıkışı rahat olsun bence. Azıcık koku gelmesi normaldir, düzenli  dip çekimiyle koku en aza indirgenir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mathmanÇevrim Dışı

Kayıt: 07/09/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 34
mathmanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2008 00:36
Hava hortumunun uc dışarıda havayı dışardan alabiliyor.Herhalde hava çıkışıda olur çünkü nihayetinde sünger aralarında biraz açıklık oluyor.
Dip çekimini tam bilmiyorum ne sıklıkla nasıl yapmam gerekiyor.Tarif ederseniz sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir