Akvaryum Kurulum Hakkında


darXisÇevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 4234
darXisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2010 14:38
Vatoz akvaryum temizlemez.Sadece yosun tüketir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Rafi60Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/12/2008
İl: Tokat
Mesaj: 1525
Rafi60Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2010 14:47
Balıkları direk koymak sakıncalı bir durum ısı değeri aynı olsa bile balığın geldiği su ile akvaryumunuzun suyunun diğer değerleri(ph vs.) aynı olmayabilir bu sebepten balığınızı akvaryuma koyarken yeni suya alıştırmanız gerekiyor.
Ben kendi kullandığım ve bi çok arkadaşında kullandığı yöntem olduğuna inandığım yöntemi anlatayım size.
Öncelikle bir kova buluyoruz ve getirdiğiniz balıkları getirdiğiniz poşet vs. deki suyla beraber bu kova içerisine  koyuyoruz . Bu kova içerisine bir hava motoru ve hava taşı vasıtsıyla hava veriyoruz.15-20 dakika balıkların panik halinin geçmesini bekledikten sonra (bu arada balıkların atlamamasına dikkat edip su fazla koymuyoruz yani suyun hepsini koymak durumunda değiliz) akvaryumunuzun suyundan kovadaki su miktarının 3 yada 4 te 1 i olacak şekilde ekliyoruz .bu işlemi 15-20 dakika arayla 3-4 kez tekrarlıyoruz ve daha sonra balıkları aynı suyla poşet içerisine koyup poşeti yanlarından güzelce kıvırıp akvaryum üzerine bırakıyoruz burada da ısıya alışıyorlar (10-15 dakika  bekletip balığı sudan çıkarıp akvaryuma salıyoruz. Ben dışardan gelen suyu akvaryumuma dökmeme tarfatarıyım.
Bu şekilde yaparsanız bir sorun olmayacağını sanıyorum zira ben yıllardır bu şekilde yapıyorum yalnızca 1 kez sorun yaşadım ama o da ölüm değil aşırı strese girme durumuydu.
Sağlıklı hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir