Akvaryum Temizliği Uzun Bir Aranın Ardından..


Oğuzhan PARÇevrim Dışı

Kayıt: 13/07/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 180
Oğuzhan PARÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2013 23:43
Cümleten selamın aleyküm hayırlı ramazanlar.

Arkadaşlar şimdi benim 50 lt akvaryumum var ve içinde 20 ye yakın lepistes var ve 3 aydır suyunu değişmiyorum. Ama işin garip tarafı suyu değiştiğim zaman ölüyolardı 3 aydır değişmiyorum yavru üstüne yavru veriyorlar ve gayetde canlılar :D şimdi ben yarın artık bi temizlik yapmaya karar verdim akvaryumu 0 dan iyice bi temizleyeceğim yeni motor alacağım vs. şimdi izninizle sorularımı sorayım cevapları benim için çok önemli

1- 3 Aydır su değişmiyorum ve yarın değişeceğim bu balıklarda olumsuz bir şey yaratır mı?
2- Kum kullanıyordum ama balıkların dışkıları hep aralarına kaçıyor ve dip temizliğine yapamıyorum yani bu kum kullanıpta nasıl dip temizliği yapacağım arkadaşlar yada kullanmayayımmı?
3- Yeni motor alacağım ve nasıl bir motor önerirsiniz bu konuda bütçem en fazla 30tl

Bu sorularım dışında önerileriniz varsa beni mutlu edersiniz lütfen cevap verin arkadaşlar zor durumdayım herkese teşekkürler 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Emre1985Çevrim Dışı

Kayıt: 04/07/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 117
Emre1985Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2013 23:56
Bence hiç balıkların düzenini bozmana gerek yok 3 ay çok bişi deil sen düzgün bi dipçekimi yap taşlar temizlensin ve dip çekimi ile birlikte 25 ltre su çek hangi kumu alırsan al dip çekimi yapmazsan pislik birikir motor derken filtre siyorsanız iç filtre işinizi görür bence pipo filtre kullanabilirsin hem suyu havalandırır hemde ucuz a var hacimine göre
Saygılar...

Bu arada yazmayı unuttum dip çekimi sifonu al 5 tl en fazla ama ben onları kullanırken zorlanıom biraz pilli dip sifonu aldım çok rahat ve 25 30 lira bişey

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mcmertÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,2,140929[/C]
Kayıt: 18/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 798
mcmertÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2013 00:03
1- Suyun tamamını kesinlikle değiştirme, %30 civarında bir değişim yapman yeterlidir. Akvaryumun oturmuş olduğu için suyun tamamını değiştirmen oturmuş sistemi alt-üst eder. Yeniden oturması bir ayı bulur. İlla tamamen temizleyeceğim diyorsan akvaryumun suyundan 20-30 lt ayır, yeniden su doldururken bu suyu kullan. 

2- Balık dışkısı suyu bozmaz, bilakis bakteri oluşumuna ortam hazırlar ve balıkların için daha yaşanabilir bir ortam sağlarlar. Daha önceleri bu konularda çok tartışma yaşandı, ama görselliğin dışında dışkının akvaryumda herhangi bir zararı yoktur, dediğim gibi aksine faydalıdır. O yüzden dip çekimine fazla takılma derim.

3- Bir iç motor ya da askı filtre işini görecektir, benim tavsiyem askı filtre, içerisine farklı substratlardan da ekleyebilirsin. 250-300 maksimum 400 lt debili bir filtre edinmelisin. Fazlası aşırı sirkülasyona sebep olur.

Tavsiyelerim bunlar. Ben akvaryumlarımda hiçbir zaman tamamen su değiştirmem. Onun yerine haftada bir düzenli %10-20 su değişimi yaparım. Hatta son bir-iki aydır su değişimi hiç yapmadım. Dip çekimi hiç yapmam, tabanım tortuludur. Aşırı yemleme yapmadıktan sonra bir sıkıntısı olmaz. Bütün bunlara rağmen diğer türlere göre daha hassas olan G. Amerika cücelerini besliyorum ve yavru alıyorum. Kendimce çıkardığım sonuç; Birincisi, oturmuş bir sistem ile bakılamayacak balık yoktur. İkincisi akvaryum da kendi içerisinde bir ekosistemdir ve bu sisteme dışarıdan müdahaleyi en aza indirmek gerekir. Bunları yaptıktan sonra rahatça lepisteslerini beslersin ve bol bol yavru alırsın. Sağlıklı balıklar dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Lepistes26Çevrim Dışı

Kayıt: 17/02/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 24
Lepistes26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2013 11:16
Bende diğer abilerime katılıyorum. Kesinlikte suyu komple değiştirmeyin. Suyu değiştirdiğinizde bütün biyolojik düzen yok olacak ve yeni akvaryuma balıklarınızı eklediğiniz balıklarınız bundan haddiyle etkilenecektir. Nitrifikasyon bakterilerin oluşması zaman ister. Bu süreci hızlandırmak için bakteri kültürü ve su hazırlayıcı edinebilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir