AKVARYUM YAPIMI VE TASARIMI


brkgvrkÇevrim Dışı

Kayıt: 03/08/2011
İl: Bursa
Mesaj: 8
brkgvrkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2014 22:16
Arkadaşlar merhaba,

160x70x60 ölçülerinde bir tank yapmak istiyorum. Fakat aklıma takılan bazı şeyler var. Daha öncede bu kadar büyük bir tank yapmadım. Sizlerden aklıma takılan bazı şeylerde yardımcı olmanızı istiyorum.
Camlar 10 mm kalınlığında rodajlı olaçak. Akvaryumda kayıt ve kuşaklarda 10 mm camlardan olacak.
Yapıştırma şeklinde yardımcı olursanız cam ölçülerini çıkarıp sizinle paylaşıp fikirlerinizi alacağım.


1 : Camların birleştirilmesinde aklıma takılan, yan ve ön camları taban camının üzerine mi yapıştır malıyım yoksa taban camı ortada olacak şekilde yandan mi yapıştır malıyım. Alt çama kuşaklarda atacağım için dıştan yapıştırma yaptığımda yan camların ve ön camların yapışma alanı 20 mm olacak. Yapışma alanı genişlediği için daha güvenli olacak diye düşünüyorum. Sizce olması gereken nasıl.
2 : Akvaryum samp sistemli olacak. Taşırma olarak arka çamı deldirmek mi yoksa taban çamını delip kule sistemimi yapmalıyım. Kule sistemine karar verirsem 1 tane kule bu akvaryum için yeterli olur mu? 
3 : 160x70x60 tank içinde hangi ölçülerde samp yeterli olacaktır.

Şimdiden teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eyalcinÇevrim Dışı

Kayıt: 07/01/2008
İl: Içel
Mesaj: 21
eyalcinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2014 23:18

Camlar iki türlüde yapıştırılabiliyor. Petshoplarda satılanlara baktım tamamına yakınında tüm camları alttaki taban camı üzerine getirilmişt. Ancak ben kendi yaptığım tanklarda  yan camları taban camı üzerine, ön ve arka camları taban camı kenarına getiriyorum. Daha güvenki oluyor gibime geliyor. Kayıt ve kuşak atmak şart.

Sump yerine iç sump kullanıyorum. Daha kullanışlı ve sessiz oluyor. Kolay gelsin. Selamlar. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

VEDATÇevrim Dışı

Kayıt: 09/07/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 10
VEDATÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2014 14:17
Merhaba;

İlk sorunuza sadece yorum yapmak istiyorum bu konuyu çok araştırdım epey kafa yordum :) Genelde forumda yapılan akvaryumlar taban camına tüm camları üzerine oturtma şeklinde... yalnız bu sistemde tabana atılan kayıtın hiç bir anlamı kalmıyor atılan kayıtın amacı yaptığı alanın genişliğini arttırmak ama bu şekilde arttırmıyor taban camına oturtma akvaryumlarda üzerine oturtulan camlara ilaveten kayıt atarsa anca yapışma alanını arttırabilirsiniz oda estetik durmaz, sizinde dediğiniz gibi tabana dıştan yapıştırırsanız yapışma alanı 20 mm olarak artar daha sağlam olur bence, tabana yapıştırma daha kolay işçiliği o sebeple genelde evde kendi yapanların öle yaptığını düşünüyorum, benim rahmetli eniştemden kalma 90 litrelik bir akvaryumum var 20 senedir sorun çıkarmadı özel yapım taban camlara ön ve arka camlar yandan yapıştırma yan dar camlar ise taban camına oturtma sizde iyi düşünün bu hobide kurana kadar insan sıkılıyor bende şimdi yeni bir akvaryum kurmaya hazırlanıyorum size kolay gelsin :) 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir