akvaryumu büyüttüm kafam karışık


kadircixÇevrim Dışı

Kayıt: 28/09/2013
İl: Bursa
Mesaj: 67
kadircixÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2013 11:15
[QUOTE=Eray Gurdogan]Senin akvaryumundaki sıkıntı şu. Bakteri çakışması. Bunu da ne kadar alıştırırsan alıştır önüne geçemezsin.  Yeni balık aldığın o akvaryumcudan bir daha balık alma. Oradan aldığın balıklarla senin akvaryumdaki balıklar aynı bağışıklık sistemine sahip değiller anlaşılan. 

Olayı basitçe şöyle anlatmaya çalışayım.
Örneğin, Senin akvaryumundaki balıklar daha önce bir hastalığa maruz kalmış olsunlar. Sonra da ölenler ölmüş ve kalanlar da hayatlarına devam etmiş olsunlar. Yani önceki hastalığa bağışıklık geliştirmiş olsunlar. Onlar artık hastalanmazlar ama hastalığın mikrobunu taşırlar. İşte bu durumda dışarıdan aldığın yeni balıklar daha önce o hastalığa maruz kalmamışlar ise, senin sağlıklı olan ama bir taraftan da eski hastalığın patojenlerini taşıdığından yeni balıklara bunu bulaştırırlar. yan, yeni gelen balıklar bu hastalığa bağışıklıkları olmadıkları için ölür. 

Bu şuna benzer, biri AIDS hastalığına maruz kalmıştır, AIDS onu öldürmez ama onu taşıyıcı yapar. Bu durumda AIDS li o kişiyle temasa geçenler ölebilir. Umarım açıklayıcı olmuştur.

Bu arada Kadir sana bir tavsiyede daha bulunayım. 5 cm boya gelmiş balık artık ömrünün sonuna yaklaşmış balıktır, yani anlayacağın senin genç balık alıyor olman aslında bir dezavantaj değil avantajdır. 
Akvaryumcuların normal satış stratejileri şudur. Damızlık yaşlı dişileri hamile diye satarlar, sonra o balık senin eve geldiğinde doğurur ve sonra da ölür. Sen de gider yenisini alırsın. 
Halbuki senin gittiğin ve genç lepistesleri olduğunu söylediğin akvaryumcular işin doğrusunu yapıyorlar. Buna sevinmen gerekirken kızıyor olmana şaşırdım doğrusu :)

Hobide amaç şudur. 
Balığı alırsın belli yaşa getirirsin, ondan aldığın yavruları da yaşatır ve hatta nesiller sonra torunların torunlarından da yavru alırsın. Bu arada en güzel örnek balıkları ayırır ve de onlar üzerinde çalışırsan çok güzel görseli olan balıklar üretebilirsin. Biz Lepistes Derneği üyeleri olarak bunu yapmaya çalışıyoruz. Eleme ve seçme yöntemiyle ve de değişik çaprazlama yöntemleriyle yeni renk varyasyonları ve de desenleri sabitlemeye çalışıyoruz. Umarım sen de böyle bir çalışmaya girer ve lepistes balığının daha güzel örneklerini çıkartabilirsin.

Sevgiler saygılar

Eray
[/QUOTE]

Eray bey cumartesi 1 adet pazar günüde 1 adet balığım öldüler.
balıkların 1 tanesinin üzerinde mantara benzer bir beyazlık oluştu tahminimce
anatankımda contra ichytyo mu böyle bir ismi var şuan dükkanda olduğumdan tam ismini bilemiyorum böyle bir ilaç kullandım 2 gündür kullanıyorum balıkta bir düzelme yok.
farkettiğim şeyler hasta balıklardan 2 tanesi su yüzeyinde ve durgun şekilde duruyorlar arada canlanıyorlar sonra tekrar duruluyorlar.

akşam uyuyamadım canım sıkıldı balıkları gözlemedim acaba diyorum dış motordamı sıkıntı var dış motoru temizledim herhangi bir sıkıntı yok çalışıyor dış motoru kapattım sadece hava taşını çalıştırdım sonra hava taşını kapattım dış motoru çalıştırdım canlılık yok balıklar durgundu oda ışığı açıktı sonra oda ışığını kapattım akvaryum ışığını yaktım balıklar canlandı yüzmeye başladılar ama benim sinir sistemim tamamen çöktü bide balıklarımdan birtanesi hamileydi oda doğum yapmış 20 tane ye yakın yavru var ne yapacağımı şaşırdım yine balıklar ölüyor onamı üzüleyim yavrular var onamı sevineyim anlamadım.

bide bu cama yapıştırılan yemlerden kullanıyordum flex mi böyle bir yem var galiba hastalığın nedeni bu yemden kaynaklanıyor diye tahmin ediyorum caresizlikten dolayı buraya yazdım konu kirliliği olmasın diye siz ne öneriyorsunuz ?



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Eray GurdoganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/06/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1293
Eray GurdoganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2013 12:33
Kadir bey kardeşim,

Uzun uzun anlatmak isterdim ama malesef vaktim yok. Forumda Hastalıklar ve tedavileri kısmında senin sıkıntınla ilgili bir kaç anlatım olacaktı , oraları okursan derdine derman olur kanaatindeyim.

Umarım balıklarını iyileştirirsin.

Sevgiler saygılar

Eray

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kadircixÇevrim Dışı

Kayıt: 28/09/2013
İl: Bursa
Mesaj: 67
kadircixÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2013 23:16
Eray Abim veya forumdan arkadaşlar lutfen yardım edin son durum ısıyı 29 dereceye cikartmistim akvaryuma birbaktimki birde ne goreyim heryer yavru kaynıyor son 10 tane kalan damızlık larimi alip yavru akvaryumuma koymak zorunda kaldim (yavrulari yemesinler diye ) yavrularin hepsi kıpır kıpır ne olur yavrularim olmesin onlarada bu hastalık bulaşmış midir ? kadircix2013-10-07 23:17:11

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir