Akvaryumdaki Adi Salyangoz Ve Yosun Sorunu


buraksandikci01Çevrim Dışı

Kayıt: 12/05/2018
İl: Adana
Mesaj: 26
buraksandikci01Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2019 11:18
Iyi günler ıyi hobiler herkese,ilk olarak yosun sorunumdan bahsedeyim, 70 lt bitkili bir akvaryumum var içerisindeki canlılar;
5 adet lepistes
30 adet yavru lepistes (yavruluk içerisinde, en büyüğü 1cm )
Çınar
Bacopa monnieri
Cryptocorn
Dekor olarakta 2 adet mangrow kökü var ışıkları da yosun sorunu başladığından beri yani yaklaşık 3 aydır 5 saat açık tutuyorum. Yosunlar son zamanlarda çok arttı artık mangrov köklerinde bile üstlerinde sakal yosunu oluşmaya başladı tüy tüy çok rahatsız edici bir görüntüsü var, bacopalarda da aynı şekilde sakal yosunu var bitkiler kapkara oldu nerdeyse hatta 1 2 kök çıkardım düzenli su degjsimide yapıyorum ama bir türlü kurtulamadım yosunlardan bacopaların hepsini sökme istiyorum yerine 1 2 kök cryptocorn ve elodea ekmek istiyorum sizce akvaryuma sonradan bitki eklersem herhangi bir sorun olur mu aynı zamanda mangrow kökünü de çıkarmak istiyorum sizce ne yapmalıyım?
Bir diğer sorun ise adi salyangozlar, 2 haftaya bir 50 60 tane salyangoz topluyorum açıkçası bu sorunu çözümü olarak elma salyangozu almamı önerdiler ama bundan önceki akvaryumumda bir tane elma salyangozu vardı zaten 1 lepistesimi ve zebra daniomu yediği için elma salyangozu eklemek istemiyorum bunun için ne yapmalıyım?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BonitalÇevrim Dışı

Kayıt: 19/07/2009
İl: Samsun
Mesaj: 635
BonitalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2019 11:39
Yosun için bir fikir veremeyeceğim hocam ama kendim bizzat katil helena salyangozunu denedim akvaryumum da. Küçük 10 litre akvaryumum da bir adet betta besliyorum. Aldığım bitkilerle gelen adi salyangozlar rahatsız edici görüntü oluşturuyodu çok fazla çoğalıyorlardı.

2 adet katil helena salyangozu aldım. 1 hafta içinde adi salyangoz sorunu bitti. Yerde adi salyangozların boş kabuklarını falan görüyorum. Kökünü kuruttular resmen adi salyangozların.

Görüntü olarakta katil salyangozlar hoşuma gitti. Yani katil salyangoz öneririm ben adi salyangoz çözümü için. Tabi üstadlar daha iyi bilgi verecektir. Keyifli hobiler

Beğenenler: [T]206304,buraksandikci01[/T]
Teşekkür Edenler: [T]206304,buraksandikci01[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir