Akvaryumdaki Su Bembeyaz Oldu (gözlemler Ve Sonuç)


coldestÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 420
coldestÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2018 13:26
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/39294/051220181321391.jpg[/IMG]

Resim temsilidir.


Merhaba arkadaşlar genelde forumda sık rastladığım bir konu üzerinde sizlerinde fikrini almak için bu konuyu açtım. Su beyazlaştı bulanık oldu beyaz tortu var ve geçmiyor gibi sorunlarımız olmuştur. Bunların sebepleri ve çözümü hakkında kendi çapımda bilgiler vericem.

Görünen belirtiler şunlar

Akvaryum ısısı 28 derece
Canlı yükü 150 yunus yavrusu boyları 2-3 cm
Suda kademeli olarak beyazlaşma görüldü 3 gün içinde süt rengine kavuştu
Su içinde yüzen beyaz tortu

Benim yaptığım yurt içi araştırmalar neticesi ısı 28 derece ve üzerinde olursa sudaki yararlı ve zararlı bakteriler günden güne iki misli artmakta ve hızla çoığalmaktadırlar.Bu suda yüzen beyaz tortu aslında korkulacak birşey değil ve bakterilerin aşırı üremesi sonucu su içerisinde yüzen yeni bakterilerdir. Bunu engellemek için özellikle ısı düşürüldüğü takdirde bçlüünme ile çoğalan bakterilerde azalma oranını gözlemlemiş bulunuyorum. Bu durumda müdehale etmeye gerek olalamkla beraber eğer sudaki bu bulanıklığı ortadan kaldırmak çok basit ve ucuz bir yöntem ile mümkün olacaktır. Bu popilasyonu artırmak için suya tamamen çözünmüş toz şeker veya glikoz eklemeniz bu süt beyaz suya kısa sürede kavuşmanıza sebep olacaktır.

Şimdi sıra bu durumda yapılabilecekler.

Akvaryumdaki ışıklar söndürülür. Üreme hızlarını düşürmek için.
Dış flitre malzemeleri tamamen çıkartılır ( Bakteri kültürünün oluştuğu bioball lar çıkartılmaz)
Isı 23 dereceye ayarlanır Bunun sebebi üreme hızlarını düşürmektir.
Ve en önemli malzemeye geldik dış filtre ağzına kadar kaliteli ağaçlardan oluşmuş (Meşe Çam..) mangal kömürü kırılarak dış flitre içine bioball dan sonra akvaryum suyu ile yıkanarak koyulur

Bunlar uygulandığı takdirde şu gözlemleri elde edebilirsiniz

Beyaz toz bulutu yok olacaktır.
Bakteri kültürünüz üremeye devam edecek korkmayın.
Suyunuz kristal berraklığına kavuşacaktır.

Bu süreç yaklaşık filtre debisine göre minimum 2 saat maksimum 2 gün içinde son bulacaktır.Bu işlemlerden sonra sonuca ulaştığınız an eski düzene geri dönebilirsiniz. İlaç kullanmanız bir avantaj sağlayacağını düşünmüyorum sonuçta kimyasal bir madde ve bizler elimizden geldiği kadar doğayı taklit etmeye çalışıyoruz.

Bu görüşlerime katılan veya katılmayan dostlarım olacaktır herkesin yorumlarına açığım eklemek veya çıkartmak istediğiniz cümlelerimi iletirseniz en kısa sürede konuyu daha detaylı ve basit hale el birliği ile getirebiliriz. Saygılarımı sunarım Herkese hayırlı kazasız belasız hobiler dilerim

Bir not eklemek istiyorum bir de bu suyun yeşil olan versiyonu var buda alg patlamasıdır bitkilerinizi çürütür öldürür bunun da kendi görüşümce tek çözümü UW filtredir kısa zamanda başı boş yüzen algleri tamamen yok edecektir. Bu süreçte filtreyi sadece elyaf ve bioball ile çalıştırırsanız kısa vadede kurtulursunuz.


[EDIT]coldest,2018-12-05 15:45:42[/EDIT]

Beğenenler: [T]81103,Kınayu[/T][T]210339,emrenouma[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir